Cum sunt protejați șoferii de autobuz și casierii de la supermarket

Două măsuri a luat Trans Bus pentru a-și proteja șoferii de autobuz.

În primul rând s-a decis ca accesul călătorilor să nu se mai facă pe la ușa șoferului – care nu se va mai deschide.

În al doilea rând, călătorii nu se mai pot apropia de șoferi o bandă de plastic fiind trecută peste bările din față de care se țineau pasagerii.

Casiere protejate

Un supermarket din Buzău a început instalarea geamurilor de protecție din plexiglas la casele de marcat pentru a le proteja pe casiere.

O altă noutate e amplasarea de benzi delimitatoare pe podeaua din preajma caselor de marcat, astfel încât între clienți să se păstreze o distanță de siguranță.

Cumpărătorii sunt rugați să folosească la plată cardul sau telefonul și mai puțin bancnotele care pot fi transmițătoare de viruși.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Cum sunt protejați șoferii de autobuz și casierii de la supermarket

  • Laudabil!
    Casierii, indiferent de locul de munca, sunt, poate, mai expusi ca medicii, pentru ca intra in contact cu foarte multi oameni si nu au niciun fel de protectie.

    Răspunde
  • E bine. Orice măsură e bună. Bine domnule Toma. Ceva mai multa implicare fata de nou sositii din vest care acolo erau mielusei si aici sunt zmei. În primul rând sa respecte legea, sa stea in carantină, sa plătească amenzile daca nu vor ca sunt șmecheri. Apoi sa spuna multumesc României ca nu au plătit nici pe draci fata de sistemul de asigurări românesc. Toti sunt români. Toleranță zero cu nenorociții care îmbolnăvesc romanii după ce au fugit din Italia. Doar atât, sa respecte legea.

    Răspunde
  • Protectiile de plexiglas de la Kaufland, sunt binevenite dae montate extrem de prost.
    Daca stati la coada, veti observa ca niciun client nu sta, in procesul de vanzare, in dreptul acelui panou.
    Cel care este la casa va sta inainte de ghiseu (dupa panou !) ca sa poata pune produsele in cos, intrand astfel in contact direct cu casierul, iar cel care urmeaza va sta inainte de panou (!) fiind tinut in pozitia aceea de caruciorul celui de la casa.
    Am testat direct chestia asta si radeam cu casiera despre geniul care le-a montat asa :)))

    Răspunde
  • Nu sunt montate prost, sunt montate pe portiunea corecta, singura portiune la care distanta dintre casier si client e mai mica de 1 metru, distanta recomandata peste care se spune ca nu poate covidul sa sara (o aberatie, desigur, dar daca atat ii duce capul pe cei din institutii sa declare).

    Răspunde
  • Am și eu o întrebare, cum se face ca anumiți controlori de pe anumite autobuze stau lângă sofer?! având în vedere ca el/ea controlează biletele călătorilor iar după aceea se duce la șofer (după banda de „protectie”) și vorbește cu el, el/ea neavând masca și manusi, iar după în următorul autobuz. DECI care e protectia între șoferi și ceilalți pasageri ?! Sau unele controloare/controlori nu au masca și mănuși, având în vedere ca ei iau contact cu toți călătorii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.