Primăriță Robeasca: „Ce a apărut în presă la Buzău nu e adevărat”
Cetățeni care să fie răpuși de necazuri și care să recurgă la gestul extrem al sinuciderii apar aproape lunar în presa buzoiană.
Cazul de la Robeasca a prezentat un interes deosebit pentru că informația care a ajuns în mass-media locală e că bărbatul din Robeasca – Ștefan Cristian de 30 de ani, tatăl a trei copii mici – s-a spânzurat „de foame”.
Opinia publică s-a cutremurat, pe bună dreptate: „Cum e posibil ca în 2019, în județul Buzău, să se mai întâmple așa ceva? Ce au păzit cei de acolo din Robeasca, primăria, preotul, asistentul social din comună, DGASPC-ul, etc. ?”, au comentat buzoienii.
Astăzi, după ce a citit materialul publicat ieri de buzoienii.ro (CLICK AICI), Domnica Vlad, primarul din Robeasca, l-a contactat pe reporter:
„Am citit abia acum, scuze, am fost ocupată, ce ați scris în ultimele zile. Informația cum că Ștefan Cristian s-a spânzurat de foame, nu e adevărată. Chiar în ziua în care a comis acel gest a lucrat la cineva din sat, a primit bani. Problema la el a fost alta. În urmă cu trei luni a căzut din căruță și a trecut roata peste piciorul lui. De atunci a rămas beteag. Mergea greu, nu mai avea putere, lucrul îi era tare îngreunat. S-a necăjit rău, i s-a pus la suflet, din ce în ce mai tare. Înainte era un băiat muncitor, harnic, descurcăreț”, a ținut să precizeze dna primar.
Familia nu va fi dată afară din casă. Cu o condiție
Presa locală a scris și despre posibilitatea îngrijorătoare ca soția răposatului și cei trei copii să fie alungați din casa în care au locuit în ultimele luni – și care aparține fratelui victimei.
„Am vorbit și eu cu Nicu, fratele răposatului. Casa e a lui, într-adevăr. Dar, Nicu mi-a promis că a sa cumnată și copiii vor putea locui în continuare acolo. O singură condiție a pus omul. Ca fata de 20 de ani să aibă o atitudine cuviincioasă în sat. Înțelegi dvs. ce a vrut să spună”, a adăugat primărița.
Ajutoare de la Buzău
Ieri, elevii clasei a VI-a C de la Școala G. E. Palade (nr. 15) din Buzău (dirigintă Veronica Bulf) au venit cu ajutoare pentru cei trei copii (5 ani, 3 ani și 6 luni). Hăinuțe, alimente, jucării și bani (1880 de lei, ce vor fi depuși într-un cont la care mama va avea acces). Ajutor a dat și o asociație umanitară din Buzău.
Ajutoarele au fost duse într-o cameră a grădiniței, unde mama celor trei copii are acces.
„Le mulțumim frumos tuturor celor care au ajutat. Dar, ca să liniștesc oamenii din Buzău, referitor la hrana celor trei copii, sper să nu se supere nimeni pe mine, ne putem ocupa noi – comunitatea din Robeasca”, a conchis primărița.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Presa minte mai mult decat politrucii.. Rabdatul de foame e modul de trai ptr mai bine de o treime din populatia tarii si nu ceva accidental si de neconceput asa cum se acrediteaza ideea
Exagerari, ca sa nu spunem minciuni ale presei dornice sa denatureze totul ca sa faca audienta pe seama vulnerabilitatii oamenilor care are mila fata de semeni, sau doar mimeaza de fatada ca au precum majoritatea pe facebook si nu numai.
Ceva se vede din prima ca nu se leaga. Daca nu aveau ce manca de unde aveau atata energie sa toarne copil dupa copil?
Pare ca din contra mancau prea mult, munceau prea putin, si energia si-o eliberau in pat… cum e obiceiul in mediurile acelea.