Acuzații la adresa „Regelui șoselelor”
Dorinel Umbrărescu are o imagine excelentă pentru majoritatea românilor.
E văzut drept constructorul român de succes, cam singurul care reușește să respecte termenele la construcția autostrăzilor.
Însă, printre ceilalți constructori – mai mici – de drumuri, imaginea lui Umbrărescu nu-i la fel de bună:
„Fură agregate, nu plătește ca noi ceilalți taxe la stat. Normal că el câștigă licitațiile, cu prețul cel mai mic, dacă nu joacă corect”
Utilajele lui Umbrărescu prinse în ofsaid
Inspectori de la Garda de Mediu Vrancea au surprins utilajele lui Umbrărescu, două excavatoare şi un număr de 14 autobasculante (unele încărcate, altele în aşteptare), în timp ce excavau și transportau ilegal materiale de umplutură, folosite la construcția lotului 4 al autostrăzii Buzău – Focșani.
„Pe terenul în cauză au fost identificate două gropi cu o suprafaţă de aproximativ 5000 mp, proprietarul terenului fiind o societate comercială vrânceană. Aceasta a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu amendă de 50.000 lei. Au fost dispuse măsuri de interzicere a lucrărilor de excavare, de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”, a precizat comisar şef Aurel Cristian.
Firmele lui Umbrărescu au câștigat licitația și pentru lotul 1 al autostrăzii Buzău – Focșani, lot care cuprinde și un nou pod peste râul Buzău (zona bălților AJVPS).
Citește și:
Excelent ca ofera si pret mic si timp si calitate de realizare superioare. Din articol eu inteleg ca o societate partenera vinde pamant de umplutura santierului UMB, aceste gropi de imprumut facand parte din organizarea de santier. Cum s-au pregatit si cei cu „muntii” de balast, la Buzau si la Tisita de exemplu, de unde UMB se va aproviziona cu agregate, fiind la „botul calului”, nu vad unde este culpa UMB ca partenerii presteaza activitati ilicite (despre care evident ca nu trebuie sa stie, altfel e complice). Oricum acele gropi de imprumut (si denumirea sugereaza), precum si restul amenajarii, cu drumuri de acces, rampe etc, vor trebui aduse la starea intiala, potrivit contractului.
Nefiind o stire, din moment ce concluzia lasata in suspensie este ca UMB fura (nu UMB, partenerii, si nu stim exact daca chiar fura ori e vb de nereguli doar la acte) iar restul ne intrebam noi singuri ca sa ne dam cu presupusul, aceasta barfa pe mine ma multumeste nespus: inteleg ca se lucreaza calumea, cu zeci de utilaje, ceea ce ma bucura si ma face sa mi se franga de ceilalti constructori, „mai mici” (sper sa ramana asa sau sa devina insesizabili!).
Păi, nu degeaba în lista cu produse cu risc fiscal ridicat ANAF-ul a introdus nisipul și pietrișul! Este vorba de evaziune fiscală prin eludarea TVA-ului!
Firma care deține terenul de unde s-a excavat balast trebuie să emită eFactura către firma lui Umbrărescu. Aici este buba, altminteri firma respectivă putea încheia cu firma lui Umbrărescu un contract de realizare a unui lac de pește, ca acoperire pentru balastul excavat și transportat.
Evident că metoda evaziunii influențează negativ competitorii corecți! Și nu este vorba de evaziune de supraviețuire ci este vorba de evaziune de îmbogățire.
Într-adevăr, firma lui Umbrărescu este doar beneficiara evaziunii numai că matrapazlâcurile de genul acesta se fac în doi, ambii fiind la fel de vinovați. Nu poți fi corupt de unul singur. Ai nevoie de un partener. Până și legislația siluită de Dragnea prevede aceleași pedepse și pentru corupt și pentru corupător.
Rautate din partea concurentei .UMB este o firma romanesca de la care toti am putea lua exemplu .
Cand cineva este bun deranjaza
Romani sustineti i firmele romanesti.
Garda de Mediu nu constata evaziunea fiscala. Umbrarescu pierde la tva daca face achizitii fara facturare, intrucat el vinde mai departe lucrarea, cu tva, deci incaseaza mai mult daca nu scade si tva-ul platit pe achizitii. In plus, organizarea de santier este si ea prinsa in proiect, e supravegheata. Mai mult ca sigur firma partenera nu detine toate avizele de mediu, ori e o eroare a controlorilor. De ce ai fura cand dezgropi, daca tot trebuie sa astupi dupa aia si sa prezinti si documente in sensul asta, pentru decontarea situatiilor de lucrari? Nu are logica.
Minciuni : 1 nu da șpagă și 2 are oameni buni în firmă, care își fac treaba foarte bine!
Părerea mea este că UMB este o firmă a serghiciilor. Ca de altfel toate firmele românești cu vizibilitate abonate la bănuțul public. Este trocul făcut cu stăpânii externi. Nu vă băgați nasul în treburile noastre și vă lăsăm și vouă o găină de jumulit.
Păgubiți la această afacere or să iasă inspectorii de la Garda de Mediu care s-au dat cocoși și vreo duduie care crede că face lumea mai bună.
Ca de obicei, Pixel este ACOLO, stie EXACT, a vazut CONCRET si confirma FERM toate „acuzatiile” din acest articol.
Idem si la Covid: este MEDIC, face STUDII RECUNOSCUTE INTERNATIONAL, participa la conferinte MEDICALE, de aia stie totul SIGUR.
In ambele cazuri, evident, stie totul doar de acasa, din spatele unei tastaturi prafuite, plina de bale de la bere.
Ce tare. Restul e prosti.
PS Pixele, daca tu nu ai reusit in viata si esti frustrat, asta nu inseamna ca altii sunt de vina.
Oaie.
Normal! Când ești bun în ceea ce faci…ești și invidiat. Pe premisa „să moară și capra vecinului”. Când vom învața oare să ne vedem bârna din ochiul nostru, fiecare și să nu mai aruncăm cu „noroi” în alții. Respect pt tot ceea ce face!