Toma către Bîrlă: „Se uită la polițiștii locali, dar nu vede că le face rău celor 135 de mii de buzoieni. Cu banii dați polițiștilor locali asfaltam străzile”
În mesajul săptămânal adresat buzoienilor, primarul C-tin Toma s-a referit și la ceea ce a denumit un „accident”.
E vorba de votul la egalitate, 11-11, din ședința de vinerea trecută a Consiliului Local când a fost blocat proiectul care prevedea eliminarea celor 300 de agenți de la pază din noua organigramă a Poliției Locale.
Toma s-a referit și la faptul că Fănică Bîrlă, colegul său de la PSD, s-a abținut de la vot.
„Am înțeles motivarea domnului Bîrlă. Nu a votat proiectul pentru a nu le face rău celor 300 de polițiști locali. Dar în acest fel, domnul Bîrlă nu s-a gândit că le face rău celor 135 de mii de buzoieni ? Salariile celor 300 de agenți, angajați ilegal și de care nu mai avem nevoie, ne costă 3,5 – 4 milioane de euro pe an. Cam tot atât cât plătim pentru asfaltarea celor 54 de străzi din pământ din orașul Buzău. Nu ne mai permitem să plătim inutil salarii, trebuie să modernizăm acest oraș”.
Toma a anunțat că săptămâna viitoare, joi 11 mai, se va organiza o nouă ședință extraordinară a CLM Buzău în care se va supune din nou la vot proiectul privitor la concedierea celor 300 de agenți locali.
„Sper ca de această dată să avem majoritate pentru a rezolva definitiv această problemă”, a conchis Toma.
În schimb, polițiștii locali amenințați din nou cu concedierea au anunțat deja că vor contesta în justiție hotărârea CLM Buzău în caz că va fi adoptată.
Mai mult, aceștia îi amenință pe consilierii care vor vota pentru că vor fi puși la plata cheltuielilor de judecată care trec de un miliard de lei vechi.
În plus, aceștia afirmă că în această săptămâna la Buzău va descinde un control de la București al Curții de Conturi care va analiza legalitatea angajării unor firme private de pază și disponibilizarea polițiștilor locali.
Auraș Tereacă
Astăzi a fost o zi nebună pentru orașul Buzău .Niciodată nu am văzut atâtea echipaje de poliție alergând pe străzi .Asta m-a făcut să înțeleg de ce în parcul Crâng nu a fost picior de polițist .Pentru mine a fost o zi cu ghinion ,pentru că ,stând pe o bancă în parc ,cu bicicleta alături ,niște golani ,într-o bicicletă pe 4 roți ,a intrat în viteză peste mine punându-mi bicicleta la pământ și stricându-mi oglinzile ,iar pe mine ,mai mai să mă dea jos de pe bancă .Eu știam că în jurul lacului bicicletele astea mari nu au voie ,ori ele circule fără să le spună cineva ceva ,mergând cu viteză și riscând oricând un accident .Personal i-am luat pe vagabonzi după mine ,căutând patrula de poliție .Nu am găsit pe nimeni .V-aș face o propunere .Oricum ,polițiștii patrulează câte 2 ,și până ajung la locul unde e nevoie de ei ,faptele au fost consumate .Eu vă spun așa să patruleze câte un polițist ,astfel încât când ajunge la poarta Crângului ,celălalt să fie la uzina de apă .Așa ar patrula mai eficient și ar putea să ne vină mai mult în ajutor .Și să-i amendeze pe cei care circulă pe malul lacului sau aleile adiacente .