Să ne obișnuim. Gloria, spre barajul de retrogradare

Nicio surpriză. Gloria a pierdut „fără emoții” la Craiova.

A doua înfrângere din seria de șapte (!) care va duce Buzăul spre locul 4 de la coadă, adică înspre barajul de evitare a retrogradării.

Craiova a bătut Buzăul fără să forțeze. Motivul: diferență evidentă de valoare. Craiova are patru jucătoare cum Buzăul n-are: Francielle da Rocha, Zeljka Nikolic, Camila Micijevic și Claudia Pascan

CONTEXT: Gloria are o echipă cu 30% mai slabă ca anul trecut. Toate transferurile au fost ratate, nicio jucătoare adusă nu e peste medie


Două deja. Urmează alte cinci. Înfrângeri

1. (a) CSM Bucuresti – miercuri, ora 15.00

2. (d) Baia Mare

3. (a) Rm. Vâlcea

4. (d) Brăila

5. (a) Brașov

Morel sau Dorel ?

Speranțele în priceperea antrenorului francez scad de la un meci la altul.

S-a tot spus că Daniel Anca a fost un antrenor slab. Dar, la el, jucau măcar Ilyna și unguroaica Pal („Albinutza”). La Morel nici ele nu mai fac nimic…

Un prieten, după înfrângerea de ieri: „Îl doare la bască pe Morel. După seria de șapte înfrângeri își face bagajul și pleacă acasă”. I-am răspuns că greșește, va fi și mai rău: „Are contract pe doi ani, va sta să-și ia toți banii”

Se poate și mai rău ?

Da, întotdeauna e loc de mai rău. Adică, peste un an sau doi, să retrogradăm în „B” sau chiar să se desființeze echipa. S-a mai întâmplat în trecut.

Așa că, pe moment, putem privi și partea pozitivă. Încă avem echipă, încă joacă în prima ligă.

Notă. Ca să izbutești în orice domeniu, într-un mediu concurențial, e nevoie de pricepere și multă muncă. La Gloria (handbal) s-au volatizat amândouă. Echipa pare mai degrabă un pension pentru fete de bani gata.

Numai zâmbete. Nu joacă nimic, dar miile de euro de la buzoieni se adună în conturile lor. Majoritatea jucătoarelor nici măcar nu sunt românce.








loading...

9 comentarii la „Să ne obișnuim. Gloria, spre barajul de retrogradare

  • Daca din seria asta de șapte înfrângeri pe care o prevezi, echipa reușește o victorie, ce o să faci?
    Și ce vină are Morel dacă jucătoarele sunt rudimentare? La Brest cum a făcut treabă dacă a avut și material bun?

    Răspunde
    • 1) Un jurnalist care spune lucrurilor pe nume (și își asumă un astfel de articol, nu doar numără cornerele) trebuie, cred, apreciat, nu contestat. Articolul este un semnal de alarmă.
      2) Morel are vină pentru că el a adus jucătoarele, el le antrenează (prost), nu eu.
      La Brest am inteles că nu i s-a mai prelungit contractul, semn că nu-i vreun Krumbholz.

      Răspunde
      • Domnule reporter, puteti sa spuneti odata in viata asta ca vina ii apartine creierului mult laudat de dumneavoastra prin alte articole? Mereu e vinovat antrenorul, mereu sunt vinovate jucatoarele, la o adica e vinovata si femeia de servici din sala, dar niciodata creierul despre care stie toata lumea ca el taie si spanzura acolo. Daca dumneavoastra credeti aberatiile lui Ceausel, care dupa cum a mai spus cineva in trecut, a zis de vreo 2 ori aproape soptit pe la emisiuni locale ca transferurile au fost facute de Morel, atunci nu sunteti acel jurnalist care spune lucrurilor pe nume cum va laudati mai sus. Sezonul asta au fost aduce niste jucatoare romance de la niste echipe care au retrogradat sau abia au scapat de retrogradare, cu o valoare evident indoielnica pentru oricine urmareste handbalul romanesc, dumneavoastra chiar ati pus botul ca Morel le-a adus si ca el urmarea acele echipe din coada si a cerut ispre acele jucatoare? Andrei, jucatoare venita sezonul trecut din liga 2a de la Galati, Morel i-a facut contract pe 2 ani cu Gloria desi e evident ca ? Si cazuri sunt destule. Lasati-ne cu astea ca mereu e de vina antrenorul, poate sa vina oricine la Gloria, problema e evidenta, dupa moartea lui Romeo Ilie care avea un cuvant de spus la transferuri, in fiecare sezon 8,9/10 transferuri au fost ratate, antrenorii s-au tot schimbat, un singur lucru a ramas constant, anume Ceausel la butoane.

        Răspunde
        • 1) Păi daca Morel nu a avut un cuvant important la aducerea jucatoarelor inseamna ca e slab. A venit la Buzau interesat doar de bani, nu de rezultate. Ipotetic vorbind, daca as fi fost antrenor si ma oferta Gloria nu veneam cu acest lot (indiferent de suma din contract).
          2) Vinovatul nr 1 e evident Ceausel. Cand a fost bine l-am lăudat, dar in ultima vreme a dat numai rateuri. Am tot scris, ar trebui să facă un pas în spate și să-l lase pe Vasile Pavel. E nevoie de un om care să știe handbal si să se ocupe doar de handbal. Ceausel n-are timp, e director la Direcția Financiară.

          Răspunde
          • Pentru tine, sa intelegi niste chestii e de domeniul SF-ului.

            Răspunde
    • La Brest nici nu trebuia sa le antreneze ca le deregla, uite cateva jucatoare de la Brest pe care le avea Morel. – Darleux, Foppa, Jaukovic, Coatanea, Jenny Carlson, Grbic, Coralie Lassource, Toublanc, Valeria Maslova. Dupa parerea mea se pare ca cel mai bun corespondent in handbalul romanesc al lui Morel este Adi Vasile. Mai mult decat Adi Vasile, Morel a avut la Brest un buget fabulos de 7.4 mil euro si un lot foarte valoros si in cei patru ani petrecuti la BBH nu a castigat absolut nimic, nici campionat, nici cupa si sa nu mai vorbim de Europa. Era de asteptat ca daca nu a reusit cu acele jucatoare valoroase la Brest, la Buzau va avea rezultate modeste.

      Răspunde
  • 1) Și totuși nu mi-ai răspuns la întrebare. Ce o să faci dacă echipa va câștiga un meci? Probabil vei scrie că a fost Mercur în retrograd sau a avut echipa adversă indigestie cu o zi înainte de meci și nu aveau schimbări.
    2) Vezi că nu știi nimic și esti doar un formator de opinie, și aia proastă? Dacă tu chiar crezi că Morel a adus jucătoarele, îmi pare rău pentru tine și te poți apuca liniștit de altă meserie că ești în urmă.
    3) Probabil ai și niște probleme de înțelegere a textelor. Unde te-am contestat? Ți-am adresat niște simple întrebări, dar cred ca ești obișnuit sau paranoic, să te simți atacat din orice când cineva nu e de acord cu aberațiile pe care le scrii p-aici.

    Răspunde
    • Problema nu sunt eu, un simplu om, problema e la echipa asta care cu cativa ani in urma aducea 2 mii de oameni la sală și tindea să devină un brand al orașului.
      Și dacă, printr-o minune, câștigăm un meci, înseamnă că e bine ? Nu e acelasi lucru ?
      Dar dacă am dreptate si chiar luăm 7 bătăi la rând ? Ce facem ?

      Răspunde
  • Cind aduci jucatoare de liga a doua ne putem gindi ca se fac lucruri necurate ( aranjamente cu impresarii- ca si anul trecut ) Primaria trebuie sa schimbe conducerea clubului daca are intentii curate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.