Nu se vor mai vedea decât în fotografii. Iată cui i se face astfel loc

La început a fost doar o idee a cuiva, care s-a transpus iată în realitate.

De câteva zile au fost îndepărtate hidrobicicletele din Parcul Crâng.

Buzoienii care obișnuiau să se relaxeze în acest fel trebuie să ajungă acum în parcul Tineretului, acolo unde au fost mutate toate hidrobicicletele.

VOR APĂREA NUFERI ȘI TONOMATE!

„Nu se putea și cu rațe și rățuște, dar și cu hidrobiciclete. Chiar și fără să vrea, cei care se plimbau cu hidrobicicletele fugăreau rațele. Era un chin pentru ele. Am văzut că buzoienii au apreciat în număr mare ideea ca heleșteul să fie cesionat păsărilor. Sperăm să vină și mai multe, le creăm toate condițiile. Anul viitor vom aduceri nuferi pe lac, dar și niște tonomate. În schimbul unui fise, aparatul va elibera un pachet cu hrană pentru păsări, în special semințe”, ne-a declarat Silviu Nicoară, director Urbis Serv.

Pentru ca buzoienii să admire în locul hidrobicicletelor păsările de pe lac, municipalitatea a montat de curând mai multe băncuțe chiar în buza heleșteului.

Parcul Crâng este singurul din țară unde vizitatorii pot avea șansa de a se întâlni și cu căprioare venite din pădurea Crâng.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

O parte din fotografiile folosite în acest articol îi aparțin maestrului Lucian Mănăilescu căruia îi urăm multă sănătate!


Citește și:  Va funcționa din luna august. Iată de ce e bine pentru buzoieni CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Nu se vor mai vedea decât în fotografii. Iată cui i se face astfel loc

  • Dle ,din ce în ce mai bine și mai frumos pentru locuitorii orașului nostru .Avem conducători cu suflet de poeți .Niciodată de când știu eu Crângul ăsta ,nu s-a aplecat cineva cu atâta grijă pentru atmosfera și armonia parcului ,.S-a transformat în Lacul „„lui Eminescu .

    Răspunde
  • Eu merg zilnic la ora 5:00 in Cring, fac cycling, 35-40 km timp 2,5 -3h. De vreo 2 luni in Cring zilnic e o activitate gospodareasca intensa si fata parcului s-a schimbat in bine. In primul rind s-a curatat lacul de vegetatie si s-au toaletat copacii indepartind uscaturile. Erau totusi mai multe rate, pe lac; de ce numarul lor o fi scazut, nu stiu?!… nici broastele nu se mai aud, si nu stiu de ce? e posibil sa fie ceva de ordin biologic in evolutia speciilor/varietatilor, si asta o stiu zoologii, biologii!??… ma gindesc si la faptul ca operatiunile de curatirea algelor cu acea cositoare, le-ar fi daunat si multe ar fi fost scoase cu algele si duse la gunoi?!!..dar nu cred, totusi. Cred ca niste lebede ar fi frumoase pe lac. Vase cu flori pe diguri, alei, ceva lumini ambientale, o instalatie gen fintina arteziana, o morisca de apa, etc. Cred ca edilii au suficient idei si e posibil ca in ele sa se regaseasca si ce sugerez. Oricum actiunile sunt de bun augur. Succes pe mai departe! Poate amplasarea cabinelor eco WC, pe alei sau in proximitate nu e o masura fericita, din cauza disconfortului privind reducerea spatiului si riscul de accidente in care se implica biciclistii, dar si mirosului de WC suportat de cetatenii care merg pe aleiile unde s-au amplasat. Exista locuri ceva mai distantate de alei, in padure. Sunt probleme cu ciinii de companie ale caror fecale nu sunt colectate de proprietari si cu soferii obraznici care intra cu masinile in parc si parcheaza in mod nesimtit, blocind aleile.

    Răspunde
  • În străinătate dai o mie de euro dacă nu strângi căcatul câinelui. Iubitorii de animale sa facă bine și sa iubească necuvântătoarele cu totul. Altfel sa pună dracului mana sa plătească amenda.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.