Au dăruit viață în ajunul Crăciunului. Felicitări, Buzău
Sunt personajele anonime ale zilei de Crăciun de la Buzău. E vorba de membrii familiei unui buzoian de 62 de ani, intrat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral hemoragic.
Rudele bărbatului au acceptat propunerea medicilor din spitalul județean Buzău de a salva două vieți prin prelevarea de organe.
Răposatul a suferit AVC-ul duminică seară. S-a încercat fără succes resuscitarea în UPU. Pacientul a ajuns la ATI, iar luni seară s-a declarat moartea cerebrală.
Ieri, în ajunul Crăciunului, două echipe de medici, venite de la Iași, i-au prelevat victimei rinichii, pe de o parte, iar pe de alta ficatul și corneea.
În acest fel doi ieșeni au fost salvați de la moarte și-i vor rămâne îndatorați buzoianului și familiei acestuia.
Vezi mai jos, comunicatul emis de Agenția Națională de Transplant:
„La Buzău a avut loc prima prelevare multiplă de organe din acest an. Familia unui pacient în vârstă de 62 de ani, intrat în moarte cerebrală, a fost de acord ca organele rudei lor să salveze alți semeni aflați pe lista de așteptare. Suntem profund recunoscători pentru acest gest nobil!
Mulţumim echipei de coordonare a Spitalului din Buzău, formată din dr. Victor Ioniţă, kdp, şi dr. Adrian Zoican, coordonator de transplant, pentru implicarea şi efortul depus, precum şi conducerii acestei unităţi sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant.
Ficatul şi rinichii au fost prelevaţi de echipa de prelevare de la Iaşi, coordonată de dr. Ciprian Vasiluţă şi dr. Mihai Zabara, alături de dr. Maria Şerban de la Institutul Clinic Fundeni. Transplanturile de ficat şi cornee se realizează la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi, iar cele de rinichi la Spitalul Dr. C.I. Parhon Iaşi.
Mulţumim românilor care au înţeles că transplantul salvează vieţi.
În luna decembrie, echipele de transplant din spitalele din România au reuşit să realizeze 13 transplanturi de ficat și 28 transplanturi de rinichi. Dedicarea acestor oameni minunaţi, chirurgi şi anestezişti, demonstrează, prin rezultate, că transplantul începe să devină o activitate cotidiană, realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilite. Împreună reuşim să ne îndeplinim misiunea noastră principală: salvarea cât mai multor vieţi!
Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!”
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.