Locuitorii de aici au cumpărat apă de șase ori MAI SCUMPĂ ca la Compania de Apă

E o informație oficială, furnizată de prefectul jud. Buzău.

La Buda Crăciunești, sat cu 900 de locuitori din comuna Cislău, seceta a secat fântânile.


Ca să nu le moară animalele de sete, localnicii au fost nevoiți în ultimele săptămâni să cumpere apă la butoi de la samsari:


„Cetățenii ne-au relatat că indivizi din județul vecin vând cu 100-150 de lei metrul cub de apă” – Prefectura Buzău


La Compania de Apă Buzău, metrul cub de apă costă 17,16 lei (inclusiv canalizarea).

Asta înseamnă că la Buda Crăciunești samsarii au vândut apă de șase ori mai scump ca la Compania de Apă dacă luăm ca bază de referință prețul de 100 de lei pe metrul cub.

Dacă facem referire la 150 de lei metrul cub atunci prețul la samsari a fost de 8,7 ori mai mare decât la CAB Buzău.

Vestea bună pentru localnici e că în curând Compania de Apă Buzău va trage conductă și la Buda Crăciunești (vezi documentul de mai jos). Noroc (și) cu Uniunea Europeană că dă banii (milioane de euro!) necesari investiției.

Opinie

Cei care și-au făcut un obicei din a zice că prețul la Compania de Apă e mare ar putea s-o lase nițel mai moale. Sunt mulți oameni amărâți prin județ care n-au apă deloc și care ar fi fericiți dacă firma de apă ar ajunge cu lichidul vieții și la ei în sat.

Apoi, știți cât costă litrul de apă potabilă la robinet în Buzău la CAB ?

0,017 lei! Apă + canal!

Mergeți la magazinul din colț să vedeți cât costă la ei litrul de apă.


În ajutorul sătenilor din Buda Crăciunești au sărit pompierii. Când n-au intervenție, cară apă cu autospecialele pentru a împărți localnicilor.

Prefectul Țiclea a venit ieri la Buda Crăciunești și (conform anunțului Prefecturii Buzău) „le-a dat asigurări locuitorilor din Buda Crăciunești că, până la rezolvarea definitivă a problemei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va interveni de fiecare dată când va fi solicitat pentru a aproviziona localitatea cu apă”.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Locuitorii de aici au cumpărat apă de șase ori MAI SCUMPĂ ca la Compania de Apă

  • Iecstraordinar!

    Stire bomba : beduinii din desertul Sahara cumpara metrul cub de apa la un pret de 1000 ( O MIE) de ori mai mare decat pretul la care il cumpara buzoienii de la Compania de Apa!
    Asadar cei ce spun ca e mare pretul platit catre Compania de Apa, care doar scoate apa din pamant si o trimite pe niste tevi vechi (sau noi dar schimbate din banii altora), sa o lase mai usor ca sunt oameni si animale care traiesc in zonele desertice ale planetei care si-ar dori sa aiba sansa de a plati aproape 4 euro / metru cub! Dar stati, norocul le surade, in curand Compania de Apa, datorita milioanelor din „fonduri”, va extinde reteaua de apa pana in desertul Kalahari! Iecstraordinar!

    Răspunde
  • Aceeași propagandă! Apa îmbuteliată și apa care vine pe țevile administrate de Compania de Apă sunt produse diferite. Este ca și când ai zice că autoturismul produs la Pitești este mai ieftin de câteva ori decât autoturismul produs la München. Singurul numitor comun este cuvântul autoturism și în cazul nostru apa. Nu am auzit pe nimeni să cumpere apă îmbuteliată cu care să spele rufele și să o toarne în vasul de toaletă. Unii mai inconștienți cred că apa ce le vine pe țeavă este și potabilă. Este dreptul lor să creadă ce vor.
    Nu mai bine este în Slovenia unde apa este administrată exclusiv de statul sloven și nu este considerată bun comercial! Firmele private nu au voie să comercializeze apă. Și acest aspect este specificat în Constituția Sloveniei, nu poate fi modificat discreționar de politicienii vremelnic aflați la butoane, unii chiar cu nașu-n suflet! Că doar fiecare naș are nașul lui.

    Răspunde
  • E vina samsarilor sau a autorităților că nu au luat masuri,măcar o cisterna de apa pe zi pt sateni, oprirea samsarilor, identificarea lor și chiar penalizarea pt vânzarea de produse fără autorizație, aviz dsv,DSP…etc. Nu s-a vrut ca să ai tu motiv sa ne spui ce ieftina e cea mai scumpa apa din România.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.