„Câinii vin în sat peste noi și ne atacă!”

O mână de oameni, nici zece, au mai rămas în satul Gonțești din comuna buzoiană Cănești.

Cei mai mulți au murit, destui s-au mutat la oraș.

Glasuri de copii se aud rar la Gonțești, când nepoții vin în vacanță.

Azi, unul dintre săteni, ni s-a plâns de un alt necaz abătut asupra micii lor comunități.

O stână s-a stabilit la marginea satului și a adus localnicilor mai multe probleme.

1 Paisprezece câini ar avea stâna. Mulți dintre ei agresivi. Sătenii se plâng că au fost atacați în haită și că au tras sperieturi teribile

2 Localnicii îi acuză pe ciobani că în loc să-i potolească, îi asmut pe câini împotriva lor. S-a sunat la 112, s-au făcut plângeri la primarul din Cănești și chiar la Prefectura Buzău, dar fără rezultat.

VIDEO, mai jos, cu apelul unui sătean de 86 de ani la 112:

3 Stâna (cu câini) s-a instalat chiar pe drumul care duce la singura fântână cu apă potabilă. Localnicii nu mai au curaj să meargă să ia apă

VIDEO, mai jos cu stâna de pe drum și cu câinii:

4 Oile stau adesea chiar în jurul fântânii. Oamenii au temeri că apa ar putea fi contaminată.

5. Doi dintre localnici, oameni educați și cu acces la tehnologie, au realizat un material video (vezi mai jos) pe care l-au trimis reporterului buzoienii.ro în care și-au expus problemele.

Speranțele într-o rezolvare favorabilă sunt reduse întrucât, spun ei, „ciobanii veniți de pe la Grabicina s-au stabilit aici la înțelegere cu primarul din Cănești, care are el însuși oi la această stână. Când am sunat la 112 și la Prefectură, cei de acolo, l-au sunat înapoi fix pe primar. Care, evident, a negat sau a minimalizat problemele noastre”.

Proprietară stână: „Noi suntem de fapt victimele! Articolul conține minciuni! Ștergeți-l!”

„Bună ziua. Mă numesc Daniela și sunt proprietara stânei. Articolul dvs. conține minciuni. Am fost ieri verificată de autoritățile competente și s-a stabilit la fata locului că sunt minciuni. Dacă ascultați cu atenție, o să auziți că acești câini sunt întărâtați cu electroșocul, oile îmi sunt stresate. De fapt, noi suntem victimele. Oamenii la băutura vin peste stâna noastră. Restul îl vom demonstra cu acte. Ștergeți postarea, aveți poze cu noi și animalele mele fără voia mea și pe terenul meu. Uitați-vă cum se petrec faptele – cu premeditare! Cum s-a nimerit domnul cu telefonul, fix când a fost omul atacat de câini? Dacă erau agresivi, nu mușcau ?”


Pentru localnici există și o veste bună, aproape o minune. Un drum comunal din apropiere (Cănești – Negoșina – Scorțoasa) primește în aceste zile, în premieră, asfalt:

loading...

6 comentarii la „„Câinii vin în sat peste noi și ne atacă!”

  • Eee, nu va impacientați !

    Exista pe-aici prin judet un primar de comuna din asta mica, pricăjită, cu populație imbatranita, slabă cu duhul și neputincioasă, tot de la partidul veșnic, evident, a cărui ruda buna, un cioban din tata-n fiu bate și taie cu cuțitul pe cine-i poftește lui inimioara, in general pe oricine are o contradicție cu el, fie spontană fie din cauza că s-a proclamat atotstăpânitor peste pământurile oamenilor pe care le paste cu oile după pofta inimii. Niciodată în viața asta nu i s-a întâmplat nimic, legal vorbind, deși are teanc de plângeri la poliție și la parchetul la care-i arondată comuna respectiva, de două decenii incoace, cam de când e și ruda sa primar. Din când în când mai apare milițianul local și îl implora sa se mai potolească după care pleacă în graba sa nu și-o ia și el pe cocoașă.
    Da, chiar așa se-ntampla lucrurile !

    Relax, cu morile de vânt nu vă bateți !

    Răspunde
    • Acest caz trebuie făcut public. Au fost unii și mai mari prin servicii care s-au pensionat subit după ce au apărut prin recorder ori libertatea.
      Oamenii nu trebuie să tacă!

      Răspunde
  • E deja plin. Am dat cândva o probă de rezistență-viteză pe o suprafață soft – pământ, determinat și acompaniat de o gașcă întreagă, pentru că probabil le amenințasem oile, de la 3 km distanță, cu bicicleta. Au și ei dreptate, dar și noi suntem oameni, un echilibru nu ar trebui să existe ci clar balanța să fie în favoarea oamenilor mereu. Însă, dacă nu moare nimeni, merge și așa încă puțin, pare să gândească răspunzătorii.

    Răspunde
  • Cresc oi ca le plac subventiile mari! Astia au impanzit judetul,ca viermii pa cadavru! Iubitori de sarle patrupede,evazionisti,vaicareti in bemfeuri! Cei care ii protejeaza iubesc pastrama si branza! anafu’ ,se vaita ca nu strange bani!

    Răspunde
  • Sunt multe sate cu stana la periferie și cu haita de câini pe strada. Dacă pe vremuri oamenii respectați ai satului erau învățătorul , preotul, brutarul, croitorul etc, acum au ajuns sa facă „legea” vacarii, ciobani și asistați sociali cu bemveu 🙁 . În zonele de câmpie ( Luciu, Largul, Caragele, Albești, Căldarasti..) nu știi dacă e sat sau stana…

    Răspunde
  • …sugerez o intrebare pentru primarii din localitatile cu stana lipita de sat… Ce alegeti domnilor primari, branza sau legea? Europa reglementeaza fermele de oi, vaci si etc departe de comunitati si voi le aduceti in / langa localitati. Cine trebuie sa aplice legea , fara culoare politica?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.