Buzoianul Ioniţă, patronul Mopiel, e îngrijorat după anunţul creşterii salariilor bugetarilor: „Sunt promisiuni populiste. Are loc o ruptură între sistemul privat şi cel bugetar”
Cătălin Ioniţă este patronul firmei buzoiene Mopiel, producătoare de articole de încălţăminte. S-a făcut remarcat în mass-media buzoiană în luna februarie când a criticat măsura guvernului de majorare în doar 9 luni a salariului minim de la 1050 la 1450 de lei. Ioniţă a avertizat atunci că unii dintre antreprenorii care folosesc mulţi muncitori cu salariul minim ar putea recurge la disponibilizarea de personal pentru a-şi păstra afacerile pe linia de plutire. Anunţul recent al creşterii salariilor bugetarilor l-a îngrijorat.
„Sunt nişte promisiuni populiste. Stau şi mă întreb cum vor putea fi transformate din stadiul de promisiuni în realitate. De unde bani ? Cu ce costuri pentru ţară ? Sunt îngrijorat. Are loc o ruptură între sistemul privat şi cel bugetar. Mă tem că vor urma vremuri grele pentru oamenii de afaceri şi pentru cei care lucrează în privat. E o adevărată provocare, să vedem cum vom supravieţui. E mare nevoie acum ca oamenii de afaceri să se unească în asociaţii patronale puternice. Guuvernul ia aceste măsuri populiste pe spinarea noastră, a celor din privat, şi pentru că noi, oamenii de afaceri, am fost dezbinaţi. E nevoie să ne unim pentru ca şi vocea nostră să fie auzită, să contăm în faţa guvernului” a spus Ioniţă, unul dintre membrii importanţi ai Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Buzău.
Referitor la afacerea sa, patronul Mopiel a precizat că „deocamdată nu am făcut disponibilizări. Am procedat la primele două măsuri logice. În primul rând am redus din cheltuieli, închizând unul-două magazine. În al doilea rând am crescut puţin preţurile. Ideea e că dacă oamenii vor câştiga mai mult, îşi vor permite să şi plătească ceva mai mult pe o pereche de pantofi. Deocamdată, n-am verificat această ipoteză, la început de an oamenii nu prea îşi cumpără pantofi. De abia de acum încolo se deschide sezonul. Dacă ipoteza mea se confirmă, nu voi da oameni afară, va fi ok. Dar dacă nu se cumpără ?” a precizat Ioniţă.
acest guvern este rupt de realitate,cresterile salariale la bugetari sunt suportate din taxele si impozitele sectorului privat,care in acest fel va fi distrus.Noi de unde suportam aceste indexari, salariatii din privat ajung la venituri mult mai mici ca la bugetari, ce sa scumpim costurile de productie?, sa faca bine sa dea facilitati fiscale la impozitul pe salarii care ajunge pana la 76%, sa putem crea locuri de munca, sa degravam cheltuielile cu somajul, sa crestem salariile la minim 700-800 euro, sa nu mai plece salariatii afara, vom ramane fara personal muncitor in privat si nu vom mai avea ce vira la stat, asttel incat bugetarii raman si ei fara surse de salarizare.Este Romania muncii la negru, evaziune fiscala si a salariatilor care primesc retributii fara a produce nimic concret-SUBVENTIE DIN PRIVAT.
PSD=ciuma rosie.Cota unica/flat tax=genocid.