Altfel nu ne dădeau banii!
Poate părea paradoxal, dar e un adevăr.
Modernizarea Unirii, Transilvaniei și Industriilor ar putea să nu aducă fluidizarea traficului, ba dimpotrivă!
De ce ? Din pricina benzilor dedicate pentru autobuze și autospecialele de intervenție!
Unirii va avea benzi dedicate pe MIJLOCUL bulevardului, Transilvaniei și Industriilor vor avea această bandă specială lângă bordură.

Cu siguranță, mulți buzoieni se vor întreba de ce așa ?
Răspuns: Pentru că altfel Uniunea Europeană nu dădea cele 18 milioane de euro orașului Buzău!
Proiectul a fost propus Buzăului tocmai pentru pista dedicată mijloacelor de transport în comun.
Orașul Buzău avea de ales: refuza proiectul și banii (cu totul) sau îl accepta – dar cu această condiție: bandă dedicată pentru autobuze.
Dezavantaje
Trafic îngreunat pe Unirii, posibil și pe Transilvaniei și Industriilor
Locuri de parcare anulate, acolo unde e nevoie de întreaga lățime a străzii
Avantaje
Trotuare modernizate. Pe Unirii și Industriilor se vor pune dale, orașul se va înfrumuseța

Piste de biciclete și trotinete pe Unirii și Industriilor
Asfalt nou pe Unirii, Industriilor și Transilvaniei
Avantaj pentru Trans Bus și călătorii cu autobuzul. Buzoienii care folosesc transportul în comun vor putea ajunge mai repede la destinație decât cei cu autoturismele în orele cu trafic intens

Un Buzău mai verde, cu mai puține „cazane” în trafic. Pe unii din cei care mergeau cu mașinile îi vom vedea pe biciclete/trotinete (electrică) sau în autobuz
După 5 ani, proiectul va putea fi modificat de Primăria Buzău
CONCLUZIE. Chiar dacă sunt și dezavantaje (care îi nemulțumesc pe unii), avantajele sunt mai multe și mai importante (iar numărul buzoienilor mulțumiți va fi majoritar).
Așteptăm opiniile dvs. în rubrica de comentarii de mai jos.
Citește și:
Încă o dovadă că proiectele derulate cu fonduri de coeziune nu sunt în beneficiul românilor.
Și ar mai fi ceva. Proiectul nu s-ar fi derulat dacă nu câștiga licitația firma austriacă a vieții.
Dezvoltare inseamna verde si mers pe jos. Daca vrei masina, poti sa o parchezi in curte. Daca nu ai lasat loc de parcare, e problema ta, nu a tuturor cetatenilor. Primaria poate face cateva locuri de parcare pe strazile adiacente Transilvaniei sau poate cumpara de pe piata libera cateva case pe care sa le darame si sa faca parcare. La fel si pe Unirii – sa faca parcare supraetajata in spatele blocului. Maxim 1 masina pe apartament. Lidl cum a gasit loc la Romcarbon si primaria nu poate gasi?
O alta solutie ar fi o parcare supraetajata la marginea orasului, unde isi pot lasa masinile gratuit- o suma modica buzoienii care nu au loc de parcare, cu legatura civilizata la transportul in comun.
Orașul va fi blocat iremediabil în timp ce pe benzile pentru autobuze vor circula din când în când autobuze aproape goale.
Proiecte proaste făcute doar cu scop electoral.
Mobilitatea este un atribut important al unei aglomeratii urbane. Diminuarea mobilitatii prin modernizare mi se pare o eroare majora.
Uniunea Europeana asigura bani pentru orice proiect, atata vreme cat acesta este foarte bine argumentat. Problema buzoienilor a fost ca edililor nostri le-au sticlit ochii cand au auzit de bani si au inghitit pe nemestecate orice conditii puse de UE, conditii care erau, de fapt, puncte de plecare in negocieri, nu conditii absolute pentru finantare. De la noi nu a negociat nimeni aceste conditii, au fost orbiti de bani. Plus (sau minus!) ca nimeni, niciodata nu s-a gandit ca ar putea asculta inainte de decizie si vocea strazii, a oamenilor “obisnuiti”…
Bun, o sa avem un oras cu sclipici, dar cu ambuteiaje la greu si cu scandaluri permanente pentru locurile de parcare. Care va fi avantajul buzoianului, al locuitorului, votantului in aceste conditii?
Cred in democratia participativa. De aceea astept rezultatul urmatoarelor alegeri. Daca, dupa asemenea erori si restrangeri ale mobilitatii, electoratul va considera ca meritam aceiasi edili, voi spune si eu “Vox Populi, Vox Dei!”… si ma voi supune.
Daca!…
… după 5 ani se modifică!… rezonabil perioada….era mai nasol după 10 ani!….
Cred ca ar fi fost ETIC din partea dl. ziarist sa publice aceste concluzii cu mult inainte de derularea acestor proiecte, poate chiar faza de incercare de atragere a fondurilor europene. Oare buzoienii au fost consultati referitor la modul cum vrea primarul sa arate orasul lor (nu Tintesti)? Au putut ei sa-si exprime un punct de vedere in mass media buzoiana? Se pare ca… NU. Asa ca putina rusine dl. reporter, fiindca informatia o aveai demult.
Răspuns pt. „Un buzoian”. Nu știam nimic concret, doar zvonuri, abia luni seară am văzut cvasi-intamplator o planșă cu proiectul.
Ceva făcut cu cap, pentru cetățenii care apreciază un lucru bine făcut. Poate că este un început firesc pentru Buzău.
Ba este vina proiectantilor. Din moment ce sunt anulate locurile de parcare, de ce banda de autobuze merge pe mijlocul strazii pe Unirii? In toate orasele banda de autobuz este prima banda, separata la nevoie de stalpisori, astfel statia ramane pe trotuar si nu se mai pierd benzi inutil. La noi de ce nu se poate?
mai bine lipsa… Buzaul nu este la acelasi nivel cu alte orase. Orasele cu banda dedicata autobuzelor si altor speciale au cel putin 2 benzi pe sens in plus, plus locuri de parcare calumea.
Citesc si ma minunez „sa nu va mai plimbati cu masina prin oras”… Probelma este sa zicem …plec vinerea la un prieten, la tara, la bunici in plimbare la munte cu masina personala si ma intorc duminica seara sau in orice zi a saptamanii…unde parchez?! … Cum am procedat pe perioada modernizarilor: am parcat la 300 -400 m de casa, am primit atentionari ca „ai parcat in fata casei mele, stergatoare ridicate…dar mi-am zs ca este „trecator”. Dar ce citesc …imi dau seama ca mai bine traiam fara pavele si alte „avantaje”. Nu te poti duce cu trotineta la serviciu pe ploaie sau iarna si nici cu bicicleta. Nu te poti duce la institutiile statului cu bicicleta sa iti rezolvi treburile, transpirat de pedalat esti deja obosit (sa nu zic ca te duci la 2 insitutii). Pista de bicicleta este ptr plimbare si recreere + sport ocazional si nu ca sa te duci la piata cu bicicleta. Oare cati au carat cumparaturile cu bicileta (eu da ..si nu doresc la nimeni). Sa moara si capra vecinului. de aceea inca avem carute prin oras si pe drumurile publicului, ptr ca gandim ….daca ti-ai luat masina….sufera. Masina nu este confort ci o necesitate!! …modernism, tendinte europene ..nu se face cu caruta si trotineta..ci folosind mijloace moderne …
De spitale nu zic nimic …probabil daca ne vor da bani sa il constrium la Arad si sa il daramam pe cel din Buzau, luam banii si „construim”.
Problema ramane ce fac eu cu masina personala unde o „asez” seara cand ajung acasa?!
Mai bine asfaltam cu forte proprii …altfel de ce oare am cumparat statia de asfaltare ultramoderna?! ….probabil ca sa o stergem de praf, ca in loc sa se toarne asfalt pe peste tot asa cum se promitea la achizitionare, punem pavele in tot orasul. Avem si statie de pavele!? …
Am ajuns sa facem de dragul de a face si nu de a aduce o plus valoare. Ce sa fac cu o strada asfaltata, daca petrec in trafic triplu timpului, iar ca sa ajung acasa cu bagajele/cumparaturile/ copii, catel + purcel ….le car cu trotineta de la masina…..
Poate ne mai spuneti ce mai face statia de asfaltare + buzoienii s-au saturat sa plateasca autobuzul celor de la tara. Sa plateasca si Consiliul Judetean ….
Totul se ducbleaza, dar nu vad decat sedii noi peste sedii noi, salarii peste salarii.
In asentimentul celor cu „bine va face sa mergeti pe jos” ..abea astept scumpirea apei potabile, in loc de un pahar va doresc sa beti jumatate de pahar cu apa, daca acesta este trendul european, ca sa zic asa….ca doar si la ei s-a scumpit, doar ca au alte salarii si alte „posibilitati”.
Corecte observatiile si propunerile lui „Gicu” !Cu atatea rable ultra-poluante si atatia derbedei si iresponsabili la volan pe strazi,sunt de preferat mersul pe jos,trotineta,bicicleta si autobuzul. Ce vreti, „certificat verde” si pentru rablele ce raspandec otrava poluarii zi de zi,de o sa ajungem sa purtam masti de nevoie,nu din cauza Covidului? Sunt absolut necesare masuri drastice ,corecte si legale pentru a putea locui si VIETUII in conditii civilizate!
Autobuzele merg mare parte goale. Aceste proiecte se pot numi sabotarea propriei populatii.
De asta si linia continua de multi km, ca daca face unu la stanga la ora de varf, blocheaza tot bulevardul complet.
Sinistrii aia de la conducerea UE au si zis, mai cu saracie, baieti, ca Greta Tuborg e supast-europeni stiu despre ce e vorbrata pe voi, hai, un pic de foame, frig, tovarasii si pretinii nostri ea. Sunt acolo sunt niste creaturi demente care au si zic ca ne-am bucurat destul de bunastare dupa ce am praduit toata planeta, sa se mai bucure si arabii, africanii, la noi merge si un pic de exterminare. Stati sa vedeti, ca inchisul strazilor e doar inceputul, o sa pedalati ca sobolanii la roata ca sa tineti becul aprins in curand, ca stramba din nas la orice forma de.
Iar politicienii nostri sunt cozi de topor, cum au fost si in nazism, si in comunism, caractere infecte, folosite de niste psihopati ca sa isi indeplineasca ideile bolnave.
Oricum prima bana era ocupata de mașini parcate pe Transilvaniei , așadar este un lucru bun ca acea banda este dedicata autobuzelor, etc mai trebuie eliminate mașinile parcate pe trotuar pe strada Transilvaniei care este plina de mașini iar pieton sunt obligați ca circule pe drum ar trebui ridicate de politie toate mașinile parcate inclusiv amendate sper ca primăria sa dea ordin sa curețe trotuarele de toate mașinile parcate ilegal
Proiecte proaste făcute doar cu scop electoral.
Doar ca rezultatul va fi total contrar asteptarilor . Toma va deconta sever la urmatoarele alegeri prostia urbanistica ce va aglomera traficul in Buzau . Sa vedeti accidente si caramboluri dupa darea in folosinta ….. Plus ca numarul de locuri de parcare scade ….
Unde sint mult promisele parcari metalice supraetajate ? De ce nu s-a facut parcare la marginea Buzaului si sistem Park & Ride ?
O tot dam vina pe UE , sint convins ca sa puteau gasi si alte solutii care sa fie acceptate de UE !
Dacă nici tu – Auraș Tereacă – „nu știai nimic concret” și ai „văzut cvasi-întâmplator o planșă cu proiectul”, stau și mă întreb, ce alt jurnalist ar fi putut să știe???
Stimate autor,redactie etc….pai daca ai auzit un zvon nu era deontologic sa investighezi pentru o corecta informare ?! Stii cine se scuza…..
Mai bine ramanea cum era, decat sa se distruga ce era pentru o mana de bani.
Aceasta lacomie a administratiei de a pune mana pe bani europeni s-a facut pe spinarea oamenilor, oameni care acum vor suferi din cauza acestor distrugeri.
Decat sa iei bani UE ca sa distrugi, mai bine nu iei…
Bhai oilor, in loc sa ziceti merci ca se face ceva si se refac strazi si trotuare care nu mai erau intretinute de 30 de ani, va place sa criticati….
Iar daca UE da banii aia MOKA, da, ei fac regulile. Ii blamati, dar fara banii lor, stateati inca 50 de ani in gropi si cu negru sub unghii.
Incredibil, ce mai criticati, frate…, nu meritati sa va faca nimeni nimic.
Răspuns pentru „Redacția Autor articol”:
Dle Tereacă, dacă susții că nu știai cvasinimic până acum, atunci cine a scris acest articol, pe 10.06.2020, unde se menționează clar bandă dedicată transportului în comun și bandă pentru biciclete?:
https://www.buzoienii.ro/bd-unirii-tot-transilvaniei-si-industriilor-toma-a-semnat-contractul-fonduri-europene/
Și nu înseamnă că va renunța cineva la cazanele de mașini, atâta vreme cât s-a renunțat taxa de poluare și la suprataxe pentru înmatricularea jafurilor, indiferent de nr. locurilor de parcare sau de lărgimea străzii!
Fonduri europene nu trebuie luate de dragul a face ceva, orice, cu prețul creșterii disconfortului cetățenilor!
Răspuns pt. Cristian. Referirea era la faptul că 1) banda dedicată va fi pe mijlocul Bd. Unirii și 2) pe carosabil se vor amenaja refugii/stații de autobuz. Reporterul și-a pus întrebarea de ce o bucată de 10-15 metri nu a fost asfaltată. Și atunci a aflat că acolo va fi refugiu pt călători precum pe bulevardele din București. Iar apoi a văzut fugitiv și o planșă din proiect.
Copiii la scoala nu ni-i putem duce și aduce cu bicicleta trotineta.. si la distanta mare nici pe jos ca întârziem la serviciu prea mult …la fel și cu mijlocul de transport în comun..ne canta cucii așteptând autobuzele mai ales dacă nu avem autobuz direct care sa ne ajute cu destinația si daca avem de lăsat 2 sau 3 copii(unu la gradinita care e intr-un colt, unu la creșă în alt colt,și altu la scoala în alt colt al orașului? S-o serviciul undeva la periferie
)…unde nu.i cap e vai de picioare…mai bine rămânea neasfaltat,decât asfalt nou și proiect gândit cu capu’ de jos…
Refugiul ăla e pe o bucată de câțiva metri, apoi se reintră-n bandă, aici nu văd problema.
Trist e că nu s-a oferit alternativă ÎNAINTE: parcări la intrări în oraș, autogări normale, stații de închiriat biciclete (să vezi accidente pe trotuare!), hot de CL prin care riveranii să-și țină dracului mașinile-n curți, nu grătarul (ambele decât la țară, la suburbie!). Dar când sudezi ghena și umpli lifturile de duhoare și gândaci, chiloții care nu se văd (din drum), la uscat în praf (atât gândesc unii cetățeni), nu se pun ca fiind dizgrațioși, iar modernizările se fac cu barda lui Calache, nici n-ai cum să ceri altceva decât scuze de la cetățeni. N-o să vedem!
Redacția, atenție la numărul celor mulți mulțumiți, că iese ca la referendum! Hai Buzău, Buzău! (unde Mama naibi?!?)
Pe o banda circula autobuzele, pe o banda vor parca bizonii „pe avarii” iar masinile vor circula pe banda ramasa. Asta da modernizare…
Unde va fi pista de biciclete pe Transilvaniei? Unde sunt teii? De cabluri nu întreb pentru că sunt la locul lor, încâlcire!!!
Vorbește un cioban pe aici despre oi, de bani europeni, de nici el nu prea știe ce, dar baciul nu știe ca acei bani sunt cotizati tot de romani.
O idee excelenta cu banda dedicată pentru autobuze. Chiar mă întrebam acum câțiva ani cum ar fi să se elimine scuarul și să se facă bandă de urgență. Dar nu uitați că vorbim despre Buzău. Toți țăranii se vor buluci pe acea bandă.
Unde sunt si pavelele de pe Transilvaniei?
De asemenea, @Redactia, in Bucuresti refugiile sunt pentru tramvai si sunt infinit mai mici, unde se ingusteaza benzile este doar o chestiune de zeci de cm, astfel incat benzile nu se ingusteaza, si si fara sinele de tramvai acele strazi au 2 benzi pe sens.
Ciobanul stie ce nu stie oaia: ca ai cotizat 3 lei si primesti 20.
Stai calm si pashte in continuare.
Ce e țigănia aia la intrare pe Transilvaniei dinspre Unirii? Am înțeles că verde, poluare, ecologie și astea, dar nu ne putem întoarce băi nene în secolul 18!! Cum spunea cineva mai sus, nu putem să mergem la piață sau să ne ducem copiii la școală cu trotineta! După ce că ne folosim de o infrastructură creată de unii acum 50 de ani pentru circulația de atunci o mai sugrumăm și p-aia în loc să o dezvoltăm? Da, și ăia din vest au limitat circulația prin centrul orașelor, dar au dezvoltat la maxim infrastructura la marginea și în afara orașului și au oferit soluții pentru a putea ajunge rapid oriunde în oraș! Propun să ne lăsăm toți într-o dimineață mașinile la podul de la Mangă că tot mai durează reabilitarea lui vreo 47 de ani, și să așteptăm 2-ul să ne ducă în marea metropolă.
Si foarte multe treceri de aiurea, de-a dreptul riscante, ale celor care vor dori sa ajunga la refugiu rapid sa prinda autobuzul. Sau coborari si traversari catre trotuare la fel de periculoase. Iar parcatul in zona acum este infernal. Nu, nu ne descurcam. Cum ni se spunea in zeflemea. Ne certam, ne trezim amenintati ca am parcat in locul lu’ fi-su, sub geamul lui, sa ne ducem la blocul nostru, zoaie aruncate pe masina, stergatoare ridicate, cate o alta masina blocand iesirea pt ca efectiv nu mai au unde parca. Da, induram toti ca sa fie mai bine la final. Si in curand vor cara sute de apartamente gunoiul in aceleasi pubele insuficiente. Poate mai desfiinteaza niste locuri de parcare pt pubele noi. Ca de acum ducem si gunoiul cu trotineta.
@Catalin ! Banii de la UE nu vin din buzunarele personale ale politicienilor de acolo ! Sunt tot banii noștri ! Țara cotizează la greu acolo mai ales după brexit !
noi nu vom fi multumiti niciodata intodeauna vor fi pareri pro si contra ,ambele puncte de vedere au partile lor bune dar un lucru este mai important si anume poluarea cat mai scazuta, ai mai multe masini plateste , masina parcheaz-o in curte nu pe strada,masinile care elibereaza noxe peste limita admisa ridicate,nici sa mergi de exemplu sa-ti cumperi 2 paini cu masina,inca ceva –
nu e normal sa mergi la primarie sa-ti iei un loc de parcare si sa-ti spuna ca nu are in conditiile in care tu ai doar o singura masina.
Deci , asa cum spune Dl Jurnalist , proiectul de modernizare s-a facut ” pe sestache ” , fara consultare publica , fara aviz de la Politia Rutiera ( deocamdata aflam asta despre Transilvaniei, poate investigheaza Dl Jurnalist si cazul Bd UNIRII ) , ISU , etc.
Deci ca o concluzie NU S-A FACUT O CONSULTARE PUBLICA reala la care sa participe cetatenii si sa-si spuna si ei punctul de vedere ….. Halal democratie cind ti se baga ” bunastarea ” cu forta pe git!
In concluzie ma astept ca si mult trimbitata modernizare din centru – PIATA DACIA sa nu detina avize de la politie si ISU ( ma si intreb cum vor intra la interventie salvarile si pompierii in azde nevoie …)
Cit despre statiile de autobuz din mijlocul bulebardului …. hai sa facem un exercitiu de imaginatie : autobuze oprite in statie pe UNIRII pe ambele sensuri la ACR / MAZIFARMA ( nu este deloc imposibil , frecvent sint cite 2-3 autobuze oprite aici pe fiecare sens de mers ) . Doua benzi blocate de autobuze , doua blocate de scuare , mai ramin doua benzi pe lateral . Si sa vina Politia , Pompierii sau Salvarea cu semnalele optice si acustice pornite , care trebuie sa treaca …. in conditiile in care singura banda pe care se poate trece este blocata de autoturismele stationate ( caci in momentul in care autobuzul este in statie , ca in BUCURESTI , ai ” rosu ” si nu poti trece prin stinga pentru ca trec pasagerii ce urca sau coboara din autobuz …. , unii grabiti , altii mai ” copacel ” …) .
Toma trebuie sa-si cumpere un mare frigider pentru ca va avea parte de multa ” carne ” .
Inca o data intreb , obsesiv : Politia si ISU a dat aviz pentru acele statii din mijlocul Bulevardului Unirii ?
Ciobanul se baga în seama la toate subiectele, în mintea lui crede ca știe tot, dar de fapt știe doar sa mulgă oi și capre și mai nimerește uneori țap sau berbec.
Pista de biciclete va fi blocată de mașini parcate, pe buna dreptate ptr ca nu vor mai fi locuri, benzile ptr autobuze vor fi folosite de toată lumea, benzile duble continue de pe Transilvaniei vor fi încălcate mereu fără a fi trași la răspundere din cauza unor proiectanți inapți, sper acolo sa facă școală de șoferi curse , trotuare generoase acestea îmi plac ptr ca prefer sa merg pe jos…ma mir cum naiba am mers noi la școală fără sa ne ducă mami cu suv-ul…
STIU=PIXEL.
Gresesc ?!
Greșești ciobane, mintea ta bolnava nu accepta ca pot fi pareri divergente.
Dacă pe Transilvaniei banda 1 este doar pentru autobuze și mașini de intervenție și între banda 1 și 2 este linie continuă, cum poți să ajungi in curtea ta cu mașina de pe banda 2 fără să calci linia continuă?
Răspuns pt. Luminița. Linia continuă va fi întreruptă pentru ca riveranii și ceilalți șoferi să poată intra unde au nevoie.
Oaie, STIU ca stii anumite lucruri, dar eu te contrazic si sustin cu date certe, oficiale, stiintifice si cat mai corecte.
Multe oi, ca tine, vorbesc doar din jegul ala nenorocit de Feisbuc, fara alte informari.
Romania contribuie la UE cu 2 lei si primeste anual 10 lei, ca e ruda saraca. Nu esti Germania, stai calm, ca sa fie invers.
Asa ca, da, UE impune clar pe ce si mai ales cum, cheltui banii, ce este asa greu de inteles ?! Oaie….