Toma: „Ne amenință fie că închid, fie că ne pun să plătim 1,3 milioane de euro”
Situație ingrată în care se află primarul Toma, dar și buzoienii.
Nu doar cei branșați la RAM, dar și ceilalți plătitori de taxe și impozite.
Ecogen – firma care a primit de la ex-primarul C-tin Boșcodeală centrala termică a orașului – solicită creșterea de urgență a prețului gigacaloriei.
„Ne cer să aprobăm creșterea imediată a prețului gigacaloriei cu 29%. În caz contrar, ne amenință fie că închid – adică bagă firma în insolvență și opresc căldura – fie că duc la bancă un bilet la ordin de 1,3 milioane de euro. Bani pe care noi – Primăria Buzău – trebuie să-i plătim imediat la bancă pentru că fostul primar a garantat cu banii primăriei împrumutul de 20 de milioane de euro luat de Ecogen. Din 20 de milioane mai sunt de plată încă 3”, i-a informat azi Toma pe consilierii locali.
Conform primarului Ecogen ar justifica majorarea prețului gigacaloriei prin creșterea (în octombrie) a prețului la gaze.
„Nu știu cât de întemeiată e cererea lor. Ei folosesc gazul pentru a produce în primul rând energie electrică. Căldura e un produs rezidual. Or, din câte știu eu, a crescut și prețul energiei electrice și, în acest fel, s-ar compensa scumpirea gazului. Le-am cerut să-mi prezinte o justificare matematică a creșterii gigacaloriei, să fiu sigur că nu mă păcălesc. N-am primit-o până acum”, a adăugat Toma, care n-ar vrea să taie din nou bani de la asfaltări pentru subvenția la căldură.
La sfârșitul anului trecut, Primăria Buzău s-a împrumutat la Trezorerie pentru a acoperi o parte din subvenția la căldură.
De asemenea, municipalitatea trebuie să mai achite încă 4 milioane de euro – TVA neplătit de fostul primar Boșcodeală pentru subvenția la căldură în perioada 2010-2013 (CLICK AICI pentru detalii).
Când se face și la Buzău precum la Târgoviște, Brăila etc.
Încălzirea centralizată (pentru o treime din apartamentele din oraș) a rămas o piatră de moară agățată de gâtul mun. Buzău.
Orașe precum Târgoviște, Brăila, Slobozia, Alba Iulia, Piatra Neamț, Baia Mare, Bistrița, Zalău, Vaslui, etc. au desființat dintr-o dată sistemul centralizat și i-au obligat pe cetățeni să-și cumpere centrale de apartament. S-a lăsat probabil cu scandal într-un an, dar apoi primăriile au scăpat definitiv de belea.
Centrale s-au montat și la unitățile școlare din orașele prezentate mai sus, fără a se fi auzit de producerea unor incidente.
La Buzău, unii dintre politicienii locali (sateliți ai lui Boșcodeală) vor să prezerve sistemul centralizat pentru a folosi subvențiile cu scop electoral.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Hasdeul, amenințat cu judecata CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Greaua moștenire! Îl invocați pe Boscodeala inca vreo 30 de ani de aici înainte. Sunteți competent rezolvați problema domnule Toma, dacă nu puteți lăsați atunci pe altcineva !Nu puteți acoperi la infinit neputința sau mai grav incompetenta prin invocarea grelei moșteniri.
Cat se poate de logic.CET.este producator de energie electrica pe care isi ia banii.aburul din turbine este un reziduu pe care isi mai ia odata banii.s-a vedem ce vor face cand s-or debransa toti si va da aburul afara pe degeaba.Asa suntem noi romanii.ne jupuim unii pe altii de aceea suntem unde suntem.
Alo, Tomiță, fă-te și tu boșcodist ca să te iubească gigeii, pune de-o altă tiribombă tip Ecogen, cu același Manole, sau cu alții mai jepcari că el, dă tunuri cât mai multe pe banii proștilor să vezi ce de lăudători vei avea! …Rar ai naibii de golani pupinboșcodiști!
Nu se lauda domn’ primar ca a economisit el cu Kaizenul lui. Saracul…unde sunt banii ?
Comentariile care conțin insulte si acuze mincinoase sau care nu pot fi dovedite sunt cenzurate.
Pentru ANGAJATUL care a postat mai sus. De unde știi tu care sunt acuzele mincinoase? Orice adevăr se probează în instanță. Tu cum cenzurezi acum? Pe baza a ce? Am uitat să te întreb: unde ești angajat? În traversarea străzii?