Doliu, Primăria Buzău. A decedat un fost primar

A încetat din viață la 80 de ani fostul primar al mun. Buzău din perioada 1992-1996 – Ștefan Frățilă. Necrologul a fost publicat de Ziarul de Buzău.

„Familia anunță cu durere încetarea din viață, în această dimineață, la vârsta de 80 de ani, a celui ce a fost Frățilă Ștefan, fost primar al Buzăului în perioada 1992-1996. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Ștefan Frățilă a fost primul primar ales la Buzăului după revoluție în 1992, ales din partea PUNR, partid care a dat atunci lovitura la Buzău.

Un tip respectuos, care a vrut să facă bine în acei ani tulburi.

Înainte de a fi primar, Frățilă a fost inginer și inginer șef la Metalurgica, dar și director la SIRA. Un bun meseriaș, un om corect și cinstit care avea ca motto expresia: „Să nu mă furi și să nu mă minți”.

Locuia la unul dintre blocurile de pe Bd. Unirii cu CEC-ul la parter.

Se spune că în perioada 1992-1996, mun. Buzău a avut cel mai de valoare Consiliu Local, cu mulți intelectuali și oameni de recunoscută valoare profesională precum Bogdan Enescu (profesor de matematică Hasdeu), ing. Dorin Bălan, Dan Mănescu (prof. istorie – Liceul Eminescu), Lucian Olteanu (notar), preot Ioan Dumitran (Sf. Îngeri) – toți de la PUNR, Sfetoslav Cremarenco (prof. matematică Hasdeu), Mircea Costache (dir, Casa de Cultură), Eugen Sandu (Fabrica de Sârmă), Viorel Gerote, dr. Ștefan Țopală etc.

Opozanții în alegeri ai lui Ștefan Frățilă (PUNR) au fost Viorel Constantinescu (FSN) și Virgilă Ioniță (PRM, tatăl anestezistului Victor Ioniță). În 1996, Frățilă nu a mai candidat, la Palatul Comunal urmând tânărul inginer C-tin Boșcodeală.

Vom reveni.

loading...

3 comentarii la „Doliu, Primăria Buzău. A decedat un fost primar

  • A facut ceva ? A lasat ceva in urma lui pt orasul BZ ?

    Răspunde
  • A lăsat o p… Un dezastru! Tipic acelor vremuri. Dar, de morți numai de bine…

    Răspunde
  • Foștii angajați de la Metalurgica și de la SIRA l-au apreciat pe Ștefan Frățilă ca pe un conducător competent și corect. De la ei s-a răspândit în tot orașul opinia că era în acel moment cel mai bun candidat pentru Primăria Buzăului. S-a bucurat de sprijinul majorității consilierilor municipali, cu excepția celor de la FDSN, deveniți apoi PDSR, pesediștii de azi, care în legislatura 1992 – 1996 guvernau în țară dar erau în opoziție la Buzău. Criticile necunoscătorilor perioadei cu bune și rele sunt acum neavenite: „De mortuis nihil nisi bene”. Societatea s-a barbarizat într-atât încât cine a muncit pentru comunitate nu este iertat nici după moarte.Odihnească-se în pace, fostul Primar și Dumnezeu să-i ierte pe veninoșii lui detractori anonimi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.