Povestea locului de joacă „Parc Aventura” din Crâng. Emoții, dar și noroc cu primarul Toma

De mai bine de un an cei care vizitează parcul Crâng, trebuie că au remarcat că în stânga obeliscului s-a amenajat un loc de joacă pentru copii cu un fel de trasee prinse de copaci ce pot fi parcurse de cei mici. Părerile buzoienilor sunt împărțite. Unii apreciază că locul a devenit unul frumos și îngrijit, alții că micuții au o nouă posibilitate de distracție, în aer liber, departe de calculator. Există și o categorie a buzoienilor care și-ar fi dorit ca spațiul verde să fi rămas la fel.

Emoții mari cu primarul Toma

„Începuserăm doar de câteva luni, se schimbase primarul, trebuia să luăm o nouă aprobare. Am mers cu mari emoții în audiență la domnul Toma. Când i-am spus că vrem autorizație pentru o activitate în Parcul Crâng s-a enervat, mai că nu ne-a dat pe ușă afară. „Nu vreau țigănie în Crâng. N-am nevoie de alte tiribombe. Nu mă interesează ”. Au urmat câteva secunde stânjenitoare. Voiam să ne ridicăm și să plecăm, pierzând astfel câteva zeci de milioane deja investite acolo. Norocul nostru a fost că la intrare i-am pus primarului pe birou mapa cu această idee, iar pe prima pagină era o poză. Primarul și-a aruncat privirea și, deodată, s-a schimbat la față. „Dar stați puțin voi sunteți cei cu scândurelele ? A, păi, astea îmi plac. E ceva frumos. E pentru copii. Pentru asta vă dau aprobare, mergeți de la mine și la celelalte birouri”. Vreau să vă spun că nu am avut nicio pilă, n-am intervenit cu nimeni, n-am dat nicio șpagă, suntem oameni simpli, am venit doar cu o idee văzută în Spania”, au povestit, la unison, cei doi soți care au început această afacere în Crâng.

Trei trasee diferite

Există trei trasee, de diferite lungimi și dificultăți. Cel mai ușor este traseul portocaliu (50 m), urmează cel verde (60 m), iar cel mai dificil, pentru avansați, este cel roșu (100 m). Toate cele trei trasee se termină în câte o tiroliană. Nu este niciun pericol, copii sunt bine prinși în hamuri și carabine, primesc cască de protecție și sunt supravegheați permanent pe traseu. Administratorii lansează inclusiv către părinții care au copii cu anumite probleme (autism, ADHD, etc.) invitația de a-i aduce în Park Aventura: „Încurajați și supravegheați, deprind mersul pe scândurele. Capătă încredere, învață să meargă singuri, iar progresele vor fi vizibile”. În Parc Aventura se poate dansa, cânta și, de asemenea, practica tirul cu arcul și paintball-ul.

„Nu suntem bogați, nici n-o să ne îmbogățim din această afacere. Deși folosim spatiul doar șase luni pe an, plătim chirie pentru douăsprezece. Avem acum trei angajați, cu carte de muncă, iar pe timpul verii, mai angajăm încă patru. Pentru fiecare bilet vândut plătim taxe la stat. La crearea acestor trasee prin copaci nu s-a bătut nici măcar un cui. S-a făcut un proiect și am angajat o firmă specializată din Târgoviște. Am pus gazon și am realizat o rețea subterană de irigație”

Iată care sunt tarifele

Costul pentru 30 de minute de acces este de 20 de lei, iar pentru o oră 30 de lei. Se poate opta și pentru achiziționarea pentru 10 lei a câte unui traseu. După patru trasee cumpărate se acordă încă unul pentru doar de 1 leu. O ofertă convenabilă se prezintă grupurilor. În cazul în care se vine cu clasa se percepe o taxa de doar 15 lei de elev pentru 90 de minute. La Parc Aventura se pot organiza și zile de naștere sau onomastice. Pentru 20 de lei de persoană se permite accesul în incintă pentru două ore: oră pe trasee și o oră la masă. În acest interval în cadrul Parc Aventura își va face apariția și Mickey Mouse.  

„Cu prilejul „Săptămânii altfel” copiii pot petrece o zi frumoasă la Parc Aventura”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

2 comentarii la „Povestea locului de joacă „Parc Aventura” din Crâng. Emoții, dar și noroc cu primarul Toma

  • „„Aprob pozitiv „„ideea de a scoate copii dintre blocuri și a-i lăsa să zburde la iarbă verde ,mi se par totuși scumpe tarifele și nu toți copii nu pot profita de această fericită idee ,nu știu cine ,dar e de bine că a avut-o ,poate se găsește o soluție să se poată bucura cât mai mulți copii de ea .Încolo fără mașini și vacanță plăcută ,că tot se apropie.

    Răspunde
  • Cel mai frumos loc de joaca in aer liber din Buzau! Locul ideal de relaxare al fetiței mele iar peisajul si creativitatea este la superlativ! Felicitări !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.