Ultima oră! Prefecta Carmen Ichim a izbucnit în plâns! Riscă să plătească 2 milioane de euro! Iată motivul!
În urmă cu câteva minute prefecta Carmen Ichim nu și-au mai putut stăpâni emoțiile, frica și frustrarea și a izbucnit în plâns.
Scena s-a produs la finalul Comisiei Județene de Fond Funciar, la care a fost invitată și presa.
Izbucnirea prefectei este legată de temerea că va fi pusă să plătească despăgubiri uriașe ce pot ajunge până la 2 milioane de euro într-o speță controversată. La Beceni nu s-a emis un titlu de proprietate pentru care a existat o hotărâre judecătorească încă din 1991!
Proprietara terenului, o fostă judecătoare originară din Beceni și ajunsă până la Înalta Curte de casați și Justiție de la București, Elena Cârcei, solicită 70 de mii de euro despăgubire și penalități din 1991 până în 2017! Penalitățile sunt între 100 și 1000 de lei pe zi, ceea ce înseamnă o sumă minimă de 200.000 de euro și una maximă de 2,1 milioane de euro.
Procesul a fost intentat direct prefectului, pe persoană fizică, pentru că n-a fost emis titlul de proprietate, iar Carmen Ichim se teme că-l va pierde. De aici izbucnirea de emoție, frică și frustrare de la finalul ședinței Comisiei Județene de Fond Funciar de astăzi.
„Doamna Cârcei a fost judecător la Buzău la Judecătorie și la Tribunal, iar apoi chiar la Înalta Curte de Casație și Justiție. Deci, este cineva în domeniu, un specialist în justiție. Procesul în care se cer aceste despăgubiri uriașe va fi judecat de un coleg sau o colegă de-a ei, judecător. Se știe că ei se ajută între ei. Deci, ce șanse am eu să câștig ?”, a spus Carmen Ichim.
Mai mult, atât Ichim, cât și primarul din Beceni, prezent la ședință, apreciază că la mijloc nu este decât jocul făcut de fosta judecătoare de a încasa despăgubiri de la statul român.
„Este un interes nu mă feresc să-l numesc meschin al doamnei judecătoare de a încasa aceste despăgubiri și penalități. Scopul nu este terenul în sine, ci acești bani mult mai mulți decât valoarea unei parcele banale, undeva la Beceni. Trebuie să știți că din 2011 femeia a fost pusă în posesie, a putut folosi terenul, doar că nu s-a emis titlul de proprietate. Mai mult, aceasta a făcut în 2012 din câte înțeleg un act de donație pentru acest teren. Mă tem pentru că s-a dovedit că adesea judecătorii nu judecă în favoarea statului și a dreptății, ci în favoarea unor anumite frupuri de interese”, a spus Ichim, cu lacrimi în ochi.
„Și mie, mi se pare, că la mijloc este acest interes de a încasa despăgubirile și nu terenul în sine. Săptămâna trecută am sunat-o personal pe doamna judecătoare s-ă ne arate locul unde a fost pusă în posesie pentru a face măsurătorile necesare și pentru a emite actul de proprietate. Dar nici nu a vrut să audă. Mai mult, le-a dictat nepoților dânsei să plece de acolo și nu care cumva să ne ajute. Nu m-am dat bătut, am vorbit cu săteni și cu martori, am aflat care-I terenul dânsei, iar săptămâna viitoare vom emite titlul de proprietate în lipsă, chiar și fără semnătura dânsei, legea ne dă acest drept. Să vedem ce-o să mai zică la proces, când vom veni cu tulul de proprietate”, a spus Laurențiu Dumitru, primarul din Beceni.
Elena Cârcei a candidat la postul de șef al ICCJ și pentru a fi judecător CEDO. A fost eliberată din funcți de Iohannis după o cercetare disciplină a CSM
În 2015, pe 19 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător Elena Cârcei.
Puterea.ro scria la acel moment că Elena Cârcei a avut unele probleme, fiind cercetată de Consiliul Superior al Magistraturii. Secţia pentru judecători a CSM a sesizat, în urmă cu doi ani, Comisia de Disciplină pentru abaterile Elenei Cârcei de la Codul deontologic, respectiv pentru încălcarea articolului 9, alineat 2, potrivit căruia „judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea lor”. Elena Cârcei este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 2000. A candidat în 2007 pentru postul judecătorului român la CEDO, la expirarea primului mandat al lui Corneliu Bârsan. Candidatura ei a fost respinsă, iar Bârsan a fost reînvestit la CEDO. Înainte de a deveni judecător, Elena Cârcei a practicat avocatura timp de patru ani. A fost magistrat la Judecătoria Buzău, de unde a fost promovată la Curtea Supremă. A candidat pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme, alături de Dănuţ Cornoiu.
Ce vina are doamna Prefect? Ca ocupa aceasta funcție acum? Lăcomia nu mai are limite…
Eterna dilema: legalitate-moralitate.