A devenit o modă. Legătura nefastă cu „cazul Caracal – Dincă”
A devenit deja un lucru comun în jud. Buzău (și aiurea).
Aproape în fiecare săptămână părinți disperați apelează 112, iar poliția emite comunicate cu „tânără dispărută”.
În cele mai multe cazuri, fetele au plecat de-acasă să se distreze, alături (sau nu) de noul iubit.
Consecință nefastă
Precum în povestea „Băiatul care a strigat lupul” când va fi cu adevărat un caz grav (gen Caracal – Dincă) mulți cetățeni (inclusiv operatori 112, polițiști etc.) vor trata situațiile cu superficialitate, uneori inclusiv cu ironie.
Ultimul caz de la Buzău
Tânăra de 15 ani din fotografia de mai sus, din comuna buzoiană Râmnicelu (de lângă Rm. Sărat) a plecat ieri, la prânz, de acasă. Întrucât nu s-a întors nici după asfințit, părinții au sunat la 112. Astăzi, polițiștii au găsit-o la Brașov, fără a fi fost victima vreunei infracțiuni.
Citește și:
Rolul instituțiilor este să-și facă fișa postului, atribuțiile de serviciu și nu să se vaite! Nu toți au norocul unei famiilii fericite!
Problema e la părinți, nu prea îi duce capul
Toate cazurile astea de „rapiri” si „disparitii” anuntate, in realitate sunt facute in mod fals de parinti cu scopul de a se razbuna pe tanara sau tanarul rebel si pe prietenii acestora.
Iar in unele cazuri e vorba de niste parinti care incearca sa renegocieze tariful dupa ce si-au dat deja fata in logodna pe o anumita suma, facand plangeri false cu scopul de a santaja familia celuilalt sa sara cu o plata extra.
Cumva in mintea bolnava a parintilor e o idee buna sa traumatizeze copii si sa le faca dosare penale tinerilor, doar cu scopul de a ii invata sa fie supusi ca sclavii fata de parinti.
Doar ca efectul de obicei e cel contrar, oricum acesti tineri fugeau de acesti parinti pentru ca ii stiau niste psihopati, dupa ce le fac astfel de mizerii doar le confirma ca sunt niste psihopati de care trebuie sa scape cat mai urgent, cu orice cost, inclusiv cu acela de a se inhaita cu niste personaje cu care poate nu s-ar fi inhaitat daca parintii nu erau psihopati, fiind impinsi sa faca asta pentru a putea avea sustinere financiara sa scape de calvarul in care ii tin parintii.
Deci este ok. Probabil soluția este investirea în educație (in toate aspectele ei) și nu în panouri solare și colectarea apei de ploaie. De ce oare finlandezii ( între primii la capitolul educație) iau copiii de lângă tâmpiți? Ca să nu-i tâmpească definitiv! La noi se investește în școli ( eficienta energetică cu finanțare germană) care se golesc de la un an la altul și dispar fetele la „iubi”. A întrebat domnul Primar sau președintele CJ dacă ambasada Germaniei ar finanța cursuri care să reducă fenomenul ăsta? Colectarea apei de ploaie e doar apă de ploaie pe bani, o bifa la realizări, și un plus la statistici pentru premii. Cauza problemei este ignorată cu mare succes in mod conștient și perseverent.
@anonim, cum să se facă educație în școli, cine are interes? începerea educației în școli ar însemna minimalizarea traficului pentru muncă aservită, căsătorii forțate, trafic de persoane, de țigări, droguri, substanțe toxice și uneori chiar de organe. mai mult, există combaterea traficului, cine să-l facă, de ce s-ar obosi instituțiile să facă educație dacă ies bani din trafic? nu mai acuza părinții, cere combaterea fenomenului, asta dacă nu cumva nici tu nu ești educat!