Acum la Siriu. Avem turism și energie, dar ne cad bolovanii în cap
Problemă mare cu drumul spre Brașov care urmează linia barajului. Aproape non-stop de pe versanții dinamitați cu zeci de ani în urmă (pentru a înființa drumul) se prăbușesc bolovani mai mici sau mai mari.
Construcția barajului de la Siriu a început în 1974. Atunci un sat întreg (Gura Siriului) cu peste 350 de gospodării a fost relocat (pe locul numit acum „între gârle”).
Acum, fostul sat se află la 40 de metri sub apă. Tot acolo, sub apă, se află și drumul, original, spre Brașov.
Noua șosea spre Brașov (DN10), amenajată în anii 80, are această problemă. E în fapt un drum de șantier, făcut pe repede înainte prin dinamitarea muntelui.
La finalul amenajării barajului, drumul de carieră a fost asfaltat și predat companiei de drumuri. Cu toate problemele lui, alunecări dese de teren și prăbușiri de stânci de pe versanții dinamitați.
Concluzie. Scopul acestui articol e de a-i informa pe buzoieni asupra problemelor acestui drum și a cauzelor care duc la căderile de stânci. A da vina exclusiv pe CNAIR e facil, dar probabil și superficial.
„Nu drumul aruncă spre munte cu bolovani, ci invers. Ce vină avem noi care ne ocupăm de drum ? Muntele nu e al nostru! Haideți, dacă e să găsim o soluție, să ne implicăm toți, mai multe instituții, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, etc., nu să dăm vina doar pe CNAIR” – declarație oficial Compania de Drumuri
Citește și:
Da bugetarilor , muntele da cu pietre pentru incompetenta voastra !!!!!
Cat timp e tara hotilor si 3 sferturi din privati fura si fenteaza statul, o sa avem ciuciu infrastructura ca in Occident. In Occident nu se vantura SUV-urile de lux pe toate strazile din orase ca la noi pe strazi. Poate cu exceptia cocalarilor arabi care au invadat Vestul.
Username, nu ma provoca :::))))
Te rog !
Cele mai mari furturi in tara asta se fac din banii Statului, iar bugetarii sunt in topul hotilor cu SUV-uri (daca asta este un criteriu de bunastare, in conceptia ta).
Hai sa discutam altceva.
Deci… Domnule reporter sper ca nu ascunzi si acest articol! Acum este la butoane PNL! PANA ACUM AU FOST PSD istii!
Întrebare… Pana acum nu au cazut pietrele si bolovanii? Pana acum de ce Neagu nu a facut mai nimic? De ce nu se inchide drumul si rapid să se facă reparatii? In judetul CV pe acelasi drumul catre BV drumul arată de 20 de ori mai ok! Ce e drept nu la fel de stancos poate. Haideti domnilor Neagu si Ciolacu plus prefectii si subprefectii Buzăului faceti ceva. Nu uitați ca si dumnevoastră sau membrii familiei dumneavoastră pot trece pe acolo si un bolovan le poate lua viața!
Cu același respect cu care v-am obișnuit, Nelu Vasilache!
Cătăline, nu poți fi corupt de unul singur! Trebuie să ai un partener, iar partenerii contractelor cu bugetul de stat sunt firmele private. Până și codul penal siluit de Dragniiia prevede aceeași pedeapsă și pentru corupt și pentru corupător, numai că propaganda v-a băgat în cap că corupt este doar ăla care ia! Și voi ați halit-o pe nemestecate.
@Catalin, ai să fii uimit în ce hal se poate fura la privat, chiar la multinaționale, au ajuns angajările, salarizările și șmecheriile mai ceva decât la stat, i-a întrecut, sunt în „mijlocul” lor și știu ce zic. De aceea sunt și salariile mici în privat, ei doar se vaită și prosperă. Nu contest hoția și incompetența multor bugetari.
Gicu, corect si asta. Eu doar am echilibrat propaganda.
Dar, ca privat, ORICE VREI SA FACI IN TARA ASTA, NU POTI FACE MEREU LEGAL PENTRU CA INTOTDEAUNA UN BUGETAR SEMIDOCT SI INREGIMENTAT POLITIC ITI VA CERE SPAGA PENTRU EL SI PENTRU PARTID. Punct.
Deci, sensul raului, la origini a plecat dintr-un sens catre altul.
Poti spune despre un afacerist roman (si asta e o discutie, de la caz la caz…, nu chiar toti sunt patronache) ca a inselat bugetul de Stat cu 1 mil Eur sa zicem, dar isi poate justifica averea cu celelalte 10 mil Eur, fara probleme. Deci, poate fi corupt dar cu masura.
Poti spune acelasi lucru despre un bugetar din cercul spagarilor ??!! Absolut, NU. Niciodata nu-si va putea demonstra averea ilicita. Deci, este corupt 100% pana in maduva oaselor.
Eu lucrez intr-un business prea automatizat, ca sa intru in cercul asta mizerabil. Nu am dat si nu am luat spaga, niciodata. Am fost ofertat, evident, dar am refuzat politicos si cu zambetul pe buze. E simplu.
Sunt mai multi hoti in privat. Intai sunt in nr. egal cu bugetarii care fura, ca fura cot la cot cu firmele, apoi se adauga gramezile care nu platesc taxe sau fura clientii.
Iar bugetarii, dupa ce incaseaza amaratele alea de taxe, le fura mai departe de le rup :))))
Las-o ca macane….
PS asta cu taxele ca nu sunt platite este un mit, user-e. Nu am vazut tara asta in faliment. Multi bani din taxe chiar raman necheltuiti la final de an si apoi sunt „arsi” repede, pe prostii complet aiurea ca sa inchida bugetul…
Vezi cazul de la Sect 1, recent descoperit, cu 25.000 Eur ptr 4 ursi panda din iarba, in parc :::)))))))
Cătăline, tu chiar crezi ceea ce scrii?
Chiar cred….
Si uite ca poti fi corupt si de unul singur:
https://m.hotnews.ro/stire/24649263
Și unde este corupția? S-au pontat conform legii. Că legea permite aberații, este altă mâncare de pește.
Ai avut curiozitate să citești ce fapte penale sunt asimilate corupției conform codului penal în vigoare?
S-au pontat intre ei, cand de fapt nu au efectuat orele. Este un obicei la bugetari, se stie. Lasa sefu, sa traim toti. Evident, se numeste furt si coruptie interna, intre ei.
Furtul permis de lege, cum spui tu, este ala cu sporurile celebre: de antena, de stres, de limba engleza, de microbi, de calculator, de sculat dimineata, de sculat la pranz, de adormit seara, de mancat eugenii, etc…., de astea pe care le avem toti si in privat :))))))))