Judecătorii s-au pus de acord asupra pedepsei

E mult sau puțin ?

Judecătorii Curții de Apel Ploiești i-au aprobat pe cei de la Tribunalul Buzău și decizia finală a rămas 4 ani de închisoare cu executare.


Patru ani pentru viața unui om

În august anul trecut, Marius Boarcăș a omorât un om pe trecerea de pietoni de la Ductil (Aleea Industriilor):

Capul victimei a spart parbrizul BMW-ului lui Boarcăș

Șoferul din Șarânga (com. Pietroasele) era în pragul pragul comei alcoolice, 3.88 g/litru alcool pur în sânge. Nu i-a văzut pe cei doi muncitori care traversau strada. Pietonii au zburat prin aer, unul dintre ei decedând ulterior.

Boarcăș a fugit de la locul accidentului, iar pentru a scăpa de gravitatea faptei comise a mințit, spunând că a băut două sticle de coniac, dar după producerea accidentului.

Primul buzoian condamnat pe baza „Legii Anastasia”

Boarcăș a făcut accidentul în august, iar în iulie s-a promulgat „Legea Anastasia” care-i obligă pe judecători să dea condamnări cu executare în cazul accidentelor mortale la care șoferul era sub influența alcoolului ori drogurilor.

Așadar, condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare, care unora le poate oricum foarte blândă, ar fi însemnat probabil doar închisoare cu suspendare în caz că nu apărea noua lege.

Cum s-a ajuns la 4 ani

1) Condamnă pe inculpatul Marius Boarcăș la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă 

2 ) Condamnă pe inculpatul Marius Boarcăș la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului 

3) Condamnă pe inculpatul Marius Boarcăș la pedeapsa închisorii de 1 an și 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

4) Condamnă pe inculpatul Marius Boarcăș la pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă

5) Contopește pedepsele pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare la care se adaugă un spor obligatoriu de 1 an și 4 luni închisoare. În final, inculpatul Marius Boarcăș urmând să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare, în regim de detenţie.


Marius Borcăș era căsătorit, avea o fată și un băiat, dar căzuse în patima alcoolului. Cu o seară înainte de accident și-a bătut soția care a sunat la 112 și a cerut ordin de protecție.

Ordinul de protecție n-a mai fost necesar întrucât a doua zi soțul femeii a fost arestat.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.