Cum să îți alegi medicul specialist în implantologie
Ai nevoie de un implant dentar cât mai urgent! Aceste cuvinte nu sună deloc bine, mai ales când te prind nepregătit. Din păcate, trăim cu falsa impresie că orice dinte de pe arcadă poate să-și mențină funcționalitatea pe tot parcursul vieții. Realitatea este destul de surprinzătoare, să știi. Din pricina anumitor probleme (infecții puternice, carii care au degradat rădăcinile, traumatisme mult prea mari etc) medicii pot impune extracția.
Sigur că în ziua de azi există mai multe opțiuni pentru persoanele edentate: de la implantul clasic până la tehnica all on 4.
Cel mai important este să alegi un specialist în implantologie care să trateze cu 100% responsabilitate cazul tău. Descoperă, mai jos, care sunt principalii factori de care să ții cont înainte de a lua decizia finală.
Experiență
Un medic cu experiență va trata întotdeauna problemele tale bazându-se pe toți anii de muncă, pe toate cercetările și documentările realizate de-a lungul carieri. Atenție, trebuie să ții cont de faptul că experiența se câștigă în timp, dar este importantă și adaptabilitatea. Vom discuta mai jos despre acest aspect, dar în linii mari trebuie să ai pretenția ca, măcar pentru o astfel de lucrare, medicul tău să nu se fi oprit la tehnicile realizate în urmă cu 10 ani.
Recenziile altor pacienți
Nu doar anii de experiență contează. E important să știi care au fost rezultatele obținute în toată această perioadă. Contează mult părerea pacienților tratați, recenziile acestora. Poți căuta recenzii online, pe diferite site-uri sau te poți interesa în oraș. Sigur știi pe cineva care a mers la același doctor și îți poate rezuma experiența în câteva cuvinte.
Comunicarea
Nu te poți baza pe un medic care te primește în cabinet posomorât, care pare că nu se simte bine în acel loc. Un medic bun te va primi cu zâmbetul pe buze, îți va explica pe îndelete problema cu care te confrunți, îți va prezenta toate opțiunile de tratament și, cel mai important, îți va spune de la început cât costa implant dentar toată gura.
Surprizele legate de costuri nu sunt privite cu ochii buni. Practic, medicul trebuie să fie 100% transparent, receptiv și deschis către comunicare. Nu ar trebui să-ți fie frică să adresezi o întrebare ori să ceri anumite clarificări.
Cursuri de formare și certificări
Este important să știi care sunt calificările medicului cu care urmează să colaborezi. Cei mai buni dintre cei mai buni pun accent pe dezvoltare continuă, așa că o să-i auzi mereu că urmează să parcurgă un anumit curs, să obțină o anumită certificare ori să participe la o conferință importantă.
Aparatura folosită
Rata de succes pentru implantul dentar este una foarte mare, dar depinde mult și de aparatura folosită, de dotările clinicii și tehnicile folosite. Medicul specializat în implantologie trebuie să fie la curent cu toate noutățile din domeniu, să se adapteze și să-ți oferă o experință cât mai plăcută.
Locație și suport post-intervenție
Atunci când alegi specialistul în implantologie, trebuie să te gândești și la locație. E important să te simți confortabil. În plus, va trebui să alegi un medic care să-ți ofere suport în perioada de recuperare, care să răspundă prompt întrebărilor tale.
Având în vedere toți acești factori, pare că decizia finală nu mai este atât de grea. Ține cont de tot ceea ce am menționat mai sus și alege înțelept! Este important să zâmbești cu încredere.
La aproximativ 1000 euro pentru un implant, ma lipsesc de dinti. Plus complicatiile ulterioare la alte „preturi”. N-am nimic cu doctorii dar prefer sa crap fara dinti in gura ca bunicii mei. Ce nu inteleg, ce-i cu articolul ASTA pe site?! E vreo stire? Sau trebuie sa-si schimbe Mercedes-ul G class stomatologul din centru Buzaului? Ala condus de acritura de nevasta-sa. Incep sa cred ca mai aveti un pic si scrieti despre orice pe site-ul ASTA. Orice numai stiri relevante nu