Afacere închisă după două săptămâni! Chiar dacă era timpul ei!

Acum are lacătul pus!

Afacerea, chiar dacă e de sezon, s-a încheiat după doar două săptămâni: una înainte de Revelion și una după.

E vorba de patinoarul Ice Magic din Buzău – care n-a reușit să strângă o mie de abonamente (în valoare de 250 de lei) pentru a funcționa măcar până la finalul lunii ianuarie.

Anterior, proprietarul patinoarului anunțase că trebuie să vândă o mie de abonamente (în valoare de 250 de lei) pentru ca afacerea să poată merge mai departe:

De ce n-a mers ?

Unii dintre buzoienii interesați de funcționarea patinoarului consideră că proprietarii afacerii au greșit abordarea.

„La Ploiești e doar 15 lei accesul pe gheață. La noi, la Buzău, 40 de lei. Prea mult! Mai bine ar fi pus prețuri mai mici și ar fi luat bani de la mai mulți. Probabil că firma ar fi încasat mai mult”.

Cu 40 de lei biletul, pare că n-a fost prea multă lume pe gheață

Afaceri proaste

Atât patinoarul, cât și bazinul olimpic, au fost ale statului, dar, ce greșeală!, statul le-a vândut/cedat unor oameni de afaceri locali.

Toată lumea a ieșit în pierdere

– statul/orașul a rămas fără două importante obiective de divertisment/sănătate

– oamenii de afaceri au dat banii pe ceva din care nu pot scoate profit

– buzoienii n-au mai avut/nu mai eu în oraș nici patinoar, nici bazin!

Se mai poate face ceva ?

În privința bazinului olimpic, aproape nimic. Cel mai probabil, după ce Marcel Ciolacu va ajunge prim-ministru în luna mai orașul Buzău va primi banii necesari construirii unui nou bazin. Cel din Broșteni va rămâne sine die nefolosit.

Mai mult, Toma a anunțat că va face Aqua Parc în locul ștrandului din Parcul Tineretului, după modelul Galați (CLICK AICI)

În cazul patinoarului ar exista, măcar în teorie, posibilitatea ca municipalitatea să-l răscumpere cândva. Banii necesari funcționării (factură la curent + angajați) ar trebui apoi să fie plătiți (subvenție) de la primărie.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Afacere închisă după două săptămâni! Chiar dacă era timpul ei!

  • Este foarte bine că s-a închis. Patinoarul nu trebuie să funcționeze ca afacere. Patinoarul ar trebui să funcționeze pe principiul NONPROFITULUI adică venituri doar pentru administrare și întreținere. Prin presa centrală este vehiculată informația că Budapesta are cele mai mici tarife la curent electric și gaze naturale dintre toate capitalele europene. Se aduc argumente că Orban este în relații cu Putin și se omite diversionist faptul că în 2015 Orban a înființat de la zero o Companie Națională de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale ( https://www.mvmnext.hu/ ). Nu înființarea companiei este un fapt spectaculos ci modul de funcționare, acela al NONPROFITULUI. Mai cunoaște cineva vreun caz similar în vreo țară membră UE?
    Nici măcar nu trebuie să inventăm apa caldă! Avem modelul Ungariei pe care doar să-l copiem. Același model poate fi adoptat și de bazele de agrement gen patinoar.

    Răspunde
  • Cam greu să-i obișnuiești pe poticienii noștri cu NONPROFIT din moment ce ei au fost, sunt și poste nu vor mai fi profitorii de serviciu în țara asta adusă la sapă de lemn! Dacă, în alte timpuri nu la fel de grele ca cele de azi, mai speram într-o îndreptare a situației, acum totul este în zadar să mai speri!

    Răspunde
  • 1. Lege privind bunurile de utilitate publica indiferent de modul de dobandire( a se intelege hotii legale)…obligativitatea mentinerii activității indiferent de costuri sau anularea contractelor si reintrarea in proprietatea statului.
    Ex: ai luat patinoarul, esti obligat sa il tii deschis si functional timp de minim 3 luni/an altfel revine la primarie.

    2. Supraimpozitarea bunurilor. Ex: patinoarul daca esre inchis are un impozit de 150.000euro/luna.

    Răspunde
    • Corect, dar la noi contractele s-au făcut (doar) in favoarea oamenilor de afaceri.
      Ce deșteaptă e chestia asta: „obligativitatea mentinerii activității indiferent de costuri sau anularea contractelor si reintrarea in proprietatea statului” Bravo!
      Mâine cred că fac articol!

      Răspunde
  • Obiectiv de inutilitate publica !
    Sunt 1000 de alte lucruri mai importante in Buzau decat patinoarul

    Răspunde
  • Cine pana mea merge in pierdere ? CINE achita minusul ?
    Non-profit, da, dar doar atata vreme cat nu exista pierdere.

    Răspunde
  • Sa-nteleg ca nu au vandut 1000 de abonamente ca sa poata functiona in continuare? Cand au scos acele abonamente la vanzare? Poate dupa ce l-au inchis…. eu am intrebat de abonament , sa cumpar ptr un copil si mi-au spus ca nu sunt abonamente de vanzare, doar bilete a 40 lei ptr o ora si jumatate/ serie. Mincinosi fara scrupule!

    Răspunde
  • Bogdaproste că a intrat în posesia privatului și privatul, nefăcând profit, evident c-a-nchis taraba, in caz contrar, am fi avut parte de încă o imensă gaura neagra abonată la bugetul de stat.

    Bun de utilitate publică ?!
    Îhî, da, bine….

    Intr-un oraș cu aproape 100.000 locuitori + inca vreo câteva zeci de mii pe o raza de niste km dar nu s-au găsit nici 1000 de iubitori de patine (de fapt nu s-au găsit nici 100), procentul vorbind, e clar ca negura nopții ce soartă ar trebui sa aibă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.