Veste bună! INAUGURARE, Buzău
E o veste bună pentru buzoieni.
„Sperăm chiar din această lună, din septembrie, să permitem accesul buzoienilor în grădina publică din spatele clădirii Brătianu de pe Bd. N. Bălcescu”


În grădina din spate se va amenaja și un amfiteatru în aer liber, care va putea găzdui diverse evenimente când vremea permite.
Clădirea e gata!

Constructorul a predat clădirea proprietarului (CJ Buzău), iar miercuri s-a făcut recepția.
Președintele Emanoil Neagu a pășit primul în imobilul (monument istoric) reabilitat.


„Sunt bucuros pentru că am reușit, cu fonduri europene, aproape 3 mil. €, să facem o așa frumusețe dintr-o clădire ce ajunsese o ruină și pe care unii o voiau demolată. Clădirea o vom da în administrarea Muzeului Județean, care va organiza aici diverse expoziții, dar și alte activități culturale și educative”, a anunțat Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.
În această toamnă, imobilul va fi dotat cu mobilier (surse proprii ale CJ Buzău), iar primele expoziții și activități vor avea loc la primăvară.
EXPLICAȚIE
Mulți buzoieni și-ar fi dorit ca după reabilitare, imobilul să fi redevenit spital (eventual pediatrie).
Ce nu știu aceștia e că Uniunea Europeană nu dă bani pentru reabilitarea unor clădiri care să devină spitale, iar specialiștii CJ Buzău au aplicat la axa unde au identificat finanțare. După 5 ani, clădirea poate primi o altă întrebuințare.
Citește și:
„…dar și alte activități culturale și educative”, a anunțat Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.
Eu deschid aici o lista de pariuri. Subiectul: cand va avea loc in cladirea-monument prima nunta / primul botez? Este evident ca asta va fi destinatia finala, ca altfel ne da cultura si educatia afara din casa.
Normal…
Putem de la ei cumpăra medicamente sau mai rău la ei să ne tratam!!! Bravos popor român!
„Uniunea Europeană nu dă bani pentru reabilitarea unor clădiri care să devină spitale.”
Asta ar trebui înrămată și agățată în fiecare sală de clasă în cuiul tabloului lui Ceaușescu-urechilă!
Să ne plimbăm prin bălării ?
Oare asta este conceptul de gradina publica?
Eu cred ca mai degraba atat i-a dus mintea, legat de identificarea proiectelor eligibile. Aceeasi meteahna ca-n Primarie, cu insi nepregatiti dar fandositi. Uite, Palatul Copiilor sta intr-o maghernita de cladire iar copiii de la diferite cercuri fac pe unde apuca activitatile.
Dupa cum arata acum, chiar are fata de spital vechi, e practic o restaurare, nicio imbunatatire arhitecturala interioara, totul e fad. Gradinite dau voie UE, macar sa inchirieze la privati in scopul asta? Dar centru pentru persoane defavorizate? Hai, spital nu, ca nu e normal inteleg, dar sa oferi gratuit spatiu pentru cabinete medicale care sa presteze pe tarife sociale, nici asta nu e voie? Orice decat 5 ani cu lacatul pus.
Iar daca aia e gradina publica, islazul comunal, oricare, e Central Park. Care ar fi dinamica? Vine cetateanul, dupa o plimbare pe Bulevard sau Crang, si se plimba si-n gradina? Parcare nu ai, scop nu ai, dar tu faci GRADINA PUBLICA intr-o zona nerezidentiala. Pentru? Nu a sesizat nimeni ca lampile alea nu au nicio treaba cu fatada cladirii?
Acesti doi oameni, T si N, parca se intrec in oribilitati, care mai de care. E infricosator cum li se permite unor astfel de domni sa urce scara asta sociala atat de sus. Nu au nicio viziune, nicio idee, NIMIC care sa justifice pozitia lor. Si mai sunt si caposi, nu lasa pe altii, nu accepta idei, nu accepta sugestii. La ei exista doar ¬Ori ca mine, ori deloc, ori nu pot!¬. Iar dupa ce se vor savarsi, noi ramanem cu ¬realizarile¬, sa le suportam financiar, cu privirea, cu gandul.
OB!, ești nedrept! Ce vină are T și N că UE este ipocrită? Că aprobă proiecte din fondurile de coeziune (fonduri înființate cu scopul teoretic de a micșora decalajele dintre Est și Vest) care n-au nicio legătură cu dezvoltarea unei țări și îndeplinesc doar un rol propagandistic! Nucleul UE nu are nevoie de parteneri ci de vasali și piețe de desfacere.
Mai era cineva care spunea că Toma și-a falimentat firma pentru că a colaborat doar cu firme private și nu cu statul, adică vezi Doamne Toma nu este șmecheraș ca Dobrică! Fals. Toma a fost și el nevoit să accepte înțelegerea dintre UE și decidenții români de la vremea aderării: „vă primim în UE dar cedați economia”.
Toma și Neagu sau oricine ar fi la butoanele județului și municipiului (Avrămescu și Pufu) fac ce pot în condițiile date. Iar Toma face chiar mai mult decât se poate spera în condițiile date! Probabil de aici o să i se tragă. Cineva se va supăra că a ieșit binișor din intervalul în care avea voie să miște lucrurile.
T si N pot face investitii utile cu bani bugetati, nu panarame impuse de conditiile acordarii unor fonduri. Daca se face, sa se faca ce trebuie si bine, nu prost si degeaba. Dar cand din fonduri proprii ei fac iazuri, planteaza bulbuminoase care apoi sunt excavate la 4 ani, cultura la snop si tin echipe de sport, aia e! Faceau inca doua bulevarde, de la zero, cu banii tocati (mai multi de T, recunosc) in astia 6 ani cu ideile puerile de mai sus. MILIOANE DE EURO.
Bietul T, cum a cedat el cele 8-9 fabrici, ca i-a pus UE sula-n coaste! Abia aderasem la UE si el zicea ca inregistreaza cifra de afaceri de 130 milioane EURO. In 2016, chitucii ce-au mai ramas. Pot sa rad?
Fabrica de langa, aia turceasca, unde a avut actiuni si le-a vandut la timp, de ce si-a relocat acum activitatea la niste sclaveti care primesc sa munceasca pe salarii mai mici? Tot UE? Nu, stimabile, e vorba de japca si incultura economica. Despre aia administrativa n-am ce sa mai spun, ¬ralizarile¬ sunt elocvente.
Din surse foarte sigur spun ca sunt numai habarnisti printre cei care se ocupa de fondurile astea europene. Daca am avea mass-media, am afla de cate ori li s-au dat proiectele indarat, ca erau abjecte. Sau cate proiecte nu au primit fonduri, ca erau numai cretinisme acolo? T a luat-o la ochi pe o sefa, ca-i da numai ¬plame¬ virtuale, de bun edil ce e. Bine, are si unele interese colaterale, ¬umane¬ sa le zicem.
Ce este cu fonduri UE, e o aberatie raportat la realitatea buzoiana, dar s-au bagat, pe principiul ¬sa facem ceva, orice, sa fie si frumos, nu conteaza utilitatea!¬. De ce nu au inceput cu reabilitarea termica a blocurilor? Arata ca dracu, subsolurile mustesc de apa, iar acum, dupa ce avem trotuare, vor pune schele si le vor manji cu adeziv, sau punem presuri? Era urgenta Unirii? Locuri de parcare concesionezi cand ai destule, nu cand, la 4 blocuri, insumand vreo 80 de ap, in centru orasului, tu pictezi 40 si aia e, restul sa se duca-n aia ma-sii! Pe site-ul Urbis se vede aberatia, unde scari de zeci de ap au alocate nici jumatate de locuri de parcare. Nu erau utile parcarile modulare inainte, nu?
Imi mentin ideea ca numai tampenii au facut pana acum. Ceva util si oportun cu momentul actual nu sunt capabili, ca nici nu au cum. Evident ca nu exista alternative, dar sa ne freasca Domnul de agitatie populara! Au toate sculele si sprijinul politic, ba chiar si cetatenesc l-au avut, de ce nu fac ce si cum trebuie, asta ma depaseste si ma intristeaza. Am votat cu PSD-ul mereu, ca raul cel mai mic, dar…
De bun simț comentariile tale. Apreciez. Dar trebuie punctată și ipocrizia UE care ne-a prostit și ne prostește în continuare. Dacă Occidentul era onest îi returna lui T și N toate proiectele care nu se încadrau la dezvoltarea unei comunități și implicit a unei țări. Dar nu, Occidentul juisează că românii trimit doar chifle de proiecte care îi avantajează din punctul de vedere al desfacerii produselor produse de el și țin țara încremenită în subdezvoltare.
Nu aderarea la UE este tragedia ci modul cum am făcut-o! Fără condiții.
Polonia a avut noroc cu Papa Ioan Paul al II-lea care a vizitat Polonia și a convocat principalii factori de decizie politică, cărora le-a dat sfaturi care au fost urmate cu sfințenie. El le-a spus liderilor politici ai țării că timp de aproape jumătate de secol sovieticii le-au „mâncat sufletul” polonezilor, dar acum au plecat. Au plecat și n-au luat nimic cu ei.
Fabricile, șantierele navale, băncile, minele, pădurile etc. sunt toate la locul lor. „Dar acum, a spus Papa de la Roma, vor veni din Occident unii care vor să vă ia totul. Nu le dați nimic!”
La vremea aderării Polonia avea o datorie istorică către organismele financiare evreiești din SUA de 40 de milioane de dolari, la o valoare a dolarului de aproximativ nouă-zece ori mai mare ca a dolarului de astăzi. Nu-și plătise dobânzile. N-avea cu ce pentru că țara fusese mai mult de un deceniu într-o grevă continuă. Dobânzile și penalitățile de întârziere dublau/triplau suma. Polonia a condiționat alianța cu Occidentul de iertarea de datoria de stat. Inițial, Polonia a fost refuzată de sistemul bancar internațional, dar după ce Varșovia a amenințat cu renunțarea la relația cu Occidentul și cu rămânerea în sfera sovietică de influență, a fost iertată de datoria istorică. În schimb, ca semn de bunăvoință, Polonia a oferit SUA arhiva Organizației Tratatului de la Varșovia. A dat o arhivă care nu mai prezenta decât o importanță istorică, aproape deloc operativă, în schimbul iertării de datorii… O afacere bună.