Damian, manager spital: „Da, e o situație dificilă. E prima dată…”
„Domnule reporter, veniți, vă rog, până la spital. La urgențe, la pediatrie. Nu e medic de gardă. Nu se poate așa ceva!”.
E mesajul primit în această seară de la un cititor de reporterul buzoienii.ro.
Când reporterul a ajuns la fața locului, părintele își urca copilul în mașina personală. „Mă duc cu el la Rm. Sărat. Mi s-a spus că acolo, la spital, ar fi medic pediatru de gardă”.
Manager: „E dificil, într-adevăr”
Claudiu Damian, managerul spitalului buzoian, a recunoscut franc problema.
„Da, e adevărat. De patru ori pe lună nu o să mai avem medic de gardă la pediatrie. Ce s-a întâmplat ? Păi, din șapte medici care făceau gărzi am rămas cu patru. Două doamne au intrat în ultima lună în prenatal. Un plus, o altă doamnă, pensionară, nu mai poate face gărzi. Mai profesează, dar nu la noi, ci la Centrul MUltifuncțional de la Pârscov. Deci, admit, e o situație dificilă. Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva până acum”, a spus Damian.
De ce se trimit pacienții la Rm. Sărat ?
„Pentru că acolo e medic pediatru de gardă. Nici ei nu au asigurată permanența, dar colaborăm cu ei, facem programul astfel încât să fie un medic de gardă fie la Buzău, fie la Rm. Sărat”.
Damian a mai spus că în cazurile grave, asistentele care sunt de gardă apelează la medicul din UPU – adulți. „Doctorul urgentist, dacă e cazul, cheamă ambulanța pentru a trimite copilul imediat la un spital din București”, a conchis Damian.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Ca la noi, la nimeni…
De ce nu scoate spitalul posturi de med. ped. la concurs? Treaba care trebuia facuta cu mult timp inainte… Management… nu gluma!
P.S.: se intampla in cazul de fata … cum a fost si cu acel container amplasat acum la U.P.U. ….abia dupa ce intervine o potentiala nenorocire. Niste oameni normali la cap se asteptau la cvd19 sa vina si la noi …iar masurile sa fie luate preventiv. Stiu ce vorbesc pentru ca am facut parte si din comisiile de licitatii la spital pe vremuri. Se cunosc multe lucruri despre marsavii…
Managerul spitalului împreună cu directorul trebuie sa rezolve aceasta situatie.
Sa ne amintim cati medici au plecat din spitalul Rm. Sarat in ultimii ani spre cel din Buzau, alegand sa fie naveristi. Oare altceva decat achizitii stiti sa faceti in spitalele astea? La ce folosesc aceste achizitii, daca nu sunt medici sa le foloseasca? In plina epidemie de gripa, nu e medic pediatru de garda. Bravo…ce sa zic….
orele de garda sunt platite prost comparativ cu salariul. de aceea nu se inghesuie nimeni la garzi
Bine ca se opun pesedistii sa urmeze banii pacientul in sistemul privat. Parca ar fi banii lor de acasă nu bani particulari. Doctori sunt destui dar pleaca in strainatate nu ca ar fi salarii mici ci pt ca li se cere șpagă sa intre in spitalele de stat apoi ca sa isi recupereze banii trebuie sa ia la rândul lor uiumul de la prostime. Ne mai miram ca avem cel mai nenorocit sistem de sanatate din Europa. Nu e nicio grija fata de copii. Cea mai mare mortalitate infantilă din UE. Maternitatea aia veche colcaia de viruși și bacterii, medicii șpagari. La Județean nu e medic la pediatrie. Camera de așteptare la urgență copii seamănă cu holul unui bloc. Și imigranții din Turcia evita Romania ca nu vor sa le fie mai rau decat in Siria copiilor lor.
Presupun ca urmeaza: fara casier la casa de bilete (dar trenul merge, deci toti ceilalti angajati sunt platiti normal), fara politist la rutiera (dar politistii sunt platiti, ca stau cu ochii pe ecrane), fara casier la supermarket (he, he!… ati vrea voi!), fara… apropo!… inteleg ca la spital nu este medic de garda pentru copii (sunt asa de mici ca, in definitiv, sunt insignifianti, nu?), dar cu siguranta exista un corp profesional dur si competent, mereu la post si foarte bine platit – paznicii de la intrare si de pe holuri, nu? Si mai este un corp similar, in numele caruia a scris o doamna mai sus: med. spec. epid. ped… doamna, nu va fie cu suparare, dvs in ce limba vorbiti, sau cui va adresati? Cand ati deschis ultima data o carte de limba romana?
Tereaca, ce hal de jurnalist esti??? De ce ai publicat doar ce ti-a convenit tie si managerului de la spitalul din Buzau? Ce mi-ar fi placut sa fi avut tu aseara nevoie la urgenta pediatrie…in ce lume traiesti???? Articolul postat de tine nu este unul publicitar. Te voi reclama peste tot, pana vei deveni un jurnalist onest sau te vei lasa de meserie. Jurnalismul nu inseamna prostirea oamenilor.
De unde are Damian masini marca Mercedes, din ce??? Spitalul judetean e plin de amante si neamuri care mai de care, suntem o rusine pentru secolul asta.
Se numeste Spital de URGENTA Buzau si nu BIAN SUPERMARKET.
1. Managerul trebuie demis ( asta trebuia sa fie explicatia electricianului nu a managerului ca asta e treaba lui sa asigure buna functionare a spitalului).
2. Daca faceti un test ajungi mai repede cu masina la Bucuresti si beneficiezi de un serviciu medical in loc sa stai sa astepti 4 -5 ore cu un copil in „Spitalul Buzau”.
3. Pana la solutionarea problemelor sa redenumesca acesta cladire ( spital nu prea poate fi numit) in „Cabinete din Buzau”.
4. Sa se verifice consumul de medicamente si accesorii medicale sau cum se mai numesc deoarece ei nu au niciodata nici macar un banal pansament sau ac – insotitorii sunt trimisi de fiecare data sa cumpere absolut orice ( lucru neintalnic la spitalele de stat din Bucuresti). OBS: a se verifica consumul in paralel cu vanzarile farmaciilor din apropiere. Asta probabil ca tot acest manager o stie mai bine.
Invitam RECORDER la o ancheta sa va minunati!
Deşi Spitalului Judeţean BZ i s-au făcut în ultimii ani renovări vizibile şi i s-au adus noi dotări, dintre cele mai moderne, deşi medicilor şi asistentelor li s-au mărit foarte mult salariile, totuşi calitatea serviciilor medicale de acolo lasă în continuare multe de dorit: SUPERFICIALITATE (consultări în mare grabă), DEZINTERES sau chiar BĂTAIE DE JOC faţă de pacienţi (mai ales atunci când nu e niciun ,,plic” dat), TIMPUL DE AŞTEPTARE prea mare, INDISPONIBILITATEA cadrelor medicale atunci când ai nevoie de ele, şi alte asemenea anormalităţi.
SOLUŢIA: Buzoienii conştienţi de calitatea şi seriozitatea serviciului medical, aleg să se ducă direct la spitale din Bucureşti. Căci la spitalele lor din Buzău se tem să se mai ducă !
Unde sunt prietenii dvs. activistii din Buzau? Pe aici de ce nu trec? Intreb si eu pentru un prieten..
As vrea sa vad și eu un control de la Curtea de Conturi și un raport al acestora la acest spital, pai aici ne jucam cu viețile oamenilor, adică a plătitorilor de taxe și impozite, dacă am fi avut sânge în instalație facem și noi cum au făcut francezii , spaniolii. Plătim milioane lunar pentru sănătate și degeaba.