„Să dăm 450 de lei/lună elevilor asistați social!”
O propunere care a stârnit o aprigă controversă a fost făcută în această seară.
„Eu zic să creștem de la 38 până la 450 de lei bursa pentru cei 20 de elevi asistați social din comună”. Propunerea a fost făcută de Emilia Zahiu, consilieră UNPR la Vadu Pașii.
„E o aberație. Știm cu toții cine sunt elevii asistați social la noi în comună. Ăia de absentează, au note proaste, deranjează orele. Adică, să le dăm bani ăstora și nu elevilor buni, premianților, olimpicilor ? Ce facem aici, stimulăm prostia și nu performanța ?”, a replicat viceprimarul Cristi Georgescu, susținut și de ceilalți consilieri PNL.
Prezent la ședința de la V. Pașii, deputatul PSD Sebastian Radu a susținut totuși ideea bursei sociale de 450 de lei: „Ar fi o măsură bună, de ajutor pentru copiii săraci, ar fi stimulați în acest fel să vină la școală, ar contribui la integrarea socială”.
Până la urmă, propunerea Emiliei Zahiu nu s-a mai supus la vot. Consilierii au votat în majoritate ca mai înainte de a se ajunge la vot, funcționarii din primărie să gândeasă un regulament.
„Să zicem că dăm banii ăștia, dar să-i condiționăm de prezența la școală, de note, etc.”, au căzut de acord inclusiv consilierii PSD + ALDE.
O informație neadevărată
După terminarea ședinței, reporterul buzoienii.ro, într-o discuție cu consilierii PSD + ALDE din Vadu Pașii, a opinat că prioritate la primirea unei burse ar trebui să aibă totuși elevii premianți. „Păi, premianții din comună primesc deja 600 de lei pe lună”, i s-a replicat.
Numai că informația s-a dovedit a nu fi adevărată.
„Nici vorbă. De unde 600 de lei pe lună ? Olimpicii din V. Pașii sunt premiați o dată pe an de primărie, dar nu-i adevărat că ar primi vreo sumă în fiecare lună”, a precizat Ion Dragu, administratorul public al comunei.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Auras, avem o întrebare : Ce criterii trebuie să îndeplinească o persoană pentru a fi administrator public al unei comune? Are vreo legătură cu studiile ori un eventual concurs? Când a fost creată această funcție în organigrama unei comune şi din ce fonduri este remunerata?
Am avut un coleg Georgescu Cristian,in liceu!
Este vb de aceeasi persoană?
Nu de alta dar a dat de cateva ori sala pt admitete permis. In plus invata in mai toate orele mai ales in cele de matematică.
Sper că nu de el este vorba.
Multumesc Auraș!