Toma: „Continuu demersurile pentru a scăpa de cei 300 de polițiști locali”. În schimb, agenții au dat în judecată Curtea de Conturi
Prezent aseară în studioul Campus Tv, primarul C-tin Toma a respins categoric informația avansată de vicele Andrei Neder, cum că acei 300 de agenți locali vor fi retrimiși să păzească școlile și liceele, iar contractele firmelor de pază reziliate. Discuția despre polițiștii locali a constituit singurul pasaj din cadrul emisiunii în care Toma a ridicat tonul.
„Nu e nimic adevărat. Dimpotrivă. Voi continua demersurile pentru disponibilizarea lor. Sper să rezolv cît mai repede. Acești 300 de agenți locali de la pază, care nu ne mai trebuie, costă primăria 4 milioane de euro pe an. Sper să scap primăria de această cheltuială inutilă, iar banii astfel economisiți să-i direcționez către investiții. N-am nimic personal cu ei, nici ei nu sunt de vină, dar au fost angajați ilegal. Sper să câștig în justiție până la urmă, iar domnii polițiști își vor găsi apoi ușor de muncă în privat. Orașul Buzău are cea mai mică rată a șomajului, de doar 1%. În plus, ca să fie clar pentru toată lumea, un agent al unei firme private de pază costă între 7 și 9 lei pe oră, în timp ce un polițist local 17 lei pe oră. Cum aș putea eu să le impun directorilor de școli, licee și grădinițe să rezilieze contractele, când ei cheltuie cu același serviciu la jumătate sau mai puțin față de anul trecut ?”.
De partea cealaltă, nici polițiștii locali nu stau cu mâinile în sân și au inițiat o acțiune care se poate dovedi foarte inspirată în ajutorul cauzei lor.
Au dat în judecată la Tribunalul Buzău atât Camera de Conturi Buzău cât și Curtea de Conturi a României, după cum se poate vedea din fotografia alăturată sau accesând acest link.
În ceasul al douăsprezecelea, agenții locali și avocații lor au realizat că din punct de vedere legal problemele lor nu sunt cauzate de primarul Toma, ci de raportul întocmit de Curtea de Conturi.
Doar anularea acestui raport în justiție le-ar putea asigura, într-o oarecare măsură, continuitatea slujbelor din cadrul Primăriei Buzău.
Auraș Tereacă
Ma simt in siguranta cand intalnesc acesti angajati cu 8 sau 10 clase (ca doar nu muncesc „pe studii superioare”) prin parcuri, piete sau prin cartier. Ei nu stau toata ziua la caldurica in birou, bat pasul si isi merita bruma aia de bani. Ar fi bine sa fie lasati sa munceasca…. Mai concediati din aia care muta cate o hartie de pe un birou pe altul sau dintre cei care si-au pus pe hol o masa de tenis si joaca la bustul gol ping-pong in timpul programului(numai in Romania, in Buzau, am putut sa vad asa ceva…nu mai scriu Institutia unde se practica…ca sa nu imi ascundeti comentariul)