Se face blocul frumos și călduros

E blocul mare, cu trei scări, din Micro III, din dreptul stației de autobuz de la Episcopie (bloc C2).

E primul bloc mare din Buzău ce se reabilitează cu fonduri europene. Plafonul imobilului a fost izolat termic, urmează sunsolul – iar de azi s-a demarat înfrumusețarea fațadei.

60% din bani vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% pune Primăria Buzău.

Din acești 40%, plătiți de municipalitate constructorului, proprietarii vor trebui să restituie în jur de 20% (deci 9% din total, plătibili în rate pe parcursul a cinci ani). O afacere bună pentru locatari care se aleg și cu un lift nou, plătit ca și cum ar face o reparație la cel vechi.

Pe lângă cele trei blocuri C2, acum în mun. Buzău se mai izolează alte patru blocuri: C5 tot din Micro III (lângă Șc. nr. 11), 12E de pe Bd. Unirii (vizavi de Banca Transilvania), plus două blocuri muncitorești de la Gerom (Aleea Industriilor) și de la Sârmă (str. D. Filipescu).

Pentru alte șapte s-au semnat contracte și urmează a demara lucrările.

E vorba de:

Blocurile 19 A, B, F și G de pe Bd. Unirii – colț cu Transilvaniei

Blocurile 3A și 3B – Hasdeu (vizavi de Hotel Pietroasa)

Bloc 1 Integral (vizavi de Drăgaică)

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Se face blocul frumos și călduros

  • Domnu Tereaca te rog informează-te mai bine, la subsol încă nu s-a intrat, exteriorul este reabilitat aproximativ 50%, la lifturi nimic astea rămân la urma. Din câte știu eu locatarii restituie 20% din ce da primăria, adică 10%din valoarea lucrării. Spun asta pentru ca stau în blocul respectiv și stiu.

    Răspunde
  • Aia cu liftul e cu dublu tais, pare ieftin dar nu este, ca va costa mai mult „inspectia”.
    Asa se fac afacerile, ii prinzi captivi si ii arzi la inspectii si verificari.

    Răspunde
  • Conținutul ca și conținutul, dar titlul articolului are o exprimare cam țigănească!

    Răspunde
  • Culoarea din poza mi se pare o tiganeala, asa sunt casele prin Simileasca.
    Ar trebui stabilita o nuanta neutra, mai deschisa la culoare, care sa reziste murdariei si mai ales decolorarii de la soare.
    Dar sa fie o nuanta comuna in toate proiectele din oras, sa avem o imagine de ansamblu, nu 20 de culori cum il taie capul pe fiecare.
    Apelati la arhitecti nu la gusturile rafinate ale administratorilor de bloc 🙂

    Răspunde
  • De mult timp m-am străduit să semnalez Primăriei ca să se apeleze OBLIGATORIU la arhitecții și designerii DE SPECIALITATE în acțiunile de înfrumusețare exterioară a blocurilor din oraș … Așa procedează administrațiile din alte orașe care au căpătat o bună reputație – Oradea ( incredibil cum au renovat acolo !), Piatra Neamț, Mediaș etc… Dacă nu mă înșel, chiar există un serviciu de arhitectură și urbanism în cadrul primăriilor care ar putea avea ca sarcină de serviciu această problemă . Subscriu la părerea dlui. de mai sus ( Cătălin) și rog transmiteți celor ce decid !

    Răspunde
  • Din nefericire nu vor fi date jos placile de balcon, care in orice moment pot cadea, mai ales ca au fost ingreunate de termopane adeziv si polistiren.
    In Bucuresti cine a vrut sa faca pe bani publici renovare a fost obligat sa acepte inlaturarea placilor de balcon pentru a se inlatura pericolul. Acele placi sunt prinse firav si in zeci de ani sunt pe cale sa cedeze, sistemul lor de prindere fiind asemanator cu cel de la podul de la iesirea Braila care a cazut peste strada, din fericire au avut noroc participantii la trafic sa nu le cada in cap sa ii omoare pe loc.
    In trecut chiar pe Unirii acolo aproape s-au chemat autoritatile sa asigure asfel de placi care stateau sa cada peste pietoni sa ii omoare.
    Primaria ar trebui sa ia masuri de eliminare a placilor, mai ales in zonele pietonale care au potential urias de ucidere de oameni nevinovati.

    Răspunde
  • SI ASA LA LIFT TOT SE PLATESC REVIZIILE, NU-I BAI.

    Răspunde
  • Subscriu !
    Placile de beton de la balcoane sunt un pericol real si mai ales iminent (!) cand vor fi super slabite de trepidatiile bormasinii ce va gauri ptr fixarea polistirenului !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.