Acum ne dă și bani, numai să-l facem!
E a patra donație la rând!
De două ori a donat orașului Buzău teren, de două ori bani. Pentru a se construi la Buzău un spital municipal.
N-avem poză cu el, omul nu caută publicitatea, vrea doar să ajute comunitatea buzoiană, chiar dacă la origini nu-i român.
E vorba de Ali Hamzeh, om de afaceri de origine iraniană, stabilit la Buzău, cu soție și doi copii români, patron al grupului Agrinvest, important jucător în agricultura din România.
Astăzi, consilierii locali au aprobat ultima donație a iranianului, 62 de mii de lei, bani ce vor fi folosiți pentru studiul tehnic de legare a viitorului centru de sănătate (spital nou, centru pentru bătrâni, locuințe pentru personal și spații de agrement) cu E85.
Anterior Ali Hamzeh, prin „Fundația Umanitară Agrinvest” a donat orașului Buzău:
- 50.000 de euro pentru întocmirea PUZ-ului
- 2,4 hectare teren pentru spital
- 4,7 hectare pentru pentru complexul de sănătate (centru de bătrâni, locuințe pentru personal și spații de agrement)
În total sunt 7,1 hectare donate cu o valoare de aproape 500.000 de euro.
C-tin Toma, primar Buzău: „Vă rog să mă credeți că omul nu-și dorește publicitate. Ce pot să vă spun e că s-a stabilit în România cu 30 de ani în urmă, a făcut facultatea și doctoratul în România, are soție româncă, doi copii români, s-a stabilit la noi la Buzău, iar afacerea pe care a clădit-o, Agrinvest, e probabil cel mai mare jucător în agricultură din această parte a țării. Mi-a spus că România l-a făcut fericit și că, în schimb, vrea să-și lege numele de acest complex de sănătate de la Buzău”.
Vezi mai jos, proiectul de hotărâre (pdf) votat azi de consilierii locali prin care s-a aprobat primirea donației pentru plata studiului de trafic:
Grupul Agrinvest are afaceri anuale de peste 380 milioane de lei, și furnizează un sistem de produse și servicii, plecând de la exploatarea terenurilor agricole, cu o suprafață de peste 6.500 hectare și capacități de depozitare de peste 250.000 tone, consultanță tehnică, până la distribuția de inputuri pentru agricultura convențională și cea biologică (sămânță, pesticide, îngrășăminte și motorină), finanțarea afacerilor și achiziția cerealelor și oleaginoaselor.
IA ZICETI DOMN PRIMAR CIND INCEPETI LUCRARILE ?
La următoarele alegeri…
M-ați terminat cu ,,să se facă facă spital municipal,, de când și până când primarul trebuie să facă spital? Le avem pe toate făcute în oraș și spital ne mai lipsește. Știți ce consturi implică construirea unui spital, dotarea lui cu materiale sanitare si atragerea de personal….? Când ma gândesc ca Spitalul Județean este ocupat în proporție de maxim 70%, doctori suficienți nu sunt, asistenți la fel, infirmieri…. + ce se întâmplă pe acolo. Sunt orașe cu mult mai mari decât Bz. si cu alte venituri (gen București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanța….. si primarii de acolo nu au făcut spitale) că cică nu au fonduri. Cei de la Ministerul Sănătății o dau din colț în colț sa facă un Spital intr-un oraș mare că cică nu au bani și totul durează, pleci de la o sumă înainte de lucrare și la sfârșitul lucrării a făcut de 3 x suma inițială. Câte Spitale noi s-au facut din 1990 de la stat: 0. Din donații 2-3 Spitale.
Nu știu cum dar,,marele om de afaceri,,iranian nu este în stare să își plătească proprii șoferi cu salarii decente,care stau cu zilele prin port, câmp,depozite,etc.in condiții indecente,venind săptămânal acasă.Conduc camioane vai de ele și el are bani pentru donații ? Oare de unde și cum ?
OLX e plin de anunțuri de angajare șoferi!
Ce mai aștepți!?
Adrian, poate că ai dreptate.
Dar să nu mai arunce praf in ochii contribuabililor/alegătorilor.
Sa faca acest spital si le va inchide gura la multi buzoieni. Il cred in stare pe Toma, doar sa le arate la acei contestatari ca se va face acel spital sub mandatul lui. Sunt multe proiecte in derulare, dar buzoianul vesnic nemultumit va incerca sa arunce cu noroi. Asa suntem noi ca natie si generatiile se schimba, de aceea si acei oameni uraciosi.
Nu e in stare Toma sa faca o parcare, dar un spital ! Si chiar daca ar fi sa se realizeze asa ceva, poate peste 50 de ani, probabil ca ar fi in stare sa-l construiasca cat mai departe de orice asezare urbana (nu-i asa, dle Tereaca, e logic, nu !?)
Exista parcare la Dragaica, dar nu vrea lumea sa se deplaseze pana acolo, ca nu e langa balcon. In oras, nici egiptenii antici nu ar fi reusit sa faca parcari, cat timp nu distrugi spatiile verzi si locurile pentru copii.
In alta ordine de idei, un spital ar trebui sa fie exact la periferie, nu in buricul targului. In civilizatie, cam asa sunt toate spitalele construite recent, pentru a nu aglomera inutil orasele si pentru a ajunge foarte usor la ele, atat din punct de vedere al ambulantelor (exista inel de autostrada in jurul oraselor) cat si al pacientilor (extrem de multe linii de autobuz trec pe la acele spitale). Asadar, este foarte logic, iar Toma nu a inventat roata, ci doar a stat si s-a uitat la altii care au facut inaintea lui (in alte tari, ce-i drept).
In ceea ce priveste lipsa de personal de la spitalul judetean, ar trebui sa intelegeti intai ca exista o cerere enorma in uniunea europeana de cadre medicale. Salariile sunt decente acum, insa exista doua mari impedimente. Cel mai mare este spatiul de munca, respectiv dotarea acestuia cu aparatura, necesarul de medicamente si alte minunatii. Apoi discutam de pacienti, care te fac sa iti urasti viata si sa nu-ti pasa de meseria asta nici daca ai fi platit regeste. Daaa, pacientii… exact oamenii care comenteaza pe aici, pururea nemultumiti.
Daca trecem cu vederea problema cu atitudinea pacientilor, atunci vom observa ca o unitate medicala poate fi la capacitate maxima, cat timp este la standarde europene, din toate punctele de vedere. Iar la Smeeni aveti exemplul perfect!
Pai oricum a luat silozurile pe degeaba, e timpul sa mai dea si ceva inapoi.