42 de polițiști locali dați afară! Vor fi disponibilizați și 100 de funcționari din Primărie! Iată ce primar l-a copiat pe Toma!
L-a copiat, ba chiar vrea să-l și depășească pe Toma.
E vorba de noul primar al municipiului Deva.
În urmă cu două luni a produs surpriza, după ce la alegerile anticipate Florin Oancea (PNL) l-a învins categoric (42% vs. 24%) pe candidatul PSD.
Zilele trecute, Oancea a produs un tsunami în Primăria Deva.
„42 de polițiști locali vor fi concediați. Noi avem 69 de mii de locuitori la Deva. Erau 112, trebuie să mai rămână doar 70, conform principiului un polițist local la o mie de locuitori. În afară de polițiștii locali, vor mai fi disponibilizați în jur de 110 salariați ai Primăriei. Ce am găsit aici nu mi-a venit să cred. Din totalul de 25 de milioane de euro, venitul anual total al primăriei, 10 milioane mergeau doar către salariile personalului. Vreau să reduc măcar cu 3 milioane de euro fondul de salarii, iar banii astfel economisiți să-i folosesc în investiții”, a anunțat noul primar din Deva.
Citește și articolul: S-a spart în această dimineață în Buzău! Iată primele fotografii din interior!
În plus, Oancea a anunțat și că le-a tăiat agenților locali și cei o mie de lei pe lună, norma de hrană:
„Erau polițiști locali care, cu tot cu norma de hrană, ajungeau la 60-70 de milioane pe lună. Nu era o problemă să primească acești bani, dacă lumea ar fi fost mulțumită de activitatea lor. Localii ajunseseră să câștige mai bine decât cei de la poliția națională. Ăștia de la națională, se interesau cum să se mute la locală”, a adăugat Oancea.
Primarul Buzăului a recunoscut că a vorbit la Asociația Municipiilor din România cu colegul său de la Deva:
Citește și articolul: Ultima oră! Iată cum vor circula pensionarii cu autobuzul din luna martie! Bilete gratuite și abonament ieftin!
„Eu i-am recomandat să nu se pripească. I-am povestit ce am pățit și l-am avertizat să aibă grijă să se pomenească apoi cu organigrama blocată. I-am sugerat să aibă răbdare să schimbăm legislația mai întâi, în sensul în care primarii să-și poată stabili singuri echipa cu care vor să lucreze la primări. Acum nu se poate pentru că au câștig de cauză funcționarii publici care sunt un fel de supraoameni, protejați de Agenția Națională a Funcționarilor Publici”, a adăugat Toma.
Citește și articolul: Chiar dacă Gâdea se uita urât, Tudose l-a lăudat pe Ciolacu. Iată ce a spus aseară prim-ministrul despre buzoian
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Funcția de primar le ia mințile unora!!!
Dragă Sucă! Exact asta trebuie să facă un primar! Să dirijeze banii în investiții pentru TOȚI locuitorii orașului! Primăria nu-i centru social. Dacă vreți ajutoare, mergeți la biserică!
Bai suca,asa e cel mai bn,auzi salariu de 70 mil lei,da c mama drzcu,face el de bani astia,nici eu nu am salariul asta,nici un militar,in armata, nu ia atat dupa cativa ani ,nesimtire,sa.i dea dracu afara p toti.
Unde e lege nu e tocmeala. Daca legea spune 1 la 1000, atunci 1 la 1000 sa fie. Si bagat la puscarie nenorocitul care a permis angajarea peste acel prag legal.
Din nefericire justitia e subreda si la ordine politice da decizii in defavoarea poporului. S-a suspendat in instanta organigrama strict din motivul politic si acela de a nu genera mai multi someri in statistici, ca si asa Buzaul e in top la capitolul asistati sociali… si s-au gandit ei ca mai bine ii tine pe ajutoare sociale ca fiind scriptic angajati, decat sa se umfle statistica sa se vada ca Buzaul e judet de asistati sociali. De altfel, majoritatea angajatilor platiti din bugetul primariei sau a companiilor la care primaria e actionara (dar in care a fost lasata fara putere) nu sunt altceva decat niste asistati sociali mascati ca fiind angajati.
Domnul Toma chiar daca are pacatul sa fie de la PSD chiar pare ca isi da silinta sa miste ceva in satul asta care a ramas in secolul 19 din cauza nemernicului penal ce a fost primar pe viata. Bine ca am scapat de dezastrul numit Boscodeala, pacat ca nu a intrat in puscarie pentru multi ani, ca merita.
Si politistii locali nici nu au o imagine prea buna in oras, in mare parte pentru ca majoritatea sunt fara educatie si provin din fostii paznici de intreprinderi, care cand s-au desfiintat intreprinderile, ca sa nu ii lase in somaj i-au luat gardieni, apoi comunitari, apoi locali paznici la usele gradinitelor si scolilor si ajunsesera platiti mai bine decat politistii de la nationala sau unii cu functie de sef/director din banci sau companii multinationale. Pe langa asta mai sunt si abuzivi si agresivi, dar doar cu oamenii cinstiti si civilizati care prefera sa evite conflictele cu toti prostii. In timp ce cu infractorii, talharii, taranii nu mai sunt, atunci dau noroc cu ei sau intorc capul si se fac ca nu vad, ca stiu ca aia reactioneaza violent si au sanse sa sfarseasca rau…
Domnu Pistol,matale ești,bre?
Dacă asa stie d.nul primar !!Sa nu uite ca in 1994 cînd s-a înființat CGP BZ d.nul se credea mare patron si disponilizea o mulțime de oameni. asa face si in primărie o sa vedeti ca primaria MUN. BUZAU peste puțin timp va fi falimentara. Mai asfateza cteva străzi și spectacole pe bani cetatebilor si mai are un mandat asa e in politica
Și primăria, ca orice instituție publica, ar trebui sa funcționeze în sprijinul tuturor cetățenilor, cu cât mai puține cheltuieli de funcționare, deci cu cât mai puțin funcționari. Dacă poți sa îți faci treaba bine cu jumătate de ce sa nu ii dai afara. Sa meargă în privat, dacă sunt asa de buni specialiști.
În toate tarile civilizate, salariile în instituțiile publice sunt mai mici decât cele din privat. Asa este normal, asa este confirm tuturor legilor economice, numai la noi este invers – cei din privat vin sa lucreze la stat pe salarii mult mai mari.
Mediul privat face economia sa funcționeze, nu instituțiile bugetare.
Ca primărie nu poți sa cheltui banii doar cu salariile angajaților, oricum salariile în primărie sunt destul de mari.
Nu cred ca avem nevoie de locali, pentru ca exista polițiștii și jandarmii. De ce se cheltuie bani cu asa ceva?
Legea spune clar: 1 local la 1.000 de locuitori, ori orașul nostru are sub 125.000 de locuitori, deci 125 de locali.
Domnule primar, va rog sa aplicați legea întocmai!
Pe cei disponibilizați ii aștept în mediul privat, sunt destule locuri de munca, dar unde se muncește pe bani mai putini ca la primărie.
Atentie. Legea spune ceva si mai frumos, si anume ca trebuie sa existe MAXIM unul la 1000 locuitori din orase, si sa fie MAXIM unul la 5000 locuitori pentru tot judetul.
La nivel de oras nu ne incadram in acel MAXIM, avem de vreo 4 ori mai multi decat maximul admis, si din cate am inteles nu ne incadram nici la nivel de judet in acel MAXIM.
La Buzau avem nevoie maxima de paznici, ca e judetul prea bogat si sunt multe amante ce toaca banii furati ce trebuie urmarite, la fel ca la Iasi.
Tare as fi curios daca aceste „capuse” numite „politie comunitara” ar mai tine cu dintii de aceste servicii daca ar fi platiti asa cum ar fi normal,cu un salariu de 1000 – 1500 RON.Si de unde pana unde sa li se mai dea si „norma de hrana” mai curand,pomana ? Fac si astia aplicatii prin poligoane,tabere,merg in misiuni,etc? Oricum,cand vezimuierile alea si pe unii babuini masculini cum defileaza fara rost pe strazi,te apuca sila si scarba.