Cum se tratează infertilitatea la bărbați cu ajutorul produselor naturiste și a vitaminelor?
Infertilitatea reprezintă un fenomen tot mai răspândit în societatea modernă și constă în întreruperea integrității funcționale a etapelor procesului de reproducere, de la ovulație și spermatogeneză, până la fertilizarea ovocitului și atașării acestuia de peretele uterin.
Din cauza procesului de industrializare și folosirii în exces a antibioticelor, asociate unui stil de viață haotic și nesănătos, infertilitatea poate apărea atât la femei, cât și la bărbați.
În cazul bărbaților, infertilitatea, stresul emoțional și anxietatea sunt, de fapt, complicații ale unor disfuncții sexuale legate de reproducere.
Află acum care sunt produsele naturiste și vitaminele care ajută la tratarea infertilității:
- Urzica
Nu este doar un ingredient din clasicul șampon la plic, pe care, în copilărie, îl cumpărai de la magazinul din colț, ci este o plantă perenă, care acționează în detoxifierea organismului, fiind o sursă bogată de nutrienți și vitamine.
Cu un conținut bogat în minerale și clorofilă, ajută la stimularea sistemului hormonal al femeilor și menține vitalitatea bărbaților.
Urzicile pot fi consumate în diferite moduri:
- fierte, ca bază pentru mâncăruri
- prin infuzia frunzelor uscate
- suplimente nutritive și tincturi
- Ginsengul chinezesc
Cu o vechime de peste cinci milenii, acest mic arbust este celebru pentru proprietățile sale energizante, revigorante și tămăduitoare. Este un puternic afrodiziac, ceea ce înseamnă că duce la creșterea libidoului, la menținerea erecției pe toată durata actului sexual și la îmbunătățirea calitații lichidului seminal.
Datorită acestor beneficii, multe pastilele naturale pentru potență conțin ginseng chinezesc. Totodată, combate infecțiile prin stimularea sistemului imunitar și luptă împotriva depresia prin tratarea oboselii cronice.
- Extrasul de Colții babei
Contrar denumirii bizare din folclorul românesc, această plantă este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru utilizările sale medicinale, fiind folosite frunzele, florile, semințele și fructele acesteia.
Reglează funcția hepatică, tratează foarte eficient problemele cardiovasculare și disfuncțiile erectile. De asemenea, grecii antici foloseau această plantă ca energizant și revitalizant.
Printre alte efecte benefice, se regăsesc următoarele:
- reducerea durerilor menstruale și a simptomelor menopauzei (la femei)
- scăderea nivelului de anxietate
- creșterea nivelului de testosteron și a libidoului
- stimularea memoriei prin oxigenarea creierului
- creșterea masei musculare, fiind ingredient în batoanele proteice
Țelina
Este o plantă ierboasă și hidrofilă ce face parte din familia Apiaceae. De la țelină sunt consumate rădăcina și tulpina, iar în țările cu climă temperată, semințele sunt folosite pentru extragerea uleiurilor volatile, cu utilizări în industria farmaceutică și cosmetică.
În gastronomie, este utilizată ca ingredient pentru supe și alte mâncăruri, datorită aromei sale unice. De asemenea, țelină conține adrostenol și adrostenon, doi feromoni deosebit de importanți în creșterea libidoului sexual, fiind un bun afrodisiac. Pe lângă acești feromoni, fitochimicalele din structura moleculară a acestei legume relaxează țesutul muscular și contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
- Complex de vitamine și minerale:
Pentru îmbunătățirea fertilității și a reglării funcțiilor sexuale, se recomandă introducerea în alimentație a următoarelor suplimente:
- Seleniu – crește motilitatea și numărul spermatozoizilor, iar nivelul de testosteron este păstrat în intervalul de referință
- Vitamina B12 – oferă o calitate mai bună lichidului seminal. Surse bogate în această vitamină sunt iaurturile, ouăle de găină, ficatul sau somonul
- Vitamina C – utilizată și pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, este esențială în producerea spermatozoizilor fără anomalii. Se găsește în kiwi, lămâi, mango, sparanghel și prune.
- Zinc – considerat un nutrient minune, reduce infertilitatea, crește libidoul și nivelul de testosteron și îmbunătățește motilitatea spermatozoizilor.
Astfel, folosirea unor ingrediente naturale, fie în stare proprie, fie în combinație cu diverse suplimente benefice, ajută în lupta cu infertilitatea. Dacă și tu suferi de această problemă, poți încerca una sau mai multe din soluțiile de mai sus, însă întreabă și medicul înainte.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.