Investiție olandeză de câteva sute de milioane de euro la Buzău. Se vor face 120! Iată ce localități din județ vor avea de câștigat
Guvernul Olandei, tocmai cel care se opune intrării României în Schengen, va face în acest an o investiție de un miliard de euro în România.
O treime din bani vor ajunge la Buzău și două treimi în Dobrogea.
În total, la Buzău se vor înființa 120 de eoliene pe un culoar care cuprinde șase comune și un oraș.
E vorba de Costești, Gherăseni, Smeeni, Luciu, Largu și Rușețu, plus Pogoanele.
Citește și articolul: Ghinion. Primarul și-a rupt piciorul la tenis. „Sunt țintuit șase săptămâni la pat”
„Toți vom avea de câștigat, nimic de pierdut. Pentru fiecare eoliană vom primi în jur de trei mii de euro pe an. Dar și energie electrică gratis pentru iluminat și instituțiile publice. Bineînțeles, imediat m-am dus cu gândul la centralele electrice, ar fi foarte bine, n-am mai da atâția bani pe lemne. Energia strânsă de la toate eolienele va ajunge în stația trafo de la Stâlpu de unde va intra în rețeaua Transelectrica. Între parcurile de eoliene vor fi stâlpi care vor susține cablurile electrice, vor avea de câștigat și oamenii pe terenul cărora se vor amplasa stâlpii. De asemenea, între parcurile de eoliene din fiecare comună, pentru un acces facil, investitorul va amenaja și drumuri, independent de DN2C și de drumurile județene”, ne-a precizat C-tin Moise, primarul din Costești.
Citește și articolul: Citește și articolul: EXCLUSIV! Revoluție în județ! Berca, Gălbinași, Țintești și Stâlpu vor și ele la Buzău!
Dacă la Costești se vor înființa pe izlazul comunal 12 eoliene, Pogoanele și Luciu vor fi cele mai câștigate întrucît aici se vor amplasa în jur de 40 respectiv 30 de bucăți.
NERO Renewables, o companie înregistrată în Olanda a făcut de mai multă vreme public un proiect de investiţie în România: 362 de turbine eoliene, cu o capacitate de circa 1.000 MW, amplasate în două zone din ţară. Primul parc ar urma să fie în judeţul Buzău, în care ar fi vorba despre 120 de turbine, de 4 MW fiecare, iar al doilea, în sudul Dobrogei: 242 de turbine, cu o capacitate de 2 MW fiecare. În total, producţia anuală ar fi de circa 3 TWh de energie electrică, adică mai mult de 5% din producţia naţională. Ar fi cea mai mare investiţie din domeniul energiei regenerabile care s-a făcut vreodată în România.
Mai multe despre acest proiect puteți citi dând click AICI (articolul economica.net).
Citește și articolul: Un jeep cu doi boi putere. Clipul video a strâns 20 de mii de vizualizări. Care este adevărul despre acest drum cu noroi!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Mi se pare, din capul locului, o pierdere de oportunitate de negociere politica a acestei investiții din partea Olandei.
Acum putem repede înțelege de ce tot timpul aceasta tara s-a opus admiterii României in zona Schengen si, astfel, sa aibă un „as” in mânecă la negocieri.
După cum vad, pana acum se bucura doar primarii si cele câteva comunități locale, dar de ce nu ne-am bucura cu toții ca tara si sa cerem Olandei nimic altceva decât sa fie corecta si sa nu mai aducă in discuții tot felul de motive tip MCV, corupție etc, etc. Centrul de la Buzău pentru coordonarea Schengen sta si așteaptă; poporul roman așteaptă nu neapărat facilitățile zonei, cat mai ales o recunoaștere de facto unei poziții importante a tarii noastre in jocul politic european.
Sper ca totuși cineva sa se apuce de treaba si sa lase interesele de partid, așa cum probabil s-a văzut cu gazoductul BRUA, amanetarea gazului din Marea Neagra (nu ne obliga nimeni sa-l vindem sau sa-l exploatam acum daca nu aveam nevoie!!!) către „prietenul” cel mai drag romanilor, ca preț al susținerii politice al unei alianțe, sau trântitul ușii in nas gazului rusesc. De ce nu știm sa ne vindem bine, sau măcar sa ne conservam resursa energetica acolo unde se poate?
In acelaşi timp o importanta parte a buzoienilor nu au acces deloc la aceasta resursa de gaze naturale; cei de la Mărăcineni se zbat de foarte mult timp sa-si tragă o conducta pentru alimentarea celei mai mari UAT din județ. De ce ar trebui sa fie discriminați atâți cetățeni neracordați la rețeaua de gaze?
Mă bucur că mai există cineva care mai gândește și de bine România .Oferta olandeză ,ar trebui să le șteargă toate păcatele și impresiile negative privitoare la țara noastră ,și cred că intenția lor asta a și fost .Oricum este un lucru bun ceea ce ni se întâmplă ,și sper ca parteneriatul să continuie și să dureze .
Alo, domnu Ion, notați-vă câteva cifre și reflectați: România, țară posesoare de resurse, are 53.000 km de conducte de distribuție gaze – Ungaria, țară fără resurse, și cu o populație și un teritoriu la jumătatea României are 89.000 km de conducte de distribuție. România furnizează cetățenilor săi gaz cu 400 dolari mia de metri cubi, prin firma franceză GDF(Gas de France) Engie – Ungaria furnizează cetățenilor ei gaz cu 225 dolari mia de mc, prin firma lor proprie a statului ungar. Deocamdată Ungaria cumpără gazul dela Gazprom-Rusia. Din 2019, după darea în folosință a gazoductului BRUA, vor avea gaz din Marea Neagră, unde firma ungară Moll a primit de la ANRM(Agenția Națională de Resurse Minerale a României) licență de exploatare gaz natural, împreună cu Eon, Exon, Gazprom, etc. Gazoductul BRUA se construiește ff rapid cu bani europeni, în timp ce pentru autostrăzi nu sunt bani și se pun piedici de tot felul. Gazoductul BRUA va aproviziona cu gaz Bulgaria, Ungaria și Austria. România, nu! România este doar furnizor pentru alții! Prin urmare să să gândim dacă noi avem conducători sau jefuitori trădători. Și dacă noi, simplii cetățeni am avea ceva de făcut în loc să ne tot bocim că o ducem greu și să ne punem mereu cenușă în cap.
Așa visam și eu că va arăta orașul meu ,modern ,frumos ,competitiv .Un proiect într-adevăr european,pentru județul Buzău .