Când va fi funcțional noul semafor (cu buton) din Buzău
„Uite, apăs în continuu pe buton, dar nu se face verde”, s-a plâns colegilor, în această dimineață, un elev de la Pedagogic.
Dacă au văzut semaforul aprins (galben intermitent) zeci de copii și părinți au crezut că este deja funcțional. Au apăsat pe buton și au așteptat să se facă verde…

„Mâine, adică miercuri în zori, o să-i dăm drumul cu adevărat. Ieri l-am legat la curent și am zis să-l lăsăm măcar o zi și jumătate pe galben intermitent ca să se obișnuiască atât șoferii, cât și pietonii, cu el”, ne-a declarat Marian Sima, specialistul în semafoare de la Urbis Serv.

Înființarea acestui nou semafor cu buton pe Spiru Haret a fost cerută de șoferi. Cum se poate observa din fotografiile atașate articolului, atunci când elevii intră sau ies de la școală și ocupă trecerea de pietoni se formează coloane de mașini până pe Bd. Bălcescu, pe un sens, și până pe Bd. M. Averescu, pe celălalt.

De mâine dimineață, când semaforul cu buton va deveni funcțional, e de așteptat ca lungimea coloanelor de mașini să se micșoreze. Pietonii vor trece grupați, cum se întâmplă deja la Șc. nr. 15, iar fluența mașinilor va avea de câștigat.

Dacă șoferii zic merci pentru că s-a înființat aici semafor cu buton, există și pietoni nemulțumiți.
„Mie nu-mi convine că s-a mutat trecerea de pietoni. Trebuie acum să fac un ocol de o sută de metri. Era mai bine pusă înainte, chiar în dreptul porții de acces în curtea Liceului Pedagogic”, i-a spus o mămică reporterului buzoienii.ro.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Pentru mămica nemulțumită de mutarea trecerii de pietoni:
Lăsați doamnă că mersul pe jos face piciorul frumos!
Trecerea e mutata prost, mutata parca sa provoace deranj si blocaje. Batjocora pentru toti cetatenii, fie ei pietoni, calatori cu autobuzul sau participanti la trafic cu automobile sau biciclete.
– Pietonii o sa trebuiasca sa ocoleasca degeaba peste 100 de metri prin ploaie si vant.
– Autobuzul o sa stea degeaba la semafor ca apoi sa opreasca in statie exact dupa semafor.
– Soferii o sa stea la coada sa poata intra pe Spiru din Ciochinescu, inainte intrand usor cat timp se oprea traficul de pe Spiru sa acorde prioritate la trecerea pozitionata dupa Ciochinescu, nu inainte ca acum.
E doar inca una din multele greseli facute aiurea probabil ca sa justifice de ce cumpara semafoare, semne de circulatie si fac contracte de mentenanta. Alt motiv logic nu exista pentru aceste decizii.
Respect parerea lui „G” dar nu pot fi de acord cu ea si aduc un argument din multe altelea pe care as putea sa i le aduc! Ca sa faci dreapta pe Spiru de pe Ciochinescu trebuia sa scapi de mașinile din fata ta care virau la stânga pe Spiru dar nu puteau din cauza „sirului indian” de pietoni de pe trecere! Poziționarea semaforului este cea mai bună posibilă din alte două, trei variante. Ii dau dreptate doar in problema autobuzului si aici vin cu o propunere! Statia ar putea fi mutata chiar la noul sediu al companiei de apa si s-ar desfiinta statia de pe bulevard unde se produc blocaje în trafic fiind si aceasta chiar langa o trecere de pietoni. De aici si pana la a fi o batjocura
la adresa tuturor este cale lunga!
…si mai am o propunere d-le Tereaca, stiu ca aveti un cuvant de spus nu numai in primarie! Sambata si duminica aceste semafoare de pe langa scoli pot function pe galben intermitent fara probleme pentru ca circulatia masinilor fiind destul de intensa in aceste zile, vezi 7-8 masini care stau la semafor pentru un pieton. Va rog sa ma credeti ca asa este. Locuiesc în zonă si vad săptămânal lucrul asta.
Partea cea mai trista e ca oamenii nu stiu ce inseamna ala semafor si ce trebuie sa faca cand e pe galben intermitent. Iar faptul ca sunt copii e inca o dovada ca ar trebui sa se faca educatie rutiera in scoli de la varste fragede prin care sa invete regulile si situatiile din trafic, evitand astfel de situatii penibile si periculoase datorata faptului ca nu ii invata nimeni (nici familia nici scoala) cum sa se comporte si cum sa interpreteze informatiile din trafic de sub ochii lor. Astfel se vor reduce mult accidentele provocate de copii care se arunca in fata masinilor ca sinucigasii.
Pot face asta in locul orelor inutile precum cele de dirigentie, sport, religie sau muzica, unde nu invata nimic, doar pierd timpul degeaba.