„Atunci cum de se putea ?” Pe o placă prinsă de fațadă e trecută durata record a construcției


Un cititor ne-a trimis zilele trecute la redacție fotografia de mai jos însoțită de un scurt comentariu:

„Am ajuns la spital cu o rudă în una din zilele trecute. Cât am așteptat consultația, mi-a căzut privirea asupra plăcii de marmură atașată de fațada Spitalului Județean. Mi-a atras atenția faptul că o clădire de o asemenea dimensiune, probabil cea mai voluminoasă din oraș din acel moment, a fost construită în doar un an și două luni. M-am întrebat instantaneu, oare cum de atunci, cu aproape 50 de ani în urmă, se putea iar acum nu ? Probabil că acum pentru o astfel de construcție, de la idee la execuție, cinci ani nu ar fi suficienți”.

După cum se arată pe placa de marmură, construcția ar fi început în februarie 1973 și s-ar fi terminat în aprilie 1974.

„Să spunem că atunci era mai multă seriozitate. Un bloc de patru etaje se făcea într-o lună. Pe șantier era și o vorbă: săptămâna și etajul. Problema acum e și că nu prea mai găsești muncitori. Cei mai mulți au plecat în străinătate” – ing. Viorel Constantinescu

Spitalul buzoian a fost proiectat și executat de trustul de construcții Carpați București.

loading...

7 comentarii la „„Atunci cum de se putea ?” Pe o placă prinsă de fațadă e trecută durata record a construcției

  • Din februarie 73,pana în aprilie 74 este mai mult de o luna… după aritmetica mea…

    Răspunde
  • e bine totusi ca ai inteles ceva eu zic sa mai citesti știrea o data!

    Răspunde
  • Buna aritmetica dar cu intelesul stai mai prost! :))

    Răspunde
  • Sunt Si batuti in cap care isi dau cu parerea
    Citeste stirea cu atentie si vezi ca e vorba de 1 an si 2 luni nu de o luna.

    Răspunde
  • poate asa ne dam seama ca sistemul comunist avea si parti bune,ma intreb daca nu era acea perioada (1969-1980)cum ar fi aratat Romania azi…..cel putin sistemul politic dupa 1990 nu reusit pana acum sa fure in 30 ani ceea ce s-a construit in 15 ani …

    Răspunde
  • Spitalul Județean Buzău ,este una din clădirile fanion ale municipiului .A rezistat cu brio la toate intemperiile și iată -l în picioare și acum . Cum a fost posibil acest lucru e simplu .În perioada comunistă nu te prea jucai cu vorbele spuse în vânt de genul „„o să facem și o să dregem „„pentru că intrai imediat în vizorul Secretarului de Partid din instituție ,și zburai mai abitir ca Aurel Vlaicu din întreprindere ,și cu o patalama la mână ,de nu te mai angaja nimeni neam .Acuma oamenii s-au învățat la bani și cer marea cu sarea pe nimic dacă s-ar putea .Lucrezi ,nu lucrezi ,important este să treacă timpul și să vină ziua de salariu .Nu mai trebuie să raportezi ce anume ai făcut în timpul programului ,ca să poți fi plătit .Cam așa am învățat noi democrația din păcate și lucrăm în 5 ani ce altă dată realizam în 1 an și 2 luni .

    Răspunde
  • Pentru ce a trebuit sa luati interviu lui Constantinescu. Iesiti si voi din comunism si intrebati un inginer tanar de rezistenta, nu aceasta relicva care fura bani de la toate primariile din judet pentru studii de fezabiliate mizere.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.