Rezultate spectaculoase ale proiectului „muncă în schimbul hranei”. Iată câți beneficiari au renunțat!
Reducere drastică a numărului de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social din Buzău după aplicarea hotărârii „hrană contra mâncare”.
De la 1 iunie, asistații social apți de muncă (inclusiv părinții copiilor care beneficiau de mâncare) au fost obligați să presteze 4 zile (32 de ore în total) de muncă la Urbis Serv.
Cifrele „fugii de muncă”, spun totul despre acest fenomen.
„La 1 iunie, data de la care s-a aplicat această hotărâre, aveam 78 de persoane care ar fi trebuit să lucreze în folosul comunității. La 1 iulie, din acești 78 au mai rămas doar 7. Așteptăm și noi acum datele de la Urbis dacă aceste 7 persoane și-au prestat orele pe luna iulie. Nu este exclus să nu mai rămână niciunul”, a precizat Gabriela Antonescu, directorul Direcției de Asistență Socială de pe lângă Primăria Buzău.
DIN 293 AU MAI RĂMAS 135
Există și alte cifre interesante. La sfârșitul lunii mai a fost închisă cantina din Simileasca. În curtea societății Somaco (capătul autobuzului 6), li se împărțea hrana în valoare de 12 lei/zi beneficiarilor din Simileasca. După ce contractul cu firma care presta acest serviciu a expirat, beneficiarii din Simileasca trebuiau să-și ridice hrana de la cantina „oficială” de pe strada Speranței (lângă Inspectoratul Școlar). Numai că, atenție, din 293 de beneficiari la 1 iunie (după comasare), în prezent au mai rămas doar 135!
Asta însemnă că peste 150 de beneficiari au renunțat, fie pentru că trebuiau să muncească, fie pentru că nu au putut să se deplaseze ori au considerat că nu se merită a bate drumul până în centrul orașului.
Cumulat, închiderea centrului din Simileasca și aplicarea proiectului „muncă pentru hrană”, aduc prin subțierea numărului de beneficiari economii lunare de peste 500 de milioane de lei în bugetul Primăriei Buzău.
Era rau cu Bosco…? Erau de toate pentru toti…Si tot il injura lumea….
Sa traiasca nea Toma ca mare pomana a facut cu lichelele astea ca ,si eu sant handicapat dar asta nu inseamna sa merg si sa mananc la cantina saracilor si sa mai refuz si bucatelele din mancare sau sa vin cu taxi sa iau mancarea .Parerea mea este ca ,ar trebui verificati la sange acesti asa zis ologi si insotorii lor.Eu nu zic ca, nu sant oameni care merita o bucata de paine dar sa nu se bucure si altii buni de munca pe suferinta acestora ,apoi sa rada in nas celor ce muncesc ca ei sa aiba ce pune pe masa.A facut primarul precedent ,fabrica de voturi pentru el si gasca lui din asta. Afacere ,aaaa?dar trebuie tinut cont de faptul ca minunea tine cateodat ,mai putin de 3 zile .PS .Verificati va rog si aceste comisii care fabrica handicapati pe banda rulanta
Foarte corect Bravo celor de la Guvern care a dat această lege și Primăriei că a pus an aplicare ( nici Mama nu ea dat degeaba lui Tata )
Un lucru bun, ce tot atatea pomeni.
Din moment ce primesc ajutor social de ce sa mai primeasca si mancare?
Ajutorul social pentru asta il primesc, sa cumpere mancare de el, nu e pentru bautura.
Ar mai fi de lucrat la lege astfel incat sa nu se permita cumulul de ajutoare ca acum.
Iar ajutorul social sa fie considerat venit astfel incat cand aplici pentru celelalte ajutoare sa fii respins pentru ca ai deja venit.
Vorbiti in necunostinta de cauza…,cine are ajutor social nu beneficiaza si de cantina.In alta ordine de idei,daca am reusit sa scapam de cativa saraci ,gata am rezolvat problema?De maine avem de toate?De parlamentarii care mananca banii nostri degeaba cand vom scapa?Sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie si ce e mai grav e faptul ca sunt otravitoare ciupercile astea….in rest bravos natiune,halal sa-ti fie!