Iată ce se va face în schimb
Agitație în această dimineață pe Bd. N. Bălcescu în dreptul platoului din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.
Mai multe echipe de muncitori de la amenajări urbane și de la spații verzi de la Urbis Serv lucrau încă de la prima oră la primenirea acestui spațiu.
Vestea bună e că acest important obiectiv cultural-distractiv, intrat în penumbră în ultimii zece ani cel puțin, va reintra în circuit.
În primul rând se spărgea trotuarul și se făceau amenajările necesare pentru a se permite accesul actorilor/artiștilor dinspre Bd. Bălcescu înspre curtea din spate.
Apoi, se lucra și la recondiționarea spațiilor verzi de pe platou.
Noutatea principală e însă faptul că a dispărut magazinul de mobila din foaierul Case de Cultură.
„Zici că a aranjat Dumnezeu lucrurile. Mai întâi am primit notificare de la magazinul de mobilă. Ne anunțau că închid afacerea de aici și că nu vor mai plăti chirie. N-au trecut decât câteva zile și am primit o ofertă din partea unei agenții de spectacole care ne-a cerut închirirea sălii cu totul. E cum nu se putea mai bine. Sunt băieți tineri au idei multe și gânduri mari. Vor să transforme acest spațiu
într-un hub cultural cum se spune acum. Primul eveniment va fi realizat în colaborare cu Primăria Buzău, e vorba de un festival de teatru de trei zile. Vor fi trei piese jucate de Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Ăsta e doar începutul”, a precizat Vasile Minică, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.
Mobila din foaier a fost deja luată, a dispărut și panoul „Mobilă și tapițerie” de pe fațada clădirii.
În sală e forfotă mare, muncitorii lucrează la zugrăvire, schimbarea parchetului de pe scenă și scări, s-a modificat instalația electrică, s-a șters praful (după lunga perioadă de inactivitate) și se va schimba instalația de încălzire.
„Nu e vorba de o renovare sau o modernizare spectaculoasă. Să spunem că doar am pregătit sala pentru a găzdui din nou spectacole. Festivalul de teatru e doar începutul unui program ambițios pe care îl vom dezvolta în continuare în Buzău. Suntem o firmă privată, am închiriat și sălile de spectacole similare din Ploiești, Tulcea și București” – Sorin Tudor, administratorul firmei
Vor fi trei zile consecutive – 5,6 și 7 noiembrie – cu piese ale Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău.
Evenimentul intitulat „Chișinău pentru Buzău – Festivalul Teatrului Românesc” va fi organizat de Primăria Buzău (vezi anunțul de mai jos), iar intrarea se va face pe bază de invitații. Acestea vor fi distribuite de la 1 noiembrie în foaierul sălii pe principiul primul venit, primul servit.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Iată unde a apărut de câteva zile. I se zice CULEE CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Poate ar trb să dispară și terasele de pe platoul casei de cultură și de pe trotuare….dar mă îndoiesc..acolo sînt șmecheri orașului..ei pot face orice oriunde ptr ei nu există legi, regulamente…
Măi nene…cap ai…creier îți mai trebuie…crezi că terasele acestea nu ar fi dispărut dacă funcționau ilegal? Oamenii plătesc chirie…au autorizații…plătesc taxe și impozite…sunt afaceriști…dar așa e…mori de ciudă când vezi că alții se descurcă iar tu ești praf…
Bai Ady prostovane unde se afla terasele este spațiu public și nu-i corect sa fie asa ceva , dar se stie foarte clar ca toata zona respectiva este luată de mafie si sint destui implicați in afacerea aia. eu mă opresc aici din comentarii pentru că îmi face scîrbă să mai vorbesc
iN TOATE TARILE TERASELE VARA FUNCTIONEAZA IAR MIE UNA MI-A PLACUT TERASELE VARA SUNT CURATE CU FLORI TOT CE VREI
Ba Adi,Boscodealasi Birla sunt pana-n gat la terasele aste ,toate legale.EU am cerut acces direct pt un sptiu si nu mi s-a aprobat,pt ca treceam peste un spatiu verde de 0,30m/0,70m adica 0,210mp,TRECEAM peste el,nu CALCAM pe el.Era spatiul dintre trotuar si placile de beton de la baza blocului care sunt proprietate comuna.P-astia ii aperi tu ,pe ”legalii”astia.
Pe aici, numai vulpi care tipa ca strugurii sunt acrii.
PS pentru comunistul de mai sus: 90% din terasele din lume sunt pe spatiul public ! Da-da, exact locul ala in care iti bei linistit berea intr-o dupa-amiaza de vara…, ca apoi sa vii pe aici si sa comentezi aiurea.
Pt Adi. Intereseazate puțin în urmă când i-au fost săltate canapelele Renumitului „Cazma „de pe bulevard ,și brusc au apărut iar în același loc . Primăria a făcut accesări acțiune. Dal auras poate să confirme pt a filmat in zona .
Spațiul acela public este mănușă pentru ” oamenii de afaceri ” din … branșă iar locul s-a ” betonat ” deja… E cam cum se-ntâmplă cu accesul prin Crâng și cred că greu, dacă nu imposibil, să se mai descâlcească vreodată firele acestor … afaceri ! Pe de altă parte, să recunoaștem că spațiul de la Casa de cultură a fost ingenios amenajat atât cu mobilier urban de bun gust cât și cu cromatică vegetală care încântă ochiul … Se pare că și bunul simț a fost întronat, astfel încât și cetățenii ” simpli ” care circulă p-acolo nu s-au simțit ofensați de cei ce sorbeau cîte ceva la mese… Totodată, cred că-i de bun augur – indiferent cine-o fi în spatele acțiunii – ca frumoasa sală A Casei Municipale de cultură să fie reabilitată și să … producă manifestări artistice de bun gust , astfel ca … mirosul de mobilă să fie dat uitării iar lumina reflectoarelor să strălucească din nou printre decorurile renovatei săli … Deși susțin că Buzăul bate de departe multe orașe la capitolul ” spații culturale ” ( cu pericolul de a se sufoca cu asemenea destinații , multe, fără nicio acoperire sau justificare cultural-economică ) totuși sala Vladimir Maximilian este special construită ( de comuniști !) pentru acest scop… In final, mi-aș dori ca să existe o bună comunicare și înțelegere din partea tuturor ” actorilor ” implicați în zonă, așa încât să fie îmbinat utilul cu plăcutul sau interesul particular cu cel public … TOATA LUMEA AR AVEA DE CÂSTIGAT !…
Ce nu se spune e ca e doar inceputul unui nou tun, o privatizare pe 2 lei.
Asa au inceput toate tunurile, deghizate in parteneriate „culturale” si de „extindere” cu contracte care apoi au fost folosite in mod pervers pentru preluarea pe 2 lei a activelor, pentru ca „au prioritate” si exclusivitate cei ce au avut contract la preluare.
Se numeste „faza preliminara de acumulare a capitalului”. Daca urmeaza joburi, taxe si plus-valoare ptr oameni, Doamne ajuta !!!
Iar ptr cel dinainte care a trimis „sageata” fina ca sala a fost ridicata de comunisti, vreau sa spun un singur lucru: daca nu ridicau comunistii ce au ridicat in epoca lor trista, cu siguranta nu ar fi ramas pamantul parloaga si ar fi construit capitalistii de 5 ori mai mult si de 10 ori mai frumos. Asa ca, stai calm, nu reprezinti decat o perioada neagra a istoriei.
cele 2 terase ar trebui desfiintate ne am saturat de tiganeala galagie!
sunt pe spatiul public si nu ar trebui sa le mai dea primaria prelungire!
Se numeste „faza de furt a muncii clasei muncitoresti pentru a transforma clasa muncitoare in clasa sclavilor personali”. Nu e decat un furt nesimtit si atat, indiferent de ce urmeaza. Banuiesc ca tu esti sustinatorul legii PSD HOTUL PRINS E NEGUSTOR CINSTIT, care prevede ca cine fura sa fie iertat. Dupa ce ca se prind putini si pe astia vor sa ii lase liberi si linistiti sa isi cheltuie averea furata.
S-a vazut ce au construit capitalistii si cat de bine si frumos au construit in ultimii aproape 30 de ani. Nimic bun pentru populatie, doar s-a furat tot ce s-a construit de Ceausescu sau au inventat metode de a fura prin intermediul a ceea ce a construit Ceausescu.
Daca nu era epoca Ceausescu acum nu mai aveam multimilionarii din hotii ca n-aveau ce fura, iar de construit si creat nu stiu asa ceva, doar sa jefuiasca statul.