De ce s-o aplauzi ca nebunu’ pe Dăncilă ? Sau pe Iohannis ?
E o scenă care mă sâcâie de două zile și vreau să scap de ea.
S-a întâmplat duminică la sala CJ Buzău la venirea Vioricăi Dăncilă. Miting electoral, discursuri, aplauze, lume multă, nimic neobișnuit.
Aproape de final, când s-a mai liberat nițel, reporterul a mers spre gura de acces din dreapta pentru o trage o poză (la început n-a putut, era aglomerație ca la meciurile Craiovei din 83).
Viorica Dăncilă rostea ultimele fraze ale discursului (cursiv, fără greșeli gramaticale, necitit de pe foaie, chiar o surpriză). În spatele meu, două femei, destul de tinere. Cum mai debita Viorica o propoziție, hop aplauze. Aplauze din-alea de-ți înroșesc mâinile. Și care se aud până în colțul opus al sălii. Volens-nolens, în 50% din cazuri, cei din sală n-aveau ce face, trebuiau să aplaude și ei, din politețe. Chiar dacă Viorica nu finalizase fraza ori până atunci rostise o platitudine. Cu greu m-am abținut să mă întorc pentru a le privi. Mi-era teamă că privirea mea mirată le va înfrâna din elan.
Întâmplarea de duminică mi-a adus aminte de o scenă similară. Eram pionier, Ceaușescu venise la Buzău, miting în Piața Dacia. Tot așa, nu înțelegeam de ce aplaudau unii la orice zicea un moș rârâit. De pe atunci, deși nu înțelegeam eu prea multe, moșul mi se părea cam prostuț în comparație cu drăguța și isteața noastră învățătoare.
Acum, comparând cele două scene, la aproape 35 de ani distanță, găsesc că ăia de atunci, de aplaudau așa, aveau totuși un alibi. Ăia trăiau într-o lume închisă, cenzurată, fără posibilitate de comparație, fără TV, internet, informație etc. Poate că unii aplaudau așa de frică.
Dar acum, în prag de douăzeci-douăzeci, când nu te mai obligă nimeni, de ce naiba să o aplauzi așa pe Dăncilă ?
P.S. Mai devreme am văzut o știre la DIGI de la Ploiești, miting Iohannis. Acolo, cealaltă „eminență” a acestor alegeri, s-a oprit ca să ceară asistenței să fie aplaudat. Ăia ce să facă, de nevoie, au aplaudat și ei.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
ĂIA de care zici tu erau și părinții tăi care te au crescut ing. TEREACĂ. Ing. TEREACĂ, apartamentul în care stai este făcut de ăia și de ăla (Președintele țării NICOLAE CEAUȘESCU) și de ai tăi părinți. Nu ți renega trecutul!!! FII BĂIAT DEȘTEPT!!!, CE DRACU!!!
Rapuns pt anonim: În comunism s-au facut si lucruri bune, dar si o multime de idiotenii. N-am uitat ca aveam ratie o jumatate de paine pe zi, ca habar n-aveam cum arata o banană (n-am vazut niciuna inainte de 89) si ca invatam la lumanare (mai pot da zeci de exemple). Daca era asa de bine in comunism cum se explica faptul ca daca voiai să ieși din „epoca de aur” se tragea cu pusca după tine ?
D-le Tereacă, aici suntem pe aceeași lungime de undă! N-am înțeles niciodată plăcerea asta bolnavă! Dar, și eu am trecut prin vremurile acelea oribile când voiai, nu voiai, copil fiind trebuia să stai ore întregi în soare pentru a aplaudă niste nemernici care acaparaseră această țară cu ajutorul sovieticilor!
Omul tinde spre sclavie, pentru ca sistemul e construit de mii de ani astfel incat sa te faca sa iti doresti asta, ca e mai confortabil.
Sistemul e construit de asa natura incat daca vrei sa spargi randurile si sa nu devii sclav va avea grija sa te loveasca cu toata forta si sa te tortureze lent pana cand renunti la idee si cedezi sa intri iar in randul sclaviei sau alegi moartea. Pentru asta s-au inventat legile, sa tina lumea mereu sub amenintare sa nu indrazneasca sa fuga de lantul sclaviei. Inainte era pe fata, de cand te nasteai pana mureai stiai ca esti doar un sclav la dispozitia stapanului ce detine plantatia pe care te-ai nascut si daca incercai sa parasesti plantatia erai fugarit de mercenari, prins, torturat si ucis ca sa fii exemplu pentru ceilalti care au ganduri asemanatoare, acum ascund ororile sub numele de legi si justitie, acum nu te mai haituie mercenarii, acum i-au redenumit in inspectori, politisti, procurori si judecatori, dar care fac acelasi lucru ca mercenarii, executa oamenii ce indraznesc sa nu accepte sclavia.
Ca exemplu, daca vrei sa pornesti sa prestezi munca pe cont propriu, toate instutitiile din tara vor veni negresit sa te abuzeze cu sanctiuni pana te baga in datorii si te fac pasibil de puscarie astfel incat sa renunti la ideea de a munci pentru tine si sa te duci sa muncesti pentru altul ca sa nu ajungi in puscarie si sa iti platesti putin cate putin sanctiunile abuzive pana dai ortul.
Ai dreptate, Auras! De ce trebuie să prezinți zilnic faptele unui primar, care oricum fac parte din fisa postului, ca fiind mari realizări, iar alte aspecte să fie pur si simplu ignorate? De exemplu, cum comentezi plata unor firme pt. paza scolilor la un moment dat, din bugetul local, desi situația cu polițiștii locali care asigurau acest serviciu era incertă. În prezent s-a şi revenit la vechea formulă! Cine se face responsabil pt.banii cheltuiți aiurea?
Raspuns pt dnul Iliescu: Vinovate de situația creată sunt două instituții ale statului. Prima – Curtea de Conturi care a cerut imperativ Primăriei Buzău disponibilizarea politistilor locali. Politistii locali au apelat la o alta institutie a statului Tribunalul Buzău care a suspendat decizia de concediere. Mai mult, de atunci, Tribunalul Buzău n-a decis nimic în procesul pe fond, dacă acea concediere cerută de Curtea de Conturi Buzău a fost legală sau nu.
De ce sa aplauzi? Cei care aplauda in acest fel sunt platiti sa faca acest lucru. Ei ii reprezinta pe stăpânii care au cladit, sustinut si intretinut sistemul de relatii si influenta , care le asigura pe viata posturi in administratie, justitie, notariat, invatamant etc., posturi de conducere prin care manipuleaza oamenii. Oamenii asa zis cinstiti, sunt prizonieri ai acestui sistem de tip capitalism de stat, unde munca a devenit un lux pe care numai cei amarati si-l pot permite.
Domnule Tereaca ia arata dumneata acel document unde spune ca : Curtea de Conturi care a cerut imperativ Primăriei Buzău disponibilizarea politistilor locali , CUM POTI SPUNE ASEMENEA ABERATIE ??? Curtea de Conturi e un organ de control care verifica animite chestii dar nu poate hotara disponibilizari . O seara buna .
Întrebarea Auras era de fapt, de ce a fost nevoie să cheltuim niste bani din bugetul local pt.plata firmelor de pază, desi situația politistilor locali care făceau acest serviciu era incertă la data respectivă! Dacă tot primeau salariul nu puteau executa serviciul in continuare? Suntem si putin curioși ce sume au fost plătite firmelor de pază in perioada respectivă! Dacă întrebam cât costă merele, nu ne răspunde cât costă cartofii!
Raspuns 2 pt Ion Iliescu: Întrebarea dvs. e pertinentă. Vă ofer o explicație. Atenție e părerea mea, nu-i nimic oficial. Polițiștii locali de la pază au primit preaviz. Decizia judecătorească de suspendare a preavizelor a venit fix în ultima zi! Adică, dacă se mai întârzia o zi, „localii” de la pază erau concediați și nu se mai putea face nimic (ar fi fost un proces, dar cum la noi procesele durează 2-3-4 ani, polițistii locali s-ar fi angajat în alte părți până la sentinta definitivă). Ca să nu rămână fără pază la școli (reamintesc decizia judecatorească a venit în ultima zi) Primăria Buzău a semnat contracte cu firmele de pază. Iar contractele trebuiau respectate. Cand contractele s-au terminat, au revenit politistii locali.
Răspunsul tău nu este la fel de pertinent Auras! Contractele cu firmele de pază trebuiau semnate după rezolvarea definitivă a situației cu politistii locali. Definitiv înseamnă…definitiv si irevocabil! Dar cum pt.partidul dlui.Toma ideea era dacă hotărăsc eu aşa, ce mai contează părerea altora, chiar şi a justiției, rămâne ca mine! Şi uite asa, s-a plătit din bugetul local niste bani pentru o ambiție personală! În sectorul privat, unde a lucrat dl.primar, se poate traduce prin falimentul firmei, în sectorul public, adică pe banii nostri, cine plăteste Auras! Mai ales că nu ne-ai spus cât ne-a costat această. ..realizare! O zi frumoasă!
1. Camera de Conturi Buzău a tăcut ca Iohannis în iarbă când boșmangleală a angajat 487 de polițiști locali în loc de 130 cât permitea legea, 1 la 1000 de locuitori.
2. După venirea lui Toma, aceeași Cameră de Conturi l-a somat în scris pe noul primar să respecte legea, amenințându-l că va plăti din buzunarul propriu sumele achitate ca salarii celor peste 350 de polițiști în plus față de norma legală.
3. (In)Justiția cu judecătorii ei „cinstiți și competenți” a respins disponibilizările dispuse conform somației Camerei de Conturi.
Deci, jurnalistul, cu toate hibele lui, are aici dreptate cu cele două instituții ale statului care se bat cap în cap și la una din ele cam sună a gol și miroase a corupție.
Dom. Traian Basescu deoarece cererea Curtii de Conturi catre primarie referitoare la politia locala era ilegala , acesti oameni au dat in judecata Curtea de conturi si au castigat ,ca atare cel va trebuii sa plateasca este Primarul Toma deoarece a facut plati duble si Politiei Locale si mai ales Firmelor de paza ,asta doarece nu mai avea rabdare.
Nu a mai astepta data limita preavizelor si uite ca acum primaria va trebuii sa platesca niste sume colosale caci curand vor incepe procesele de despagubiri
http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11400000000063499&id_inst=42