„Am aflat cu stupoare! Vă rog să citiți acest sfat”
„Am aflat cu stupoare despre decizia desființării echipei de fotbal. S-a trecut linia roșie”, e mesajul trimis azi de Viorel Ștefu (consilier județean PNL și fost șef al Poliției Buzău) către presa buzoiană, dar și către primarul C-tin Toma.
„Desființarea Gloriei Buzău este rezultatul unei lipse de viziune şi de competență a managementului ce trenează de ani de zile. Nu poți să acuzi acum regulamentele spunând că nu are rost să participi într-o competiție din care nu ai dreptul să promovezi când această situație era cunoscută de toată lumea de mai mult de 2 ani.
Mai mult, au fost prezentate şi public soluții de ieşire din acest impas precum cele aplicate de FC Argeş, prin asocierea cu o companie de drept privat a primăriei, spre exemplu a Companiei de Apă, o societate care gestionează bugete de zeci de milioane de euro.
Din păcate, decizia radicală luată ieri va avea efecte negative pe termen lung. Locul în Liga 2 este un bun câştigat, iar această retragere presupune că o viitoare reactivare a unei echipe buzoiene în vederea realizării performanței să fie nevoită să pornească de la Liga a 4-a sau chiar a 5-a, însemnând în cel mai bun caz între 2-3 ani pierduți pentru a reveni unde suntem acum.
Înțeleg nevoia reducerii cheltuielilor din cauza pandemiei, dar desființarea Gloriei Buzău trebuia să fie ultima variantă, în condițiile în care este evident că nu s-a încercat tot ce s-ar putea încerca pentru a o putea salva, şi consider că prin această decizie s-a trecut o linie roşie. Înțeleg, de asemenea, că din punct de vedere politic, deciziile cele mai nepopulare întotdeauna sunt luate în primul an după alegeri.
Propuneri Viorel Ștefu către Toma
1. Renegocieri ale salariilor celor mai bine plătiți jucători sau rezilieri de comun acord ale contractelor acestora în condiții avantajoase pentru ambele părți, pentru a evita plata unor despăgubiri ulterioare
2. Terminarea acestui campionat pe teren cu juniori şi jucători 100% buzoieni. Avem o şansă să ne păstrăm locul în Liga 2, sau dacă pierdem la scor meciurile rămase, în cel mai rău caz, retrogradăm în Liga 3, de unde putem reveni mai uşor decât în cazul unei desființări. Mai mult, oferim în acest retur expunere unor tineri buzoieni la un fotbal de nivel înalt.
3. În paralel, începerea demersurilor pentru schimbarea formei juridice a clubului de îndată, în pauza competițională din vară, asocierea cu o companie de drept privat pe modelul FC Argeş, şi căutarea sponsorilor din mediul privat, inclusiv prin oferirea de facilități.
Avem aşteptarea de la primar şi de la funcționarii publici din fruntea clubului să vină cu abordări proactive şi profesioniste de a rezolva problemele, pentru că de distrus este foarte uşor, însă până acum nu am văzut nicio acțiune în acest sens. Din păcate, iată că după volei şi rugby (despre care am avertizat şi la momentul respectiv) a venit şi vremea fotbalului să fie sacrificat, şi să ne temem pentru soarta echipei de handbal feminin şi a stadionului Gloria.
Viorel Ştefu,
Consilier Județean, PNL Buzău
Info: Primarul Toma, probabil în urma presiunii publice, a revenit azi după-amiază asupra deciziei retragerii echipei din campionat.
Citește și:
Domnule primar, ați luat o decizie bună în ceea ce privește Gloria. Nu cedați!
Domnule Stefu:
1. Care au fost ultimele 3 meciuri ale Gloriei Buzău la care ați participat, cu ce scor s-au încheiat și dacă ați cumpărat bilet de intrare, cât a costat acesta?
2. Cât costă un abonament pentru participarea la meciurile din Crâng și dacă ați cumpărat vreodată un astfel de abonament?
3. Dacă sunteți de acord să vă donați personal/împreună cu toți consilierii județeni/municipali indemnizațiile lunare pentru susținerea echipei de fotbal și nu numai! Eventual chiar o parte din pensia ce o încasați/ suma care depășește 10.000 lei, de exemplu!
Este ușor pentru pensionarul nostru de rang înalt Stefu să-l condamne pe primar , că doar nu dă de la el. Într-un orășel precum Buzăul, aflat în coada clasamentului salariului mediu net pe țară, banul public este cu atât mai prețios față de alte orașe mult mai mari , cu resurse mai abundente ale venitului public. Consider că un eventual referendum , o consultare a concitadinilor ar elucida problema . Dacă s-ar include și chestiunea unei eventuale contribuții din banii primăriei , alături de bani europeni , la ridicarea mult-pomenitului spital municipal , problema s-ar tranșa și mai clar.
1.Toma stia foarte bine conditiile de la inceput
2.Pana inainte de alegeri nu a zis nimc legat de lipsa finantarii din cauza pandemiei lucru pe care il stia de asemenea f bine.
3. Nu l consider pe Stefu vreun corect sau altruist (are bubele lui clar) dar totusi planul expus are o logica. De ce Toma e asa de radical?
De ce nu fac un sondaj? Vreti ca din banii vostri sa tineti pe salarii grase toti cocalarii, unii eventual straini, sau vreti sa asfaltam niste strazi, sa renovam niste cladiri publice etc? Normal ca s-au dus toti cocalarii sa faca spume pe facebook, pentru ca-s angrenati in fenomenul asta, dar oamenii normali si cu alta parere sunt mult mai multi, desi Toma nu ii vede.
Stefu a trecut si el linia maro… Nu li se pare nimic in neregula, nici lui nici altora ca din bani PUBLICI sa se subventioneze ceva de care nici eu, nici alti buzoieni nu avem nevoie?
La fotbal și la politică se pricepe toată lumea. Ștefu milițianu’ mai bine și-ar vedea de treaba lui, pentru că nu este în măsura să dea sfaturi.
De ce au impresia toți foștii șefi din poliție că se pricep la toate, inclusiv la politică, că sunt cei mai buni? Reveniți cu picioarele pe pământ, ați ajuns șefi pentru că ați fost susținuți politic, nu pentru că erați cei mai buni sau cei mai pregătiți profesional.
Nici eu nu vreau sa ajunga banii publici in fotbal. Sunt alte domenii prioritare. Sa aduca banii lor de acasă cei care vor. Nu sa bage mana sa ia, ca de luat e usor. A zis Toma ca nu sunt bani. Minte? Binenteles ca nu. De unde vreti sa ia? De la bolnavii cronici, spitale, sa se desființeze 10 școli, sa desființeze compania de apă, sa vândă autobuzele de la transbuz? De ce sa dea afara muncitorii de la Urbis? Cu salariul unui fotbalist se plătește o echipă întreagă de muncitori de la asfaltare. Vor da cu mătura fotbaliștii? Vor turna asfalt?
EHEEEEEEEE , TOMITA ???? AI GOLIT SACUL ?????
La cit de slab arata fotbalul in Romania, nu prea se merita investitii indiferent daca sint bani publici sau privati , doar daca e vorba de spalare de bani
Asa este sunt domenii mai importante unde trebuie investiti bani sa se caute solutii pentru achizitia unui privat credibil si potent financiar DAR de ce s-a promis in campanie sustinerea si promovarea echipei in liga 1,sunt multi iubitori de fotbal care l-au votat,partea ca nu mai avem bani a afisat-o si guvernul si nici pe ei nu-i crede nimeni ,cand a avut a impartit haotic.
Cine-i ma stefu asta ????????
Cine te-a chemat domnule stefu ????????????
Ștefu-i unul dintre ăia cu pensii nesimțite. Are vreo 15.000 lei net/lună.
Nevastă-sa este comisar șef de poliție, încadrată direct la Poliția Buzău, după ce a fost profesoară la o școală din mediul rural. Deci, plus peste 5.000 lei net/lună.
Cu peste 20.000 lei net/lună să tot ai idei…
Să oprească 2⁰⁰⁰ de lei. Restul sa ii dea la Gloria urmașul lu Brătianu.
Pe vremea lui Brătianu polițiștii isi cunoșteau bine locul….
Trăim în vremuri strâmbe , deși auzim pe mulți ce grozavă-i democrația noastră post-decembristă . Parcă în urmă cu câțiva ani , acea instituție publică numită ANI , agenția noastră de integritate ne arăta destul de des că divulgă multe dintre cazurile celor care se înfruptă cu nesaț din banul public .Cum oare acest Stefu , pensionar la 50 de ani , cu pensie specială dolofană , poate să sugă cu a doua sa ventuză din banul public salariul de consilier județean ? Dacă se plictisea în postura de pensionar la 50 de ani , sau i se părea neîndestulătoare „speciala” sa pensie , putea foarte bine să-și caute ocupație oriunde în mediul privat . Aoleu , am zis „privat” ? E cuvântul care provoacă coșmaruri celor de teapa lui , care toată viața au avut de-a face doar cu „statul la stat”. A încălcat domnul Stefu tocmai linia ROȘIE de care vorbește , dar binenteles că n-o vede . În plus , ne face teoria „microbistului” , fără să vadă că asemenea cheltuială pe capul buzoienilor în această perioadă este pur și simplu tichia de mărgăritar pe capul chelului . Este vorba doar de prioritatea în cheltuirea banului public , în vreme de criză economică indusă de pandemie.
1.2m euro anual, atât costă clubul de fotbal un oraș de 100.000 de locuitori.
asta spune primarul.
chiar nu avem nimic mai bun de făcut în oraș cu banii respectivi?
@”Gramaticul de serviciu”…
Mirosi rau a sobolan !
Parca tu nu postai niciodata sub identitati false, fara sa te semnezi la final.
Nu-i asa, mare DEXLEO … ?!
PS Ce ai scris dle Agramat mai sus ?! „Binenteles” ca tu, academicianul de elita, vei spune ca DEX nu e bun nici in cazul asta, nu ?!
:::)))))))