„Bebe” Ionescu a râs degeaba. Toma, PSD și PNL l-au lăsat în ofsaid

Mult zgomot pentru nimic s-ar putea traduce zbaterea din ultimele luni ale consilierului independent C-tin Ionescu. 

Acesta s-a plâns prefecturii că Primăria și primarul Toma îl faultează și nu pun pe ordinea de zi proiectele sale de hotărâre.

Juriștii de la Casa Albă au analizat cererea, i-au dat dreptate consilierului și au obligat primăria să pună pe ordinea de zi cele patru proiecte.

Strânși cu ușa, cei din primărie n-au avut ce face și au trebuit să se conformeze.

Motiv de satisfacție la începutul ședinței pentru C-tin Ionescu. 

Numai că râsul i-a înghețat pe parcurs, când toate cele patru proiecte ale sale au fost respinse pe repede înainte, cu majoritate de voturi.

Nu doar blocul PSD – ALDE a votat împotrivă, dar nici măcar consilierii PNL nu l-au susținut pe Ionescu.

„N-are rost să stabilim noi la Buzău printr-o hotărâre de Consiliu Local ceea ce deja există în lege”, a motivat primarul Toma, respingerea a trei dintre proiecte. 


Proiectele depuse de C-tin Ionescu vizau următoarele aspecte:

A – „Interzicerea construcțiilor în parcurile și zonele protejate”, B – „Necesarul minim de locuri de parcare prevazute in documentatia tehnica, in vederea obtinerii autorizatiei de construire”, C – ,,Scutirea de la plata cheltuielilor de intretinere  catre asociatia de proprietari a copiilor cu varsta de pana la  3 ani si a cheltuielilor cu energia electrica pentru functionarea ascensorului pentru persoanele netransportabile” și D – ,,Aprobarea unui contract de leasing financiar in vederea achizitionarii de catre U.A.T. Buzau a unui numar de 30 autobuze (9m lungime) cu  norma de poluare Euro 6”.

Ultimul proiect a fost respins pe motiv că Primăria Buzău va primi aproape gratis cele 30 de autobuze de la U.E. (cofinanțare de doar 2% a Primăriei Buzău) în perioada 2018-2019 și că o astfel de investiție nu-și avea rostul acum.

C-tin Ionescu are și un al cincilea proiect depus, cel privitor la interzicerea circulației autovehiculelor în Parcul Crâng (pentru detalii dă click AICI), proiect care va fi supus votului CLM în ședința de la sfârșitul acestei luni.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.