„Am vândut primele 11 vile! Planul e să facem peste 70!”

Un nou cartier e în curs de apariție în Buzău.

De fapt, nu e chiar în oraș, dar e aproape, la Mărăcineni, cu ieșire la E85.

Dezvoltatorii, un grup de tineri oameni de afaceri din oraș, au construit anul trecut 11 case precum cele din fotografia de mai sus.

„Toate cele 11 case au fost vândute, două sunt locuite deja. Planul e să construim un cartier, Nord Residence, cu 70 de case Tip Individual și 7 case de tip Duplex. Anul acesta vom mai ridica 12, urmând ca din 2024 să mărim ritmul”, ne-a declarat unui dintre investitori.

Viitorul cartier are avantajul de a fi construit într-o zonă cu multă liniște, situată la minimum 200 de metri de E85, în apropiere de reprezentanțele Dacia și Renault de la Mărăcineni (vezi foto mai jos).

În condițiile în care peste doi ani se va face Autostrada A7, traficul din zonă se va elibera în proporție de 75%, iar în oraș, la avion, se va ajunge în 5 minute.

Conform informațiilor de pe site-ul dezvoltatorului (AICI) toate vilele vor avea:

  • La parter o zonă de living cu dinning, bucătarie, grup sanitar și terasă
  • La etaj 3 dormitoare, 2 băi și 1 camera dressing
  • curte de 400 mp amenajată și îngrădită, cu acces auto si pietonal
  • vilele dispun de toate utilitațile: apă, retea electrica, canalizare, iluminat public, fibra optică și acces la stradă asftaltată

Tendința este, lucrat relevat și de datele publicate ieri de Direcția de Statistică Buzău ale Recensământului 2021, de mutare a buzoienilor de la bloc către comunele limitrofe, la casă și curte.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Am vândut primele 11 vile! Planul e să facem peste 70!”

  • Tereacă, unde-i P-ul de la articol?
    Și cine sunt „investitorii’? Dacă nu aveau nimic de ascuns se prezentau și prezentau și „marele” proiect. De fapt, așa își albesc unii banii…

    Răspunde
    • Chiar ș-așa! Cine e dom’le reporter acești envestitori? I-a controlat cineva pe șantier?

      Răspunde
  • ”Investitori” sunt bancile care-i crediteaza pe viitorii proprietari. Antreprenorul, daca e bine ancorat, are relatii contractuale cu furnizorii care sa-i lase timp la plata si o linie de credit poate chiar la banca care crediteaza achizitiile. Practic, daca ”vinzi” un imobil pana ca acesta sa fie ridicat macar, nu investesti decat in teren, si asta daca te bulucesti ca nanacul fix in buricul targului, ca daca esti destept si te duce bila, iei o parloaga, o faci atractiva imobiliar construind un obietiv social sau donand unora care pot aduce plus-valoare, gen Becali cu donatia terenului pentru Scoala Americana, Pipera devenind ulterior o zona tare cautata doar din acest motiv.
    Puneti mana la munca si nu va mai autoflagelati atata ca altii va tin pe voi jos, in praf, si d-aia nu sunteti de nimic in stare! Nu altii sunt prea smecheri ci doar restul foarte prosti, autosuficienti si clevetitori. Chiar si fara bani cash, certi, cine e combinator si bun diriginte de santier (coordonarea e cea mai importanta), poate face orice, pe persoana fizica sau firma. Chef de munca serioasa sa fie, ca de tzepari suntem satui.

    Răspunde
    • Obbbb, stai usor! Sa nu racesti!
      Ce spui tu, se aplica in tarile civilizate, nu la noi. Da, afacerile se fac cu banii altora, legal, justificand fiecare banut. La noi, in marea majoritate a cazurilor, nu este vorba despre asa ceva, ci despre albirea banilor dobanditi pe cai ilicite.
      Sunt curios, cat de rezistente la cutremur sunt noile „cartiere rezidentiale”, in fapt fiind niste cartiere-dormitor.

      Răspunde
      • Mai rezistente decat blocurile comuniste, stai calm…

        Răspunde
  • Aflam la urmatorul mare seism cum sta treaba. Eu nu as cumpara o casa facuta de investitori de-astia nici mort. Si cu tine de fata incearca sa faca economie de timp, de materiale, de efort, cand sunt singuri, ca in cazul asta, nu vreau sa ma gandesc cate colturi se taie pentru profit.

    Răspunde
  • Mai bine sa nu se faca nimic, stam in corturi. Altceva decât sa fiți gica contra mai aveți in cafeaua de dimineața?
    Auzi la ei, ăștia fura ca fac case si le vând.
    Voi cam câte case ati făcut la veatza voastră? A, știu, locuiti in case făcute de alții. Si luate prin hoatele de bănci.
    Așa ca lăsați cancanul, mana pe treaba. La munca tinerilor ca de gândiri conspiraționiste eu sunt la plin.
    Ca dau si unii tepe, asta este clar. Dar este vina cui cumpara, nu cui vinde.

    Răspunde
    • si pana la urma tu ce vrei sa ne spui , mai nea hailakaka ? pai se compara un bloc 1980 cu unul 2022 , nene hailapapakaka …vai de noi .

      Răspunde
  • O metodă științifică presupune:
    1. Se face o observație.
    2. Se pune o întrebare.
    3. Se formulează o ipoteză.
    4. Se testează ipoteza.
    5. Se află răspunsul.

    A insista asupra răspunsului înainte de a urma această abordare metodologică nu este știință, ci propagandă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.