Buzoienii sunt invitați la festivalul de teatru, dar mai sunt bilete doar la două din cele opt piese ! Piesele cu Rebengiuc, Maia Morgenstern și Claudiu Bleonț, sold-out!

Conducerea instituției de cultură a organizat o conferință de presă pentru a prezenta festivalul din acest an, dar și pentru a-i invita pe buzoieni la teatru.

Însă, abia pe final, la întrebarea reporterului buzoienii.ro s-a aflat că, de fapt, bilete se mai găsesc doar la două din cele opt piese din festivalul mare (vezi alăturat afișul festivalului).

Piesa din deschidere plus cele cu Rebengiuc, Maia Morgenstern, Claudiu Belonț și cele de la Excelsior și Unteatru din București sunt sold-out! Un motiv îl reprezintă și faptul că sala de la muzeu este destul de mică, doar 248 de locuri capacitate (din care se scad invitațiile oferite susținătorilor și prietenilor teatrului buzoian, plus cele pentru juriu).

Bilete se mai găsesc doar la piesele de miercuri și joi ale teatrelor din Suceava și Piatra Neamț, plus la cele pentru copii (duminică, ora 11.00 – Povestea Porcului și sâmbăta viitoare, ora 11.00 – Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele) și la secțiunea studențească a festivalului, ce se desfășoară la Cafeneaua Artiștilor.

Prețul unui bilet la festivalul mare este de 30 de lei (20 de lei pentru elevi și studenți), la piesele pentru copii de 15 lei (20 de lei adulții) și de 10 lei la secțiunea studențească.

Festivalul din acest an nu se va mai numi „Vedeteatru”, ci „Buzău Iubește Teatru”, iar cele 8 piese alese aduc în prim-plan cele mai frumoase sentimente: dragostea și iubirea.   

Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău: „Sunt mândru că putem organiza la Buzău un festival de asemenea valoare. Felicit conducerea teatrului pentru alegerile făcute, am înțeles că piesele sunt sold-out. Așadar ediția a treisprezecea a festivalului nu este deloc cu ghinion. Mă bucură faptul că și la Buzău cultura a început să aibă impact. Teatrul ne face să devenim mai buni, mai înțelepți, ne face să uităm de grijile cotidiene”.

Gina Chivulescu, director Teatrul „George Ciprian”: „Nu cred că greșesc când spun că vreme de opt zile, de sâmbătă până sâmbătă, teatrul va fi șef peste orașul Buzău. Anul acesta am ales ca temă iubirea, marile povești de dragoste din marea dramaturgie universală. Noua denumire a festivalului înseamnă că buzoienii iubesc teatru și totodată poveștile de dragoste”.

Adrian Găzdaru, director festival „Buzău Iubește Teatrul”: „Am emoții. Directorul festivalului răspunde de tot, din clipa în care intră primul spectator, până când iese din sală ultimul angajat. Așteptăm în număr mare publicul, prețurile biletelor sunt mici, ne adresăm tuturor claselor sociale. Sper că de sâmbătă, timp de o săptămâna, festivalul nostru va fi sufletul Buzăului”.


Astăzi, Teatrul George Ciprian a emis și următorul comunicat de presă:

”În perioada 20 – 27 mai 2017, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, al Ministerul Culturii și Identității Naționale și al UNITER, prezintă cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău, care în acest an se va desfășura sub genericul BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL!

Ediția de anul acesta reunește spectacole care au drept punct coagulant Iubirea, în diversele sale ipostaze: iubirea tragică și nemuritoare, iubirea consumantă, iubirea neîmpărtășită, iubirea la început de drum, iubirea care topește zăpada în miezul unei nopți de iarnă, iubirea care aprinde scântei în trecerea ei… Și pentru că teatrul nu poate exista fără spectatori, se poate spune că în mod cert există o legătură indisociabilă între făuritorii și privitorii săi.

Festivalul va debuta sâmbătă, 20 mai 2017, la Sala Mare a Teatrului „George Ciprian”, cu spectacolul Romeo și Julieta (Teatrul Metropolis din București), regizat de Victor Ioan Frunză. Tot pe scena Sălii Mari vor avea loc, în fiecare seară, producții invitate în Secțiunea Oficială a Festivalului: Un tramvai numit dorință (regia: Andrei și Andreea Grosu – UNTEATRU), Prenumele (regia: Răzvan Săvescu – Wonder Theatre/ WonderTheatre), Fluturii sunt liberi (regia: Erwin Șimșensohn – Teatrul Excelsior), Varșovia: Ghid turistic (regia: Eugen Gyemant – Teatrul Evreiesc de Stat), Scrisori de dragoste (regia: Mircea Cornișteanu – CREART), (pare ca si cand e vorba de altceva) Zadarnicele chinuri ale dragostei (regia: Alexandru Bogdan – Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava) și Aproape (regia: Vlad Cristache – Teatrul Tineretului Piatra Neamț).

În continuarea unei inițiative pornite în ediția precedentă, din program fac parte și spectacole dedicate copiilor: O poveste a porcului, după Ion Creangă (Teatrul „Ion Creangă” din București) și Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, după Matei Vișniec (Teatrul Țăndărică din București).

Ca în fiecare an, spectatorii buzoieni vor avea ocazia să privească și spre viitorul teatrului

urmărind spectacolele din cadrul secțiunii competitive dedicate studenților la universități de profil din țară. Astfel, în perioada 21 – 26 mai, în Club No Limit, sunt programate șase spectacole realizate de studenți de la: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea din Craiova, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatatea de Arte „George Enescu” din Iași.

Totodată, Festivalul va găzdui și lansarea unor volume de referință pentru teatrul românesc, precum și o serie de ateliere de competențe oratorice, dedicate elevilor”.

Auraș Tereacă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.