Arhiepiscopia a explicat azi de ce a ales înființarea unui cartier de blocuri pe terenul de lângă Stațiunea de Cercetare

Decizie inspirată a Arhiepiscopiei Buzăului de a oferi azi explicații în legătură cu subiectul fierbinte al apariției unui cartier de blocuri pe terenul său (între Kaufland, Frăsinet, Biserica Sf. Ștefan și terenurile Stațiunii Legumicole).

Astăzi, preotul Ioan Șolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a organizat o conferință de presă în care a oferit explicațiile necesare.

Citește și articolul: Incendiu pe stradă, lângă poșta din Micro V. Iată ce s-a întâmplat

„E vorba de o parcelă de 7,2 hectare retrocedată corect în 2003 prin decizie judecătorească. Acolo au fost demult grădinile de zarzavat ale Episcopiei Buzăului. Până în urmă cu câțiva ani Arhiepiscopia a oferit terenul spre folosință Stațiunii Legumicole pe o sumă simbolică. 2500 de lei pe an pentru șapte hectare. Numai că în Planul Urbanistic General al Municipiului Buzău elaborat în 2009 acea zonă a trecut din extravilan în intravilan. Acest lucru a însemnat și creșterea considerabilă a impozitelor, fiind zonă construibilă. Dacă l-am fi dat în continuare stațiunii în arendă, s-ar fi considerat că terenul este utilizat în scop economic și ar fi urmat ca Arhiepiscopia să plătească un impozit anual de 58 de mii de lei către Primăria Buzău. În aceste condiții, terenul n-a mai fost arendat stațiunii și a ajuns plin de bălării. De fapt, era un teren condamnat să existe doar ca pârloagă.  Așa s-a ajuns la decizia de vinde către un dezvoltator imobiliar 6 din cele 7 hectare ale parcelei. Pe hectarul care ne va rămâne nouă, din banii obținuți în urma vânzării, vom construi două blocuri de patru niveluri plus parter. Locuințele din aceste blocuri vor fi închiriate pe piața liberă, iar banii din chirii vor fi folosiți pentru cele două centre, unul social și unul educațional, care vor funcționa la parter”, a precizat Ioan Șolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Oficialul bisericii a mai precizat că pentru terenul de șase hectare nu există un dezvoltator imobiliar deja ales și că se va organiza licitație.

Citește și articolul: Se dă și gratis! Buzoienii, invitați la tocăniță de oaie și la balmoș! Daea vine cu oaia în parcarea unui supermarket din Buzău!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Arhiepiscopia a explicat azi de ce a ales înființarea unui cartier de blocuri pe terenul de lângă Stațiunea de Cercetare

  • Rog reprezentanti din primarie sa certifice daca cele relatate mai sus sunt adevarate. Eu am vazut ca terenul respectiv a fost lucrat in 2017 . Este falsa stirea cu lasatul in paregina. Arhiepiscopia induce in eroare.

    Răspunde
    • Nu e falsă știrea, ci eventual informația cuprinsă în ea. care nu-i aparține reporterului, fiindcă e citat.

      Răspunde
  • Chiar și asa. Este pământul lor și fac ce vor cu el. Celor de la Experimentala le-a oferit primăria teren foarte bun și foarte mult la pepiniera Urbis Serv, din cartierul Simileasca, dar au refuzat.

    Răspunde
    • Nu e chiar așa că e terenul lor și fac ce vor cu el. Dimpotrivă, din câte știu eu biserica vinde doar în cazuri rare terenul deținut. Mai ales că mare parte din aceste terenuri sunt donații. Dacă ar fi știut că vor fi vândute, respectivii (în urmă cu zeci sau sute de ani) nu le-ar mai fi donat ci le-ar fi vândut ei înșiși. Biserica are alt statut față de un privat ori o societate comercială. Mai ales că bisericii îi datorăm o bună parte din faptul că acum există nația română și România.

      Răspunde
  • Va dati seama ce blocuri o sa construiasca Arhiepiscopia pe acel 1 hectar ce nu va fi vandut din banii luati pe cele 6 hectare?
    Doua blocuri in valoare de 6 milioane de euro… cred ca o sa aiba si turla de aur pe ele.
    Pe hectarele alea 6 vandute se incaseaza minim 6 milioane de euro.

    Răspunde
  • Rady, cum poti sa numesti bun terenul de 2 bani din campul din fundatura Simileasca oferit la schimb pentru terenul de milioane de euro al Experimentalei.
    Dupa ce ca Experimentala a fost furata de zeci de hectare in ultimii 20 de ani, acum sa le ofere si pe astea cateva ramase pe 2 bani?
    Cel de la Experimentala trebuie sa fie ori prost ori hot sa faca asa schimb.
    Hot in sensul sa primeasca o spaga la sacosa sa accepte schimbul.
    Nu ai cum sa schimbi teren central ravnit de toti rechinii imobiliari si nu numai cu un teren in camp langa tiganie in Simileasca care nu face nici 2 bani.

    Răspunde
  • Desenul pus in articol e putin gresit.
    Pentru cei ce nu stiu, terenul de la strada si de pe langa Kaufland e inca al Experimentalei, cel obtinut de Arhiepiscopie nu are iesire la strada.
    Si primarul se ofera sa „rascumpere” pe banii cetatenilor terenul ala de la Experimentala ca apoi sa il doneze rechinilor imobiliari sa isi faca cartier acolo, desigur la pachet cu infrastructura oferita gratis de Primarie pe banii cetatenilor.
    Si la prima strigare primarul se ofera sa il rascumpere oferind un teren de toata jena in mijlocul campului din Simileasca. In conditiile in care terenul de pe Frasinet pe care il vor rechinii de la Experimentala valoreaza peste 2 milioane de euro.

    Răspunde
    • Toma voia acest schimb pentru ca pe parcela îngustă deținută de Experimentala și care rămâne oarecum izolată să facă acel drum mult cerut de buzoieni care să ocolească rondul de la Carrefour. Iar referitor la afacerile cu terenurile municipalității cred că ați greșit primarul. Altul are acum un proces pe rol și un dosar la DNA, acuzat de mișmașuri cu terenurile statului.

      Răspunde
  • Eu aș vrea să se facă o afacere transparentă și în temeiuri legale ,iar cine câștigă în instanță să își intre în drepturi civilizat. Și Stațiunea are dreptate și biserica, trebuie doar să cadă de acord. Dl Primar nu poate decât să supervizeze totul și să-și dea avizul .

    Răspunde
  • Totul e regizat…..destinatia terenului e demult cunoscuta. BUZOIENI nu va mai lasati manipulati de excrocherii.

    Răspunde
  • Imbuibatii in straie preotesti nu se mai satura. Dupa ce ca au construit biserici peste tot, desi in zonele respective era nevoie mult mai mult de scoli, gradinite etc.,acum vor ca pe terenurile ce se cultivau zarzavaturi si aprovizionau piata, sa se mai construiasca si niscaiva „blocuri” unde pedofilii in sutanele Satanei „sa va spovedeasca si impartaseasca” cu scarboseniile lor. Si toate in numele lui „Dumnezeu” si al unei „religii” pagane. Spurcaciunile astea diavolicesti de poip ar trebui alungate cu bate si bolovani de oameni, care cred in niste himere numite „religie,sfinti,moaste,,etc”.

    Răspunde
  • Punctul de vedere al reprezentantilor Statiunii de cercetari, care este? Banuiesc ca s-au intocmit niste adrese oficiale, un memoriu cu explicatii… Nu s-a transmis nimic, in acst sens? Ati verificat la primarie?

    Răspunde
    • Motivele pentru care reprezentantii Statiunii Legumicole se impotrivesc sunt inserate in alte articole, unul chiar din aceasta saptamana.

      Răspunde
  • Aberatii peste aberatii.
    Ipocrizie si batjocora.
    Mai nou Biserica rahatului romanesc se ocupa de imobiliare.
    Donatii si ajutoare au trimis si ei vreodata catre acei nevoiasi uitati de lume !? Nu.
    Si mai va vad si pe voi reporterii cu astfel de rahaturi in presa.
    Stil clasic romanesc motiv pentru care multi din Diaspora am inceput ne simtim umiliti de nationalitatea ce o avem.
    Rusine pentru astfel de reportaje.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.