Buzoian din Micro XIV: „Da, eu am cerut și am primit!”
Buzăul are șansa de a deveni, la nivel de cartier, unul din cele mai îngrijite orașe din România.
Mulțumită acțiunii comune Urbis și Primăriei Buzău (asfaltare străzi, trotuare, parcări) + locatarii care se implică în îngrijirea grădinițelor din jurul blocurilor.
Toma: „Noi dăm pământul! Gratuit!”

Primar C-tin Toma: „Am semnat și azi trei contracte pentru cedarea în folosință gratuită a grădiniței din jurul blocului. Trendul e în creștere, dar mai e mult până departe. La cerere oferim gratuit pământul vegetal, dar și alte materiale celor care să se ocupe cu grădinăritul”.

Marius Vlăsceanu, locatar din Micro XIV: „Confirm, am făcut cerere la Primăria Buzău și într-o săptămână cei de la Urbis mi-au adus pământul vegetal. Am și contract cu Primăria Buzău pentru administrarea grădiniței, mi s-au adus în ultimii ani și flori, plante, plus două băncuțe”.
Adresa de mail la care Marius Vlăsceanu a făcut cerere este ghiseu.unic@primariabuzau.ro. Cereri se pot depune și direct pe site-ul primarului Toma buzaucityreport.ro.
Citește și:
Halal amenajare peisagistică!
Spre lauda lui ,locatarul entuziast nu are nici o vină.Atîta disponibilitate are.
Trebuia ajutat-îndrumat și de un peisagist în demersul său .
Mai bine se rezumă la
un gazon bine intreținut,curat.îngrijit.
Cu stimă.
Tu cu ce te poti lauda?
Bine ca a scos Toma gardurile vii, acum se plimba pamantul si praful pe trotuare si strazi de parca suntem in desert.
Erau utile in ceea ce va priveste , dar ce era în si pe lângă acele garduri vii nu vă deranja ??? Ati văzut vreodată ce era depozitat pe lângă ??? Ați văzut vreodată UN CETĂȚEAN curățind mizeria ??? Macar un PET sau un pachet de țigări dus la coșul de gunoi ??? Din pacate zona este foarte murdară…nu din cauza reparațiilor…din cauza oamenilor.
Întrebarea este cum ne ferim de abuzuri? Adică locatarul care are timp liber si dispoziție imi va ingradi accesul in spațiul verde din fata propriului bloc?
… ” Noi vrem pământ ! „, etapa pe municipiu… 😉
Lăudabilă inițiativa, dar ar trebui coordonată cumva, că poate unuia îi bese mintea să crească urzici, altul cocotieri, altul fasole și ne trezim cu un carcalete gen Str. Transilvaniei…
Mai bine lasau gardurile alea, era o protectie atat pentru cei din blocuri cat si pentru cei ce circula pe trotuare.
Acum au scos gardurile si pe langa bloc s-a umplut de gunoaie, rahat de caine, iar pe trotuar e plin de praf care va fi din ce in ce mai mult pentru ca vine vara si se usuca si mai tare pamantul.
Vor scoate mai multi bani si cei cu spalatoriile auto, ca acum gasesti masina plina de praf doar daca o tii 24 de ore in parcarea care nu mai are perdea antipraf prin acele garduri vii.
Luna asta am oprit masina sa asteapt pe cineva la un bloc unde s-a scos gardul si cat am stat s-a strecurat un gunoi o punga uriasa (o folie uriasa ce provenea probabil de la un frigider nou) care s-a lipit sub masina pe sistemul de evacuare fierbinte si a ars sub masina punga uriasa, putea sa imi incendieze masina total, noroc ca a observat persoana pe care o asteptam cand a venit la masina. A trebuit apoi sa o bag intr-un service din apropriere sa o ridice pe elevator si sa curete punga prinsa si plasticul ars de pe sistemul de evacuare.
In cazul ăsta eu voi planta in fața blocului porumb de floricele, floarea soarelui și topinamburii lui Vânatoru.
Deranjează ? Nu ați vrut multiculturalitate?
Luați cu pâine și muștar
vind toinanbur aproximativ o tona cu conditia sa vii sa-i recoltezi tu.
[ Pentru @Anonim 29/03/2023 la 04:21 , cel care vinde topinambur la tonă. ]
Nu am înțeles niciodată pe cei care se bagă în seamă aiurea la comentarii pe lângă subiect fără să își argumenteze poziția.
Așa procedează si cei ce parchează în marile parcări ale centrelor comerciale fix lângă mașina ta deși parcarea este goală.
Așa procedează si cei ce taie benzile fără să se asigure si fără să dea prioritate.
Așa procedează si cei ce stau lipiți de tine când așteaptă la casele de marcat să plătească , în loc să păstreze distanță.
Postarea mea se voia a fi un comentariu care va deveni realitate. Fiecare va planta in fața blocului toate tâmpeniile iar Buzăul va arata ca un sat.
În plus , grădinile din fața / spatele blocurilor în mare parte sunt proprietate comuna (cotă parte) a tuturor locatarilor din bloc. Pentru a planta ceva trebuie cvorum , consens si nu li se poate îngrădi celorlalți accesul dacă au dreptul.
Asta nu știai , nu?