Noua idee a primarului. S-a început cu str. Luceafărului din Dorobanți

Sunt imagini de pe strada Luceafărului din Buzău. Zilele trecute s-a asfaltat trotuarul după o lucrare a Companiei de Apă care a schimbat țevile pe stradă.

Primarul Toma a solicitat firmei care execută lucrarea ca pe trotuar să fie lăsat loc liber pentru plantarea de copaci.

„De acum așa se va proceda pe fiecare trotuar pe care vom face lucrări. Evident, acolo unde se va putea. Vom lăsa alveole unde vom planta copaci. Am început cu strada Luceafărului din Dorobanți”, a explicat primarul.

Toma a anunțat că s-au demarat lucrări de investiții la pepiniera Urbis Serv din Simileasca. Aici vor fi produși arborii, arbuștii și pomii fructiferi care vor fi plantați pe străzile, spațiile verzi și parcurile din Buzău.

La pepiniera Urbis din Simileasca se amenajează o seră ce va fi încălzită, cu paturi pentru răsaduri și un solar. Aici se vor produce florile care vor fi plantate în oraș.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Noua idee a primarului. S-a început cu str. Luceafărului din Dorobanți

  • Tot 2200 lei va costa fiecare pom? Mai bine plantam pe fiecare loc un laptop pentru elevi, ca e mai ieftin.

    Răspunde
    • 2000 de lei au costat platanii de pe Calea Eroilor. Copaci cumparati deja mari si care, atentie, s-au prins toți. Specialistii spun că ăsta e pretul corect. Ceilalti copaci din oras au costat mai putin. Arhiva buzoienii.ro va sta la dispozitie.

      Răspunde
  • @ Auras Tereaca
    Dle Tereaca, chiar acum am venit de la plimbarea pe celebra alee. Sincer, din orice unghi i-as privi, mie tot a pomi imi par. Si micuti, adica tot pomisori…
    Faptul ca sunt platani, in loc de castani, mi se pare superfluu: tichie de margaritar pentru buzoieni. Faptul ca dvs laudati ca „s-au prins”, mi se pare o gluma. E ca si cum mi-as cumpara o masina si dvs, agentul de vanzari al firmei, mi-ati spune entuziasmat: omule, fii atent: CHIAR MERGE!…
    Cat despre specialisti… v-as spune un banc despre specialistii care stiu totul despre nimic. Pot demonstra oricand, impotriva bunului simt, ca pretul corect al unui Logan e mai mare decat al unui Porsche… Dar ramane bunul simt… Cine il mai are…

    Răspunde
    • Stiti de ce v-am spus că s-au prins toți ? Pentru că specialistul Urbis care a făcut achizitia (cu facultate de silvicultură) mi-a spus că „da, se puteau cumpăra platani mai ieftin. Dar mai mici și de o calitate inferioară, existând riscul de a nu se prinde. Pentru aceștia producătorul a dat garanții că se vor prinde”. Așa că, în concluzie, mergeti dvs. si cumpărați platani mai ieftini cu o mie de lei firul. Și să vă țâțâie fundul că dacă nu se vor prinde (când e dracul al dracu se poate întâmpla să nu se prindă niciunul) vă vor sări toți în cap. E ușor să critici (tot) de pe margine, dar ia puneți-vă nițel în pielea ălora de trebuie să ia decizii. Dvs. în viața de zi cu zi nu ați mers niciodată pe principiul „scump, dar bun?”.

      Răspunde
  • Nu imi insusesc critica dvs. Va spun si de ce.
    1. De ce platani? Ca erau mai dificili la plantat, deci mai scumpi? De ce nu castani? Sau tei? Ca noi, buzoienii, am prins drag de ei de atatea zeci de ani.
    2. Nu-l contest pe specialistul Urbis. Platani i s-a spus, platani a plantat. Dar care e argumentul decidentilor pentru platani? Eu asta intreb. In logica lor, puteau sa doreasca seqvoia, sau pin canadian, la fel de scumpi. Cu ce il bucura pe un buzoian pedestru ca e platan si nu castan? Doar pentru ca e mai scump?
    3. Mie nu „imi tataie fundul” niciodata, dar nu pentru ca nu as fi avut si esecuri (insa stiu sa si invat din ele!), ci pentru ca nu am facut nimic ilegal toata viata. De aceea ii urasc pe cei care comit ilegalitati, inclusiv, sau mai ales in numele „infrumusetarii orasului”.
    4. Recunosc oricand atat valoarea altora, cat si greseala proprie. Insa aici e vorba de megalomanism si infractiuni. Am luat decizii o viata, dar asa cum am spus, chiar si cand am gresit, nu mi-a fost teama de consecinte, pentru ca niciodata nu am mers pe langa lege, sau bun simt. Ii critic pe cei de la putere, indiferent de orientarea politica, tocmai pentru ca incerc sa ma pun in pielea lor si vad de la o posta ca nu este vorba de erori de management, ci de interese murdare.
    5. Nu sunt snob. Deci in viata „de zi cu zi”, cum spuneti dvs, principiul este „util si rentabil”, nu scump cu orice pret, doar pentru ca este „trendy”…

    Răspunde
    • Îmi permit un comentariu la comentariul dvs. Cred că v-ați pripit când în speța platanul ați folosit cuvântul ilegal. E doar opinia dvs, necertificată până acum juridic. Urbis Serv a fost auditat de Curtea de Conturi și nu s-a găsit nimic ilegal în achiziția platanilor. Cei de la Urbis, știu asta, au făcut selecție de oferte și au ales-o pe cea care li s-a părut lor mai convenabilă. Cred că mai potrivit din partea dvs. ar fi să considerați achiziția „inoportună”, „eronată”, „greșită”, dar nu ilegală. Și încă ceva. Totuși, la Urbis Serv lucrau atunci (cel puțin) doi oameni cu silvicultura făcută la zi (îi cunosc personal). Ei au ales și nu un alt angajat de la asfaltări sau de la administrația cimitirelor.

      Răspunde
      • De ce s-a ales platan și nu castan. Sunt trei explicatii, date de specialisti. Castanii de pe Bălcescu au început să aibă probleme, li se usucă repede frunzele, din cauza căldurii si a secetei atmosferice. Apoi, peisagistii recomandă folosirea unor specii diverse într-un oras. Și, trei, mi s-a transmis că în Europa civilizată, pe marile bulevarde, platanul este preferat castanului. Și încă un argument de ce s-au luat atunci platani mai mari, și mai scumpi, și nu unii mai mici, mai ieftini. Inaugurarea Căii Eroilor a fost un eveniment național, preluat in direct la tv, la care pana cu o zi inainte urma să participe inclusiv presedintele tarii. Orasul Buzău a avut mai mult de câștigat decât zgârcirea pt. o sută de milioane de lei vechi și cumpărarea unor platani mai mici/castani.

        Răspunde
  • Este cumva acelasi specialist care a facut si toaletarea teilor de pe Unirii in urma careia s-au uscat foarte multi? Pe aceia cine-i plateste, sau pe cei din centru care s-au uscat si care nu au fost nici aceia un chilipir?
    M-am distrat foarte mult citind comentariul de mai sus, „scump, da bun” pe banii altora. Principiul asta se aplica asupra finantelor proprii nu in cazul administratie locale, banii sunt putini si ar trebui dramuiti cat mai bine, nu risipiti pe copaci si floricele de lux. Nu ne ajuta cu nimic ca sunt rondurile pline de floricele cand uitandu-ne la ele ne rupem gatul calcand prin transeele numite trotuare.
    Cand vor fi rezolvate toate celelate probleme ale orasului pentru care primarul spune ca nu sunt bani, poate cumpara administratia si palmieri dar pana atunci mai e cale lunga…

    Răspunde
  • Am inteles. Deci imagine, ca si in cazul Eurosong Contest – Eurovision la Buzau, nu utilitate.
    Deci a cui imagine? Si cui ii folosesc imaginile astea, cand buzoienii sunt satui de argumente, justificari… si lipsa de actiune?
    Si apropo de imagine: cum naiba se face ca dl Toma iese „pe sticla” mereu la faza „o sa facem” si mai deloc la „uite ce prost a iesit”?
    Nu credeti ca un gospodar adevarat iese si spune „uite ce am facut si va las sa apreciati daca a iesit bine”, in loc de „vom face…”, dar niciodata cu justificarea banilor cheltuiti?
    Intamplator am aflat ca un pom costa la dl Toma 2200 lei, dar cine ne poate comunica cat costa metrul patrat de drum asfaltat, sau analiza financiara comparativa a costurilor pentru banci, sigle, slogane, afise, adapatoare, cismele, dezinfectoare fara dezinfectant etc?
    Dvs, dle Tereaca? Cred ca da, puteti… problema este sa si vreti…

    Răspunde
    • Banii cheltuiti de Primaria Buzau se pot vedea în buget. E public, e pe site. Iar pe buzaucityreport.ro raspunde la orice intrebare. Referitor la metrul cub de asfalt probabil ca pretul e printre cele mai mici din tara din moment ce Primaria Buzau a cumparat cu 1 mil. de euro cea mai moderna statie de asfalt. Iar asfaltarea o face firma primariei, Urbis Serv, care dă de lucru la cateva sute de buzoieni.

      Răspunde
  • Am scris pe buzaucityreport.ro de vreo zece ori, sesizand neregului in administratie la nivelul strazilor, sau administratiilor de bloc (nivelul la care am eu acces!), sau solicitand precizari privind sumele cheltuite pe diverse actiuni, sau justificarea acestora. NICIODATA, dle Tereaca, dar accentuez-NICIODATA (!) nu am primit vreun raspuns. Nu va detaliez acum si aici sesizarile, pentru ca acelea au fost scrise in nume propriu, deci identificarea ar fi usoara. Insa asta dovedeste receptivitatea Primariei Buzau la solicitarile / sesizarile unui buzoian oarecare!…
    Ce ma mira insa, este atitudinea dvs. Nu sunt ziarist, deci nu pot vorbi despre deontologia in ziaristica. Insa eu as vedea un ziarist ca pe o interfata intre putere, opozitie si populatie. Dvs insa, de ceva timp, incercati sa argumentati exclusiv actiunile puterii locale la fiecare critica a unui cetatean oarecare. Asta chiar mi se pare ciudat.
    Daca buzoienii.ro este un site angajat politic, nu e nicio suparare. Este normal, se practica. Insa ar fi bine sa stim si noi, sa nu ne mai „racim degetele” de pomana. Pentru ca nu vreau polemica de dragul polemicii, cu atat mai putin polemica politica. Fiecare are dreptul sa aiba propriile afinitati. Dar daca este asa, promit solemn, fara nicio suparare, sa nu va mai inoportunez. Eu vreau doar binele urbei in care locuiesc, nu lupta politica, de care sunt complet strain. Iar parerea mea este ca Buzaul, acum la fel ca in ultimii multe zeci de ani, nu este deloc pe drumul cel bun.
    Parerea mea, nu a vreunui partid, sau alt curent politic…

    Răspunde
    • Răspuns pt Klaxxy. Nu, eu îmi cer scuze, probabil v-am lăsat o părere greșită. Puteți critica în voie. Am încercat doar să aduc în discuție și argumentele administrației pt ca la analiza pe care o vor face și alti cititori să aibă mai multe piese pe tablă.

      Răspunde
  • pentru @Klaxxy:

    Stimate domn, dacă ai preferinţă pentru castani, îţi recomand să te plimbi oricât doreşti pe Bdul Bălcescu. Acolo, castanii au un farmec cu totul şi cu totul aparte, recunosc că şi mie îmi plac în mod deosebit pt. că îmi stârnesc o grămadă de amintiri dintre cele mai frumoase, mai ales de când eram copil şi adolescent.
    Nu îţi înţeleg însă reproşul că de ce n-au apărut castanii şi pe Calea Eroilor. Făcând un simplu exerciţiu de imaginaţie, o Cale a Eroilor cu castani ar fi arătat varză !
    Nu ştiu dacă platanii sunt neapărat alegerea cea mai bună, dar ştiu sigur că se potrivesc mult mai bine, decât castani, pe acea arteră. Castanii se pun pe bulevardele din interiorul oraşelor, îndeosebi în preajma parcurilor mari, cu vechime, nu pe arterele principale de intrare/ ieşire din oraşe !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.