Azi se lucrează, dar nu e școală! Au dispărut mașinile!

Sunt fotografii de azi, înainte de ora 08.00, pe str. Spiru Haret și între podul Mărăcineni și avion.

Fotografie realizată chiar în dreptul intrării de la Școala nr. 15 de pe Spiru Haret
Ce minune, deși e înainte de ora 08.00, pe stradă abia dacă trece câte o mașină
Situație identică între podul Mărăcineni și avion. Ieri, la aceeași oră, aici era plin de mașini. La fel va fi și mâine când se va face din nou școală

Ce concluzie putem trage din aceste fotografii ?

Posibil să nu convină unora, dar ăsta-i adevărul.

Aglomerația matinală din oraș e urmarea (con)ducerii copiilor la școală/grădiniță cu mașina părinților.

Și faptul că nu se respectă arondarea copiilor către școlile de reședință, unde copiii ar putea fi duși în cele mai multe cazuri, așa cum e sănătos, pe jos.

Notă.  Anul ăsta (2023) au fost copii foarte buni, cu note de 10 la examenele naționale, de la școlile, atenție, din Cochirleanca și Bisoca!

De asemenea, s-a intrat la cea mai bună clasă de informatică de la Hasdeu direct de la școala din Costești! Alegația că în rural nu sunt copii și profesori buni nu prea ține.


Citește și:

loading...

18 comentarii la „Azi se lucrează, dar nu e școală! Au dispărut mașinile!

  • Ca sa vezi, nimeni nu muncește, oraș mort ! Doar când puradeii la școală să fie odraslele neobosite vin cu mașinile, sa le etaleze, sa vadă vecinii din Mărăcineni, Vernești, Spătaru…ca la țară…ce dugheană de mașină are și ca puradelul e la școală la oraș…de, poți scoate țăranul de la țară dar țărăneala din el ba

    Răspunde
  • Da, sunt scoli bune și profesori buni și in rural dar cum se mai lauda țăranii (nu ma refer la ocupație ci la caracter) ca ai lor copii sunt la școala mare, la oras?

    Răspunde
  • Verificați doar, dacă puteți desigur, câți copii de la scolile 1, 11, 15,Pedagogic au viza de flotant, și veți avea numărul real al mașinilor care ajung special în oraș doar ca să aducă și sa ducă copiii la școală. Pt.ca pt toți acești semilegali elevi și pt părinții lor, e semn de sărăcie sa folosești transportul în comun. Și ei nu concep sa fie percepuți ca fiind modești financiar.

    Răspunde
    • Direcțiunile școlilor nu vor comunica niciodată cifrele exacte cu numărul elevilor primiți pe bază de flotant. Gura lumii zice că la Școala 11, de pildă, doar unul din trei elevi e din Micro III.

      Răspunde
      • Domnule reporter, Primăria este susține ilegalitatea care se face cu ajutorul vizei de flotant. La gimnaziu, elevii care vin din zonele limitrofe ale orașului au primit gratuitate pe transportul în comun. Adică, elevul are flotant în proximitatea școlii, dar Primăria îi decontează abonamentul pe traseul Buzău – Vernești și alte rute. Elevii de gimnaziu nu ar trebui să beneficieze de gratuitate pentru deplasarea la școală, se înțelege că stau în apropierea ei. Dar, după cum spuneam, practica aceasta se face cu compicitatea Primăriei. Sper să scrieți un articol legat de acest gen de batjocură.

        Răspunde
  • IAR LA TARA SCOLILE SE INCHID DIN CAUZA FLOTANTILOR PE ORAS. AR TREBUI SA-I IA LA PURICAT PE CEI CARE AU DAT VIZA DE FLOTANT

    Răspunde
  • Auras, dacă nu vor comunica cifrele elevilor cu viza de flotant, ai putea sa le publici averile. Directoarea de la școală 1 de ex, construiește în cartierul 23 August o adevărată catedrala. Poate asa se explica și numărul mare de elevi din mediul rural, prin bunăstarea directorilor. Sunt sigur ca legal sunt mega acoperiți, dar nu suntem imbecili, știm de atențiile părinților ca odraslele sa învețe în oraș.

    Răspunde
    • Nu dă nimeni nicio atenție. Elevii de oriunde sunt primiți cu brațele deschise. Pentru fiecare elev înscris școala primește o sumă de bani. Cu cât sunt mai mulți elevi cu atât fondurile primite sunt mai consistente și rămân bani de investiții care generează zeciuiala obligatorie a farmazonilor.

      Răspunde
  • Nu e nimic rău în faptul că țărănușul dorește ce e mai bun pentru odrasla sa. Dacă poate să-l dea la școală la oraș nu este nimic de blamat. Problema este în altă parte. La modul de finanțare a învățământului, per capita (pe cap de vită furajată).
    Administrațiile școlilor au interesul să aibă cât mai mulți elevi posibili pentru același număr de clase aprobate, dacă s-ar putea clasele să depășească 50 elevi!
    Mai mulți elevi, mai mulți bănuți pentru investiții, mai consistentă zeciuiala de la Farmazoni.

    Răspunde
    • Problema cu mutatul copiilor la școlile din oraș are aspecte mai complexe. Pe lângă aglomerarea (inutilă) a traficului din oraș (poluare suplimentară ?), școlile din satele de lângă oraș se închid din lipsă de copii. Vezi Gura Câlnăului, Nișcov și chiar Spătaru. Da, Spătaru – deși satul, în extindere, dispune de mai mulți locuitori și școală modernă făcută de Fundația Gușă – nu mai are de anul ăsta clase de gimnaziu. Urmează închiderea pe de-a-ntregul a școlii din cauza lipsei copiilor! Vă dați seama, străbunii noștri, s-au luptat și au reușit să facă școli la sat, iar noi acum le desființăm!

      Răspunde
      • te rog verifica exact de ce se inchid acele scoli nu da vina doar pe migrarea la oras . nu migrarea este singura cauza , sunt ele mai multe. chiar si migrarea are o cauza principala – calitatea corpului profesoral din acea locatie.

        Răspunde
    • Ba e rău! Dacă da șpagă sa fie la școala aia nu se oprește țăranul aici. Da șpagă și sa aibă cele mai bune note din clasa. Ca doar nu ii interesează sa învețe și sa devină oameni corecți . Intervin pe lângă directori sa pună presiune pe invatatori și profesori și numai școala nu mai e. Apoi șpaguiesc pentru un post de unde îți pot cere ție bani pentru o autorizație, o ștampila, o operație . De aia e rău ca e parvenitism nu educație.

      Răspunde
  • Toată lumea țipă, dar nimeni nu face nimic! Domnule Tereacă, nu cumva acest fenomen ar trebui stopat de către PSD-ul domnilor Ciolacu și Toma, care are toate pârghiile la îndemână prin inspectoratul școlar și directorii de școli, aceștia fiind numiți politic? Ne place să batem câmpii, să arătăm cu degetul, să dăm vina pe „opozitie”, care naiba o mai fi și aia, dar de fapt noi-puterea se vede cu ce ne „ocupăm” – buzați, farmazoni, popici și ăla de la Mioveni! Auzi…acum au început să dea șpăgile înapoi, hal de primar din 2004!!

    Răspunde
    • Am pus subiectul ăsta în conferinta de presă a PSD Buzău. Dar n-a convenit nimănui și s-a trecut imediat la altele

      Răspunde
      • Pai ei din ce mediu se trag? Cum sa le faca asta rudelor?

        Răspunde
    • Fără sa vrei, domnule reporter, ai pus punctul pe i. Normal ca pe toți de la P.S.D i-a deranjat subiectul. Ei sunt cei care locuiesc în Spătaru, Mărăcineni, Vadu Pașii, Vernesti, Unguriu, dar au copiii la școlile din municipiu. Ia vezi pe unde locuiesc viceprimarii, șefii de deconcentrate, ofițerii superiori din politie,etc. Și vei înțelege de ce nu se vrea.

      Răspunde
  • Curios, mai pe la 15:30 era coada până la reparatii injectoare de la Maracineni, m-am crucit când am văzut, iar pe la 15:30, mergand spre Dedeman, era coada până la podul de la Maracineni, pe sensul de intrare în oraș, dubios pentru acel moment…

    Ce ne mai place sa punem poze după cum este convenabil articolului !

    Daca-i așa criza gravă cu traficul Mărăcineni – Buzău, de ce nu-și pun ai noștri viziunea la lucru sa mai încropească încă un pod, cu încă 4 benzi și rezolva o problema absolut reală și de maxima importanta și utilitate, că de parcuri pe lângă parcuri, care costa mai mult decât un pod, suntem sătui…

    Sau și viziunea are limitele ei ?!

    Răspunde
  • Comentati toti si TOTI SUNTETI NISTE OI IPOCRITE.
    Faceti atata caz de reguli si principii dar DOAR PANA REGULILE SI PRINCIPIILE AJUNG LA VOI.
    Abia asteptati in viata sa fiti intr-o pozitie similara SI VETI FACE FIX LA FEL.
    Comentati pe aici si apoi mergeti cu prima ocazie sa dati shpaga la medici, la Primarie, la controale, numai sa se uite toti in alta parte. Este o societate canceroasa. Punct.

    Beheheheeeee…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.