Astăzi a avut loc inaugurarea noii expoziții foto de pe Calea Eroilor. Buzău, 1650 de ani

Astăzi, în ziua în care se împlinesc 1650 de ani de atestare documentară a numelui „Buzău” (după martiriul Sf. Sava Gotul în apele râului Mousaios, devenit apoi Buzău, 12 aprilie 372), a fost inaugurată noua expoziție foto de pe Calea Eroilor.

Înainte de tăierea panglicii și vizitarea expoziției, în curtea bisericii de lemn a armatei de la Buzău, a avut loc ceremonia în care s-a vorbit despre 12 aprilie 372, Sf. Sava Gotul și semnificația acestei zile pentru Buzău și buzoieni.

Au ținut scurte cuvântări, primarul C-tin Toma, ÎPS Ciprian, ministrul Culturii Lucian Romașcanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica gral maior Ciprian Marin, șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu și istoricul buzoian Marius Nicoară (vezi foto mai jos).

Întreaga acțiune a fost una cu ștaif, organizatorii meritând felicitări pentru idee și punerea ei în practică.

Între cuvântări au avut loc și scurte momente artistice, interpretate de corul Lyra, fanfara militară și solista Diana Ioniță.

Buzoienii sunt invitați să viziteze expoziția foto – o lecție de istorie în aer liber a orașului și a județului Buzău.

Principalii vizați sunt copiii și elevii, iar scopul expoziției foto este „întărirea identității noastre de buzoieni și a încrederii în orașul și județul nostru”, după cum s-a exprimat primarul C-tin Toma.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Astăzi a avut loc inaugurarea noii expoziții foto de pe Calea Eroilor. Buzău, 1650 de ani

  • Am înțeles că Toma a dat jos fotografiile cu el însuși și pe cele cu Ceaușescu. Parcă mi-e și milă!

    Răspunde
  • Lasa, Brejneve, ca tot comunisti sunt si astia din ziua de azi de la fruntea UE, stai asa, ca inca nu au apucat sa se manifeste pe deplin, doar mici scapari ici-colo, avem viitor luminos, tovarase

    Răspunde
  • Poate se gandeste Primarul Toma, sa faca si un „muzeu al asfaltului” cu ajutorul lui Tereaca ,laudatorul „de serviciu” al Primarului.Sa se recolteze cate o bucata de asfalt din toate locurile si locusoarele pe unde a fost turnata cate o roaba de asfalt.Gropile si trotuarele de care nu ducem lipsa,i se datoreaza „cremenalului” Boscodeala si or sa fie lasate ca probe si amintire,sa vada buzoienii ce rau era cu Boscodeala si ce bine e acum cu Toma.”Pretenul” Tereaca ,stie de ce! PS -Am o intrebare totusi,pentru „finul analist si observator „al comunitatii buzoiene, vigilentu domn Tereaca : cu ce sunt mai utile si mai bune gaurile din asfalt si trotuarele din Buzau ale „maretei epoci” Toma,fata de dezastroasele „susele si trontoale” ale dezastruase epoci Boscodeala. Sper ca nu o sa fi atat de las,incat sa cenzurezi aceasta postare.

    Răspunde
    • Pentru „Viespea cu acul cat sula de cizmari”. Care gropi din asfalt ? Că pe străzile principale ale Buzăului nu mai sunt gropi în „epoca Toma”! Or mai fi pe străzile secundare, prin aleile și parcările de prin cartiere, dar pe străzile principale nu mai sunt gropi. Sigur, pentru asta nu aveți ochi să vedeți. Că am ieșit din iarnă și în Buzău – unde înainte în perioada asta era dezastru – acum e OK.

      Răspunde
  • Ce cauta preotul p’acolo ?
    Tot pe evul mediu o ardem ?!

    Răspunde
  • Da nici iarna nu a fost ca pe vremea celuilalt primar.
    S-au dus vremurile cu zapezi pana la genunchi, iarna asta abia a fost o zi in care a fost un strat mai mare decat grosimea unui deget. Nici nu a necesitat interventia „drumarilor”. In rest a fost probabil cea mai uscata iarna din istoria orasului. Numai bine s-a nimerit ca daca mai erau ierni ca pe vremuri, acum jumatate din Buzau si nu numai era in faliment de la facturile de iarna. Anul asta a trecut iarna cu bine de scumpirile cauzate de conducerea iresponsabila care au luat decizii tampite sub pretextul covidului, dar la anul nu cred ca va mai fi asa, mai ales ca a devenit si mai iresponsabila conducerea si ataca rusii in mod iresponsabil, rusi fara de care tara ar sta in frig, ca fara gaz si combustibil rusesc muncitorii ar muri de frig in case, ca gazul si combustibilul va deveni resursa greu de gasit si muncitorul nu ar avea acces si nu si-ar permite incalzire la cum o sa explodeze preturile din cauza politicilor iresponsabile care nu fac decat sa sustina in continuare un razboi contra rusilor doar de dragul de a pupa in fund americanii.

    Răspunde
  • 1 Decembrie 1918, Republicii, Independenței, Păcii, Plevnei, Gării sunt niște ulițe dragă redactie, nu-i asa?

    Exemplele pot continua…

    Răspunde
    • Pfff, ghinion, 1 Decembrie și Republicii se vor face anul ăsta, licitația e gata de anul trecut. În niciun oraș mare din România nu s-a asfaltat în ultimii 5 ani precum în Buzău.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.