Se reia atribuirea locurilor de parcare dintre blocuri. Taxa anuală, majorată de la 60 la 90 de lei. Iată și celelalte modificări ale regulamentului

Consilierii locali au aprobat vineri modificarea regulamentului de atribuire a locurilor de parcare dintre blocuri. După consumarea acestui pas se va relua procesul de atribuire, întrerupt anul trecut în luna decembrie. Iată care sunt cele mai importante modificări inserate în regulament.

  1. Locurile de parcare pot fi atribuite nu doar proprietarilor de autoturisme, ci și celor care locuiesc în blocul limitrof parcării și care folosesc o mașină de serviciu. Cele două categorii pornesc de pe picior de egalitate. În precedentul regulament proprietarii aveau prioritate și plăteau mai puțin.

  2.  Folosirea pe un an a locului de parcare atribuit va costa 90 de lei. În precedentul regulament se cerea doar 60 de lei pe an pentru mașinile proprietate și 250 de lei pentru cele de serviciu. 

  3. Contractul dintre proprietar și primărie se poate semna până la trei ani. În precedentul regulament, procedurile de atribuire s-ar fi făcut anual.

  4. Locurile de parcare sunt garantate de primărie cu începere de după amiază de la ora 16.30 până a doua zi dimineață, la ora 07.00. În precedentul regulakent, programul era de la 16.00 la 08.00. Sâmbăta și duminica parcarea aparține non-stop celor care au încheiat contractele de închiriere.

  5. Mașinile trebuie să aibă plătite la zi asigurarea și ITP-ul. De asemenea, solicitanții trebuie să nu aibă datorii restante la primărie.

Iată și alte aspecte ce trebuie știute de proprietarii sau utilizatorii de autoturisme:

  • În cazul în care locurile din parcare sunt mai puține decât numărul de solicitări se va trece la licitație. Pasul va fi de 10 lei.

  • Dacă mai rămân locuri de parcare acestea vor fi atribuite pe rând fie vecinilor din alte blocuri unde nu s-au ajuns, fie celor care au și a doua mașină. Prioritate au cei care și-au depus actele mai devreme. 

  • Locurile de parcare rezidențiale se atribuie doar pentru autovehicule de maximum 3000 de kilograme.

  • Amenzile care se aplică șoferilor care ocupă ilegal un loc de parcare atribuit pornesc de la 150 de lei și ajung la 500 de lei.

Șoferii care doresc să consulte regulamentul în detaliu o pot face dând click aici

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Se reia atribuirea locurilor de parcare dintre blocuri. Taxa anuală, majorată de la 60 la 90 de lei. Iată și celelalte modificări ale regulamentului

  • La bloc 86 pe Democratiei, nici nu s-au amenajat locurile, cu toate ca s-a promis, si sunt mult mai putine decat locatari cu masina. Mai mult decat atat, pe aleea de intrare intre blocurile 86 si 85, nici nu poate intra o salvare sau pompierii, sa ne fereasca sfantu de vreun incendiu, ca e inghesuiala mare la ultimile scari (C si D ), si atunci ma intreb eu cum putem noi sa facem cereri pt loc de parcare platit la primarie ? Poate cineva sa-mi raspunda ?

    Răspunde
  • Bineinteles ca interesul edililor este acela de a avea mai putine locuri de parcare decat numarul autoturismelor locuitorilor dintr-o zona sau alta a urbei. Si pentru aceasta este evident ca nu vor face nimic pentru a mari numarul locurilor de parcare, legandu-se totodata de imposibilitatea de a intra pe spatiul verde. Nu a zis nimeni sa fie afecta acest spatiu verde, atat de necesar, dar unele ajustari ii pot fi aduse. Din nefericire, acest lucru nu o sa se intample, la mijloc fiind si interesul de a fi mai putine locuri de parcare care pot fi licitate pe sume foarte mari. Se vor gasi indivizi cu bani, gata sa ofere oricat s-ar cere pentru un loc de parcare, poate si pentru mai multe. Iar „fraierii” care o duc de azi pe maine, vor ramane cu buzele umflate, neramanadu-le decat „posibilitatea” de a-si parca masinile pe strada, cu riscul de a le fi ridicate. Caci, sa fim siguri, ca dupa aceasta „actiune” de atribuire a locurilor de parcare se vor infiinta si societati care vor ridica masinile de pe strazi, parcate, din punctul de vedere al primariei, necorespunzator, intrucat proprietarii acestora nu si-au permis „luxul” de a concesiona pe cateva sute de lei, anual, un loc de parcare… La naiba, mi-e sila…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.