Ce se va face aici

Consilierii locali ai mun. Buzău au aprobat azi în ultima ședință a actualului CLM Buzău achiziția propărietății din imaginile de mai jos:




Este casa în care a crescut la Siriu (sat Lunca Jariștei) unul dintre brandurile Buzăului, Benone Sinulescu.


După dispariția artistului (nov. 2021) proprietatea a aparținut soției, Elena Sinulescu (din jud. Arad), care și-a manifestat intenția de a o vinde pentru „a fi transformată în casă memorială, așa cum soțul meu și-a dorit”.

Elena Sinulescu a făcut o ofertă de vânzare Primăriei Buzău (știind că între Nea Beni și primarul Toma a existat o relație de prietenie), iar evaluatorul ANEVAR Radu Țigănuș a aproximat valoarea proprietății la 50.000 €.

Proprietatea cuprinde casa principală (96 mp), fosta casă bătrânească (43 mp), o anexă cu terasă și beci plus două terenuri. Cel de sub construcții de 850 mp plus curtea de 15550 mp.


Casa se va vinde cu tot ce este în ea pentru a fi transformată în muzeu, soția artistului urmând să doneze și alte obiecte (îndeosebi distincții) primite de Nea Beni – probabil, cel mai cunoscut artist buzoian all-time.


Citește și:

loading...

2 comentarii la „Ce se va face aici

  • N-are nicio noimă. Ce treabă au consilierii locali ai municipiului Buzău cu un imobil situat pe raza comunei Siriu? Dacă era vorba de consilierii județeni ar fi avut o logică. Mâine-poimâine consilierii locali ai municipiului Buzău hotărăsc cumpărarea casei din Bălești, unde a copilărit comandorul Ion Ciolacu argumentând că Marcel este prieten cu Costel.

    Răspunde
    • Ce treaba are primăria Buzău la Siriu? Exista primărie la Siriu!!! Ce prietenie??? S o cumpere domnul primar dacă vrea…dar nu din banii comunității!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.