Crește nivelul de trai pentru câteva mii de buzoieni
„E gata forajul subteran de pe Calea Eroilor. Țeava pleacă de lângă stadionul de atletism, trece pe sub rond și iese la benzinăria Rompetrol”, au anunțat muncitorii:



Extinderea canalizării va permite într-o primă fază conectarea Centrului Intermodal, a patinoarului, a stadionului de atletism, dar și a noului complex rezidențial din spatele Kaufland.

În faza a doua, la noua țeavă de canalizare vor fi conectate comunele Merei și Pietroasele, în care se desfășoară acum lucrări pentru înființarea rețelei de canalizare. Inclusiv stațiunea Sărata Monteoru va fi legată la canalizarea orașului Buzău.
Asta înseamnă creșterea nivelului de trai pentru câteva mii de buzoieni, mulțumită implicării Companiei de Apă Buzău și a fondurilor europene (peste 300 mil. € la nivelul întregului județ).
Citește și:
Încerc să decodific mesajul subliminal transmis de dvs.
„…la noua țeavă de canalizare vor fi conectate comunele Merei și Pietroasele…” Asta este explicația costurilor uriașe ale apei pentru buzoieni – aceștia plătesc, de fapt, investițiile făcute de CA Buzău pentru extindere. Nicăieri în lume investițiile nu sunt făcute cu plata de către consumatorii existenți, dar noi suntem așa, mai originali…
Rar am citit prostii mai mari.
1) Orice firmă trece în prețul produsului banii necesari dezvoltării
2) La Compania de Apă investițiile uriașe din județ (peste 300 mil. €) sunt din fonduri europene. Să zicem multumesc de trei ori, noi n-am fi avut niciodată bani pentru aceste dezvoltări
3) Costurile uriașe ale apei sunt de fapt infime: 0,018 litrul de apă potabilă. Mergeti la orice magazin să vedeți cât costă un litru.
4) Faza cu Toma distruge Crângul e fumată și, la fel, o prostie. Faceti, vă rog, propagandă negativă în altă parte.
De ce sunteți incorect și publicați fragmentat postarea mea? Așa ceva se numește minciună prin omisiune și vă definește. Vă rog să publicați TOT comentariul meu, nu fragmentați ca să rezulte doar ce reușiți dvs să înțelegeți și, ulterior, să combateți.
Publicați INTEGRAL, apoi comentați pe text. Ce faceți dvs este profund imoral!
Dimpotrivă, e absolut corect. Tâmpenii gen „Toma distruge Crângul” trebuie cenzurate.
Astea sunt golănii lansate de rivalii politici ai primarului, în speranța că-i va scădea scorul electoral al acestuia.
Din fericire, golănia asta n-a prins la electorat.
Domnule Tereacă, ziaristica „de opinie” vă dă voie să va expuneți propriile păreri, să fiți militant, să vă apărați un crez politic, dar vă obligă și să publicați, în spiritul divergenței decente de idei, chiar și opinii adverse, argumentate. Dvs însă doar adresați imprecații jignitoare celor care nu sunt de acord cu dvs si, mai ales, cu primarul Toma.
Vă folosiți și acceptați injurii grave, dacă vă sprijină ideile, precum cele furnizate de Bengalezul, Pixel, MT și alții, dar ii catalogați drept „golani” pe cei care, în dezacord ideologic cu dvs, iși expun decent opiniile. Niciodată nu am folosit cuvinte injurioase, sunt convins ca sunt un om decent. Întotdeauna mi-am argumentat opiniile și am demonstrat că discutăm de bani cheltuiți aiurea, de la 2200 lei pe un pomișor, la pietricele, sau panseluțe în locul spațiului verde brut pe bulevard. Accept că sunt și pareri contrarii, dar nu accept insultele.
Dvs spuneți ca sunt golan pentru că argumentez împotriva lui Toma. Dacă îl ridicam în slăvi, eram un erou. Vedeți de care parte a educației, a celor șapte ani de acasă este fiecare din noi.
Și vă mai sugerez ceva. Sa vă informați care sunt criteriile de apreciere ale CNCD. S-ar putea să aveți niște revelații!…
1) Am vorbit despre o golănie (nu e insultă), n-am făcut pe nimeni golan (e o insultă).
2) Impresiile că unul sau altul e mafiot și că a comis fapte ilegale vă rog să le țineți pt dvs.
Și eu am impresii diverse, dar fără dovezi, dosar penal (măcar) și condamnare nu le postez într-un spațiu public.
Că așa poate scrie vreunul și despre dvs. diverse golănii și nu cred că v-ar conveni. Apoi, să fim corecți, impresiile pot fi eronate/greșite.
3) Repet, una e critica, alta acuzația hauristă „Toma taie Crângul”. Sunteți un om inteligent, am pretenții de la dvs.
4) Oamenii inteligenți/pricepuți/cu expertiză cuceresc nu prin critică, ci prin soluții (mai bune decât ale actualei administrații).
5) Și spre deosebire de dvs. care puteti scrie orice, fără consecințe, ascuns sub un pseudonim, eu sunt cel real, asumat.
Părerile tale despre CG sunt susținute de ceva?
Da, apa e ieftina dar cea mai scumpa din tara totuși. Cand ai 1700 ron pensie și dai 200 la apa, 200 la gaze, 100 la electricitate, 300 pe medicamente…totul e scump. Platim gazele, curentul electric și apa cea mai scumpa din estul Europei.
Ghinion, nu mai e cea mai scumpă apă, Buzăul e pe 6 și o ia la vale.
Iar apa e mai scumpă ca în alte părți nu din cauza de salarii, ci de sursă.
Alte orașe/județe iau apă din lacuri/baraje, la Buzău se ia 99% din foraje cu consum important de energie.
Reportere!
1. Dacă nu eram clienți captivi se schimba situația. E o companie a primăriei nu a județului.
2. Împrumuturi (pentru desvoltare sau orice altceva) faci când poți și când îți trebuie, nu când îți dă banca.
3. Prostie mai mare decât să comparăm mere cu avocado, nu am văzut.
4. Nu e jucată, asta. Mai vedem.
1. Nu e nimeni captiv. Puteți să vă mutați la casă și să faceți foraj. 11% din acțiunile CAB sunt ale CJ Buzău.
2. Investiții pe bani europeni faci imediat ce ai oportunitatea. Că altfel, noi nu avem bani de investiții. Rămânem cu latrina în fundul curții alte sute de ani.
3. E apă potabilă în ambele situații. Unii spun că apa de la robinet e chiar mai sănătoasă. În plus, la robinet îmi vine și acasă, nu trebuie nici măcar să merg la magazin.
4. N-aveți ce vedea. Dacă e sănătos, Toma va mai câștiga (detașat) un rând de alegeri.
Domnule Tereaca, cred ca ai un contract foarte bun cu primăria Buzău și celelalte societăți ale Primăriei, după modul cum scrii și reacționezi la comentarii care nu sunt pe placul primarului.
Conducătorii nu trebuie lăudați tot timpul, ca li se urca la cap. Din când în când mai trebuie trași de mânecă, ca altfel se cred Dumnezeu.
Asa ca lăsați-o mai ușor cu laudele.
Sper sa apară comentariul de mai sus.
Cu contract sau fără, mizerii precum „Toma taie Crângul” trebuie cenzurate.
De acord, conducătorii trebuie criticați, dar cu lucruri adevărate, nu invenții/aberații.
Încerc să vă invit la RAȚIUNE și DECENȚĂ.
Chiar dvs scrieți că „Extinderea canalizării va permite … conectarea … noului complex rezidențial din spatele Kaufland”. Acolo ESTE pădurea Crâng, din acest motiv justiția, pe vremea când Crângul NU aparținea Primăriei, a dispus ridicarea cortului de nunți și alte evenimente existent acolo până de curând.
Când Crângul a fost transferat către Primărie, mulți cititori, printre care, evident, mă număr, au spus că scopul final va fi transformarea lui în zonă imobiliară în termen de maxim 10 ani. Faptul că acum se trag utilități în zonă reprezintă doar un semn, iar afirmația dvs, de ziarist avizat, reprezintă o certitudine că în Crâng se vor construi imobile solide, definitive, nu o terasă ușoară, lesne demontabila, provizorie.
Este această afirmație o „golănie”? Presupunând că greșesc, spuneți dvs UNDE greșesc în analiza mea? Care sunt faptele „fake” din ea? Pentru ca vă va fi imposibil să argumentați că în spatele Kaufland este altceva decât CRÂNGUL…
1) În spatele Kaufland nu a fost Crângul, ci o stație de betoane care umplea de praf împrejurimile.
2) Între stația de betoane și Crâng era o stradă/alee către o afacere privată (loc de joacă/taxă)
3) Acea alee a rămas și va rămâne. Puteți merge și vedea.
4) Alegația dvs că se construiește în Crâng e mincinoasă și nu dovedește „rațiune și decență”. Că în locul unei stații de betoane se face un bloc e un lucru pozitiv pentru mediu.
5) Utilități se trag în zonă în special pentru stadionul de atletism (care nu are vestiare!) și patinoar. Când plouă, pentru că nu e canalizare, parcarea devine zonă lacustră. Proiectul de extindere a canalizării e de zece ani, când blocul nu era în proiect.
6) Certitudinea că în Crang (atenție, se spune maximum 10 ani, nu maxim care e adjectiv) se va construi o puteți ține în mintea dvs cât veți dori. În realitate nu se va întâmpla.
7) Cortul n-a fost îndepărtat în totalitate nici acum. Pe 8 aprilie, la ora 12.00 daca nu mă înșel, vine doamna judecătoare să vadă. Procesul nu e încheiat, la termenul precedent (spre disperarea unora) a fost și reporterul.
Pentru punctul 6, mea culpa, aveți dreptate. Graba, oboseala… nu contează, am greșit – MAXIMUM 10 ANI!
Pentru toate celelalte, nu aveți dreptate. Viitorul ne-o va dovedi. Din nefericire va fi prea târziu.
Cât despre sintagma „organizație mafiotă” de care vă tot legați, este o afacere națională, nu locală. Vedeți cazurile Dumitru Buzatu, Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Constantin Boșcodeală etc. TOȚI din PSD. Diferența este doar că unii (puțini) au fost prinși, ceilalți nu.
Toți din PSD ? Ia să vă spun, la noi la Buzău, cine au avut cele mai multe dosare și condamnări penale: Cristi Bîgiu (PNL), Viorel Holban (PNL), George Scutaru (PNL), Doina Tudor (PNL).
Nu sunt fan PSD, dar ipocrizia îmi provoacă urticarie. Să fim serioși, necinstiți sunt în toate partidele.
Doar că unii n-au avut (încă) posibilitatea să ajungă la borcanul cu miere.
Am urât PSD-ul lui Dragnea, cu de-alde Arsenie, Bădălău, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu etc.
De atunci, PSD-ul s-a curățat mult, zic eu, iar oameni precum Victor Negrescu sunt ce trebuie.
Am scris de PSD pentru că e la putere non-stop în Buzău.
Sunt în deplin acord cu dvs – TOATE partidele, fără nici cea mai mică excepție, fac parte din aceeași mafie. Iar asta confirmă ce am spus de la început – în România NU EXISTĂ POLITICIAN NECORUPT, acesta este motivul pentru care intră ORICE român în politică – să ajungă la borcanul cu miere, SĂ FIE CORUPT!!!
Departe de a fi un susținător al lui Călin Georgescu, pe care îl consider un pericol absolut, îi pot înțelege măcar pe unii dintre susținătorii lui – s-au săturat ca, la fiecare rundă de alegeri, să aibă de ales întra un rău mic și unul mare, știind că răul mai mic înseamnă, întotdeauna, mai puțină trădare națională, dar mai multă hoție… tot națională. Crângul fiind parte a teritoriului național…
Prefer un corupt decât un ticălos pro-rus.
1. O să mă mut.
Dar din județ. Să nu vă mai încurcăm, noi ăștia care nu ne aliniem.
2. Parcă îl „citesc” pe bengalez.
3. Bravo! Să dai și copiilor așa ceva.
Cava d’oro
4. Poate să câștige și 5 din partea mea. Doar sa lase mentalitatea de împărat.
Cava d’oro!
@ Redacția

„Prefer un corupt decât un ticălos pro-rus”
QED!
Domnule Klaxxy, ce a spus gresit? Oare nu toti votam corupti? Adevarul este ca politica este o caracatita, unde azi un tentacul apasa butoanele, maine altul, dar sunt in fapt acelasi organism. Domnul Tereaca a gresit formularea, pentru ca pare… ca a fi „ticalos pro-rus” exclude „calitatea” de a fi corupt. Din pacate, si aia pro-rusi si aia pro-europeni, sunt la fel de corupti. Totusi, cei care vad Rusia ca o solutie buna pentru populime, nu numai ca sunt corupti, dar sunt si al naibii de ticalosi. Daca romanii ar sta de vorba cu bunicii lor, ar realiza cat de rai au fost rusii. Ceea ce se intampla acum in Ucraina ar trebui doar sa le atraga atentia ca asa ceva s-ar putea intampla si la noi, pentru ca rusii nu tin cont de tari prietenoase sau de aliati. Pentru ei nici macar ai lor nu conteaza prea mult.
Faptul ca se dezvolta sistemul de canalizare, nu trebuie sa ne faca sa aratam cu degetul catre cineva care va profita de aceasta dezvoltare, pentru ca daca in istorie nu s-ar fi facut ceva doar pentru ca ar fi profitat unul sau altul, atunci inca am fi trait in epoca de piatra. Sunteti un om inteligent care cred ca are puterea sa treeaca peste prejudecati de genul si sa aprecieze faptul ca o dezvoltare, este un punct pozitiv, indiferent in favoarea cui este pe termen scurt, deaoarece pe termen lung va fi o baza de dezvoltare pentru multi. Pentru mine este un mister cum cineva mai sus mentioneaza ca plateste 200 de lei la apa si 100 la curent. Probabil uda gradina si il doare sufletul ca iese rosia mai scumpa decat in piata, pentru ca altfel, daca s-ar fi spalat asa de des, ar fi trebuit sa aiba si un consum pe masura la curent. Eu platesc 3-4 sute de lei la apa si 5 sute la curent, fara sa ud vreo gradina. Deci, daca ai o familie numeroasa, te costa aceste utilitati, care trebuie intretinute si dezvoltate continuu, nu doar cand ai posibilitatea, pentru ca niciodata nu vom avea noi singuri banii sa rezolvam toate problemele dintr-o data. Nici macar noi ca si persoane fizice, daramite o unitate administrativ teritoriala!
„Oare nu toti votam corupti?”
Este exact ce am dorit să scot în evidență, anume că alegând de atâția ani doar între corupți mai mari, sau mai mici, ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ, am devenit noi înșine niște corupți – politic, economic, administrativ etc. Mai ales în Buzău, oraș „roșu” prin excelență.
Am încercat, cândva, să aleg oameni necorupți. Ion Rațiu a fost unul dintre ei. Românii l-au refuzat, iar buzoienii l-au luat la pietre. Au fost și alții. Cei care au dat cu pietre i-au obligat pe ceilalți români și buzoieni să aleagă „răul cel mai mic”, sau coruptul cu cea mai mare susținere. Istoria recentă ne-a dovedit, cu vârf și îndesat, că toți politicienii sunt corupți, diferența fiind făcută de inteligența / capacitate de a se feri – unii încă nu au fost prinși.
Înțelegeți această dihotomie, dle Giuli? Înțelegeți că, indiferent de persoana, sau poziția socială a alegătorului, a vota, conștient, corupți, este un act de trădare națională?
QED am vrut sa ii scriu și eu dar a blocat posibilitatea de a răspunde mesajului.