Calificare în Top 10! Un miliard de euro pentru 10 orașe

Reușită importantă pentru administrația Toma.

Orașul Buzău a convins juriul internațional și a fost inclus în lista scurtă de zece orașe din România care vor beneficia de 1 miliard de euro investiții în proiecte eco.

Momentul în care s-a rostit numele Buzău, iar primarul Toma a fost invitat pe scenă

Buzăul este pe această listă alături de orașe importante din România: Oradea, Brașov, Timișoara, Alba-Iulia, Bistrița, București, Constanța, Iași și Reșița.

Primarul Toma e convins acum că proiectul său, pilot pentru România, de refolosire pentru irigații a apei uzate din stația de epurare va beneficia de finanțare. De asemenea, proiectul de modernizare și înfrumusețare a canalului Iazul Morilor.


În discursul său de pe scenă, apreciat de asistență, primarul Toma a atras însă atenția că o bună parte din populație respinge categoric proiectele verzi:

„Opoziția e mare, în primul rând din partea cetățenilor. Nimeni nu vrea să fie deranjat! Spunea domnul din Norvegia că lucrează bine cu cetățenii. În România e foarte complicat. Unii își iubesc mai mult mașina decât nevasta”



Citește și:

loading...

62 de comentarii la „Calificare în Top 10! Un miliard de euro pentru 10 orașe

  • Să vezi sistem centralizat de încălzire pe capul nostru. Și la case o să fie interzise centralele. Sobe? Nici vorbă, calorifere de la centrala termică a orașului.

    Răspunde
  • Pingback:

  • Sulfuroase proiecte…faza cu sistemul centralizat de încălzire și eliminarea centralelor este că ,cel cu centrala își plătește strict cât consumă,își reglează temperatura cum dorește , iar asta deranjează afaceriștii numiți peiorativ ” politicieni”. Păi nu se mai încasează pierderi de agent termic din rețea, nu mai pot umfla preturile gigacaloriei și livrarea se face la aceeași temperatură,indiferent că afară temperatura poate fi de peste 20 ° C cum avem acum ,chiar daca sunt luni de toamna – iarnă.
    Țin minte că în 2017 stăteam cu geamurile deschise ,nu se putea respira ,afară erau 24 de grade de Crăciun și în casă caloriferele fierbea apa in ele.

    Răspunde
    • Bă deșteptule in occident la blocuri nu există centrale individuale! Asta dacă ai ieșit vreodată din Cochirleanca! Exista doar centrale de bloc iar în casă ai termostat pe care îl reglezi! Faci cald cat vrei și plătești ca atare! Asta e varianta dacă nu ai priceput!

      Răspunde
      • Zi să mori tu că așa e!
        Vrei să spui că Toma a tras să închidă degeaba RAM-ul și a drăcuit aiurea Ecogenul? Aoleu! Ce-ți mai place cu tătuc, nebunule. Supt papuc, să fii dirijat cu forța, să fii obligat, să nu ai voie să gândești ci doar ”libertatea” să crezi ceea ce ți se spune. Tu nu știi, dar marxismul așa a început, cu un bouț din Occident copiat prost de imbecilii dintr-o țară amărâtă.
        ___
        Tocmai ce a bubuit o fabrică de baterii litiu-ion în SUA, Missouri. Nici nu contează că e una dintre cele mai mari din lume, strâng buzoienii din buci și echilibrăm planeta.
        https://missouriindependent.com/briefs/fire-erupts-in-southeast-missouri-at-one-of-worlds-largest-lithium-ion-battery-facilities/

        Răspunde
      • @ Baragladina Bengaleza, care sa da mai plimbaret decat Dumitru Dan:
        Mai, tu mai stii vreun bloc de locuinte in lumea asta care sa fie CONDOMINIU?
        Acolo exista doar unici proprietari de blocuri, deci isi permit sa le administreze cum vor muschii lor. Du-te tu, Zavaidoc si incearca sa decizi ceva IN PROPRIETATEA altuia.
        Troll!!!

        Răspunde
        • Bă tu știi ce inseamna sa fii papagal? Și analfabet! CONDMINIUM sau CONDOMINIUMS inseamna o clădire sau un complex de clădiri în care sunt apartamente proprietate privată! Acolo sunt asociații de proprietari care nu te lasă să bați nici un cui fără aprobarea lor! Mă refer la exterior! Și toate au centrale de bloc și nu de apartament! La noi fiecare și-a pus centrala în casă din cauza ca blocurile nu au fost construite cu centrala proprie! Acum însă și în România noile blocuri se construiesc cu centrale proprii! Nu se mai permite ca fiecare să scoată țeava pe “ geam” ! Cum e acum! Mergi să-ți termini profesionala și după aia poți să întrebi dacă ai voie sa comentezi cocalare de Afimati

          Răspunde
      • Bă pisică bengaleză, sistemul centralizat a fost desființat de primar. A fost oprit într-o noapte friguroasă de aprilie. Ne-am trezit în frig și apoi a trebuit să facem investiții în centrale individuale despre care ne spune acum vizionarul că nu sunt bune si trebuie sa schimbăm sistemul. Tot el a avut si are ambele „viziuni”. Viziuni contradictorii după cum ia bani de unde prinde. Total aiurea.

        Răspunde
        • Spuneti minciuni, primarul Toma este susținatorul centralelor individuale, nu a spus ca trebuie revenit la sistemul centralizat care sugea anual de la bugetul Primariei Buzau 10 mil. euro prin subventii.

          Răspunde
          • Dragă reporter, întreținerea costă acum mai mult vara decât costa cu tot cu
            încălzire iarna înainte de inovațiile primăriei. Plătim mult mai mult apa și gunoi. Era greu să nu mai fie plătite subvenții la căldură fără să oprească sistemul? Nu era. Ambiție arogantă? Subvenția funcționează și acum și este dată tot de primărie numai unde vrea. Echitabil? Nu. Drept? Nu! Vizionar? Departe de ce e real.

            Răspunde
            • Păi ce primăria a oprit sistemul ? S-a dus Toma să închidă robinetul cu apă caldă de la Ecogen ? Ei au oprit-o! De ce ? Pentru că singura rațiune de a exista a Ecogen era tocmai să sugă subvențiile de 10 mil euro pe an de la primărie. O căpușă nășită de Boșcodeală și Munteniță care să treacă banii buzoienilor și ai orașului în buzunare private. De-asta a și rămas orașul ăsta în urmă. Din cauza căpușei numite Ecogen. Munteniță a oprit funcționarea tocmai când a auzit că Toma nu va mai plăti prețul umflat anunțat de Munteniță. Și să nu uităm minciuna cu cogenerarea. Că ne vor da apă caldă ieftină, că-i produs secundar, apă de la răcirea motoarelor care produc curent.

              Răspunde
        • Bine ca a fost desființat păsărica mică! Ca altfel stăteai cu tranci la popou cum stau ăia în Bucureștiul lui Mucusor Caraghios Dan! Marele matematician primar! Asta nu inseamna ca nu se pot pune centrale pe gaz la blocurile rămase! Cu contorul la fiecare apartament și termostat în casă !

          Răspunde
      • PTR CĂ TOT EI AU DISTRUS SISTEMUL CENTRALIZAT DE CĂLDURĂ !!! PRIN FURT !!! RAM ȘI GAȘCA ,,, CARE A VÂNDUT C. E. T ul lui Agrana Zucker !!!!

        Răspunde
  • Statiile pentru încărcarea mașinilor electrice nu sunt tot din categoria ” verde”? Pe când și la Buzău prin proiecte ale Primăriei? Nu pe hârtie ci reale fizic? „Ne-au făcut” la acest capitol și multe comune din tara, nu mai vorbim de orașe!

    Răspunde
    • Daca va faceti din banii vostri, ce are? De ce sa muncesc eu ca sa iti faca tie statie de incarcare pe banii mei? Sunteti cativa oameni cu masini electrice in oras, nu renteaza.

      Răspunde
      • De aceea sunt doar câțiva fiindcă nu sunt statii suficiente și eficient poziționate! În alta ordine de idei dumneata ti- ai făcut stație de alimentare cu carburant pe banii tai?

        Răspunde
        • Nu, bossule mic, le-au facut firmele private, ceea ce va doresc si voua! Pe sistem capitalism, nu mana intinsa la stat

          Răspunde
          • Bossule mare, cel putin jumatate din statii sunt foste statii PECO, facute la vremea lor tot de stat si privatizate prin metode mai mult sau mai putin dubioase in capitalism.

            Răspunde
  • pe linga revenirea la sistemul centralizat pentru toata lumea, sau centrale electrice, pompe de caldura, liziere de copaci pe linga oras, fluidizare circulatie in tot orasul, explozie de biciclisti, trasportul urban electrificat sufocat de lume….etc… cu alte cuvinte…..

    Răspunde
  • Poate intelege cineva ce a vrut sa spuna la frinal primarul cu ~unii isi iubesc masina mai mult decat nevasta~ si legatura cu M100 asta?!?
    Oricum, la revedere Buzaul nostru drag, sau cum sa pui un oras pe chituci.
    Apropo, 16 au participat, 10 au fost alesi sa fie cobai in Ro. https://m100.ro/competing-cities
    La nivelul Europei sunt doar 112 astfel de localitati nefericite. https://m100.ro/cities-in-eu-mission
    Juriul ala (bine ancorat la ONG-uri si grupuri de lobby pentru diferite tari) poate pare profesionist pentru unul ca dl Toma dar atat (pe sistemul platim la agentia privata Finch sa ne faca rating). https://m100.ro/jury-members
    In timpul asta Germania revine la carbune, ca ~energia verde~ e o aberatie care distruge economii.
    https://techxplore.com/news/2024-05-germany-coal-power.html
    https://www.dw.com/en/what-volkswagens-woes-say-about-germanys-economic-future/a-70150224
    https://www.energetskiportal.com/crisis-in-the-german-auto-industry-points-to-deeper-problems-and-new-changes/

    Despre victimele pavajului in special din P-ta Dacia ce stie reporterul? Cate procese are intentate deja primaria, sau sunt doar zvonuri malitioase?
    P.S. Culmea e ca Norvegia este cea mai nefrecventabila tara de la care sa iei exemple in perioada asta, cu o economie care se bazeaza exclusiv pe hidrocarburi (gaze si petrol). https://www.coface.com/news-economy-and-insights/business-risk-dashboard/country-risk-files/norway. Traiul pe datorie (85%), drepturile omului si rata de sinucideri (12 la 100k locuitori fata de 9 in Ro) sunt iarasi o problema.

    Răspunde
    • Iti explic eu ce a vrut sa spuna la faza cu masina si nevasta. A vrut sa spuna ca va interzice masinile, fie ca cetatenii vor sau nu vor.
      Sper sa se destrame UE, cu orice pret, sa ne ia Rusii, sa fie ce-o fi. Oricum, atitudinea asta de a subjuga populatia de catre birocratii UE si ONG-uri cred ca pe la Rusia are samanta, vor ca populatiei sa i se faca scarba de Occident si sa fuga in bratele maicii Rusii. Aia e, au reusit, eu sunt pregatit, mai bine cu Rusia decat cu tiranii ecologisti. Am fost la Moscova inainte de razboi, ca turist, am ramas placut impresionat, imi place, nu refuz. Si la Bruxelles am fost, viata de caine, pe biciclete in frig, ploaie si vant, mi se facuse mila, pana mi-am dat seama ca multi de acolo se supun la asa ceva de placere, iar apoi am inceput sa ma amuz, sa nu imi mai fie mila de ei.

      Răspunde
      • Se referea strict la el. Și voi dacă ați fi în locul lui la fel ați zice.

        Răspunde
  • Ce mai vrea sa faca dupa ce a distrus tot orasul cu fonduri UE? Am ajuns ca lumea a 3-a, lucrari care nu se mai termina, iar alea terminate sunt toate pe dos, a distrus si trafic si tot. Sincer, am ajuns sa plang dupa Boscodeala, nu credeam ca e posibil asa cevaz da uite ca viata bate filmul. Daca imi ziceai acum 10 ani, nu credeam.

    Răspunde
    • Baaaaa, Toma e primar și nu voi! Alegerile sunt peste patru ani și o să câștige din nou spre disperarea voastră! Pe ei Tomi! Să le arătăm cocalarilor parveniți în Buzău ca adaptarea la oraș se face în minim două generații! Ăștia sunt veniți de la curul vacii acum 20-30 de ani in oras și se cred “ Londonezi “! Și acum când merg la părinți la țară se duc la cacastoare în fundul grădinii! Și tot foile de ziar le folosesc!

      Răspunde
      • Vezi ca stapanul tau este crescut pe la Tintesti, la coada vacii, il jignesti de fiecare data cand ii faci in tot felul pe cei veniti de la tara in oras.

        Răspunde
    • Lasă mă papagale minciunile! Mergi la psihiatru să-l intrebi de ești așa de infantil! Nu mai zic ca tu faci parte din lumea a cincea! Aș spune ca Buzăul arată mai rău sau ca a fost distrus denotă ca ori esti irecuperabil! Alooo, doctore ? Anonimul are nevoie de ajutor!

      Răspunde
  • Cata dreptate are cand spune ca „nimeni nu vrea sa fie deranjat”. Din pacate, tot aia care nu vor sa fie deranjati, tot ei sunt cu clanta mare ca nu se face, iar daca se face, de ce se face…
    Nu ar fi fost mai simplu sa se duca ei sa-si faca un partid si sa fie alesi de cei care isi doresc astfel de specimene? Aici sunteti multi, insa in lume sunteti al naibii de putini, pentru ca lumea evolueaza si cand se da cu capul de prag, invata sa se aplece. Uitati-va la ce s-a intamplat in Spania, sau chiar in Europa in ultimul timp. Este un drum periculos cel pe care tot ne incapatanam sa-l tinem. Trebuie sa schimbam ceva, altfel ne trezim luati de ape sau tornade, daca nu cumva ramanem fara apa potabila si mancare. Daca nu aveti decenta de a recunoaste faptul ca avem reale probleme climatice… atunci clar sunteti irecuperabili si doar roata istoriei va va putea pune capat.

    Răspunde
    • Dragă Giuli, ZECE ORAȘE romanesti din 16 inscrise, 112 in Europa. Pana in 2030, si tie nu iti miroase a test pe cobai.
      Auzi, dar nu mai bine il iei pe Toma si mergeti voi undeva departe, printre aia ai vostri de care zici ca sunteti evoluati, si ne lasati pe aia de suntem aici de generatii asa cum credem noi de cuviinta? Acolo sigur aerul cerului are pereti iar plantele nu au nevoie de CO2 pentru a exista. Cat tine calatoria poate ne explici si despre mica era glaciara (1300-1850) sau perioada medievala de incalzire (950-1250). Or fi fost de la vaci.
      Stii cate autobuze are Transbus si gradul lor de ocupare zilnica? In fine, poate ne spui de ce nu s-a deplasat cu trenul dl primar la acest eveniment.
      P.S. Schimbarile climatice au legatura doar cu apropierea si distantarea periodica a Pamantului fata de Soare. Asta daca suntem amandoi de acord ca Pamanatul e rotund, ca nu-ti stiu parerea in domeniu.

      Răspunde
      • Domnule MT, din cate stiu, doar 16 au reusit sa indeplineasca baremul, nu doar 16 au dorit sa participe. Eu as pleca departe de acest oras daca ar fi unul ca Boscodeala primar, sau unul dintre cei care se ratoiesc pe aici ca sunt santiere in Buzau. Momentan, cat timp observ faptul ca se face ceva pentru a civiliza acest oras, voi ramane cu mare drag. Am avut posibilitatea si inca o am, ca sa plec in alta tara mai civilizata, insa sunt un om naiv, crezand ca inca exista mai multi romani care au in sange un dram de bunatate si respect pentru munca altuia si pentru cei din jurul lor. Zi de zi vad contrariul, insa sunt incapatanat.
        Am avut placerea sa discut cu cineva care locuieste in orasul Oradea, care arata acum senzational (diferite persoane mi-au spus asta, nu am vazut cu ochii mei, insa mi-au recomandat sa merg cu avionul si sa vad civilizatie). Ce mi-a zis omul: „bai baiatule, ce traiti voi acum la Buzau, am trait noi la Oradea. Am fost chinuiti ani de zile cu santiere peste santiere. l-am blestemat pe primar si l-am bagat in cele mai negre gauri ale universului. Acum ne uitam unul la celalalt si ne vine sa ne luam singuri la bataie cand ne gandim cat de prosti si egoisti am fost. A meritat fiecare secunda pierduta in haosul si mizeria de atunci, pentru cum traiesc acum”.
        Pamantul, din cate stiu, nu este rotund. Nici plat, dar nici rotund, ci mai degraba oval. Sunt de acord ca resimtim pe pamant anumite perioade care se repeta de-a lungul istoriei, insa… cred ca suntem amandoi de acord ca ele si-au pierdut predictibilitatea, si am reusit de am accelerat un proces care in mod normal ar fi durat mii sau zeci de mii de ani. Permiteti-mi sa „agree to disagree” cu parerea dumneavoastra ca schimbarile climatice nu au nimic de-a face cu actiunile noastre pe acest pamant. Nu or fi masinile electrice solutia, insa continuarea a ceea ce facem, in ritmul actual, cu siguranta nu este o solutie pentru o viata mai buna. Din simplul motiv ca nu va mai exista.
        Transbus are cu siguranta peste 100 de autobuze, din care cateva sunt electrice… nu-mi amintesc cate. Parca 10 sau 20. In fine, am inteles ca vor mai veni cateva. Nu cunosc gradul lor de ocupare pentru ca nu utilizez prea des acest mijloc de transport din cauza domiciliului si a locului de munca, fapt pentru care folosesc auto personal, pentru celeritate. Dar… am folosit si autobuzul si am fost multumit de serviciul pe care mi la-u prestat. Am fost placut impresionat sa pot achita biletul cu telefonul (cardul, pentru cei care nu sunt familiarizati cu aplicatiile bancilor). Eu cred ca oamenii aia de acolo stiu sa „citeasca” gradul de ocupare ca sa le rareasca la nevoie, sau sa le suplimenteze. Inteleg unde bateti dumneavostra, insa nu sunt de acord ca acest tip de transport sa dispara. Peste tot in lume este utilizat si subventionat, iar asta se traduce prin faptul ca nu sunt toti atat de prosti, ci chiar trebuie sprijiniti locuitorii, in special cei in varsta. Dar… daca ma gandesc bine, dumneavoastra sunteti inca in putere si nu va prea pasa momentan de necesitatile batranilor ( a se citi pensionarilor). Poate nu-i considerati niste scursuri ale societatii pe cei care nu mai pot munci, asa cum fac cativa pe aici care se vaita ca ei muncesc si nu au moca transportul, insa nici nu-i simpatizati prea mult de puneti problema asa.

        Răspunde
        • Am pus link cu participantii, sunt 16 de toti. Este site la liber cu M100 asta, nu e vreun secret si nici nu musca daca-l acceseaza oricine. Noi am intrat in TOP TEN din 16 participanti. :)))
          Autobuzele circula goale, e indeajuns sa privesti la ele din masina personala, dar ne-ar putea ajuta reporterul solicitand o informare de la Transbus, ca d-aia ii platim regeste, sa ne zica cum sta treaba la bilete, la gratuitati, la SUBVENTII. Sigur, ne putem informa si singuri, dar atunci de ce mai platim indirect prin primarie contract la buzoienii.ro ma intreb?
          P.S. Daca citim punctul 4 si ultimul din scopul acestui M100 ne apuca pandaliile: cursuri si plimbari.
          Orasul e praf, cu dragoste si nepasare o spun. Eu am scapat la timp din el, ma mai incurca putin dimineata, dar cand A7 va fi gata cu totul, nimeni nu va mai sti de existenta lui, asa cum e logic.

          Răspunde
          • Se pare ca nu sunt multi interesati, insa cei interesati sunt niste pioni destul de importanti. Nu cred ca ma inseala memoria, insa nu demult o gramada de gica contra de pe acest site laudau Brasovul pentru modul in care s-a adaptat si s-a modernizat. Vad ca si Brasovul este pe lista, ca sa nu zic de Oradea sau Timisoara. Asadar, de ce nu am intra si noi in hora asta a evolutiei. Orice schimbare este grea, insa trebuie sa privim pe termen lung, sa ne gandim la ce vrem sa lasam copiilor si nepotilor nostri.
            Inteleg faptul ca veniti dinspre Maracineni si de aceea sunteti nemultumit de acest oras, mai ales ca dimineata este crima cand isi aduc vecinii copiii la scolile din oras, insa Buzaul va evolua si va atrage multi tineri care momentan se duc la Bucuresti din cauza lipsei locurilor de munca de aici. In ultimii ani situatia s-a mai echilibrat din punct de vedere al salarizarii, iar daca orasul asta isi va continua calea actuala, o sa aveti o surpriza, pentru ca sunteti mult prea pesimist. Am lucrat o perioada la Bucuresti, insa mi s-a parut aberant sa pierd 2 ore din viata in fiecare zi doar sa ajung de acasa la munca. Asa ca m-am reorientat si am ales Buzaul in detrimentul Brasovului. Exista avantaje si dezavantaje de ambele parti, insa costurile sunt mult mai mari la Brasov, astfel ca alegerea evidenta si corecta pentru mine si familia mea a fost Buzaul. Si in pofida tuturor santierelor si haosului care este necesar pentru evolutie, ma declar mai mult decat multumit. Fiecare are nevoile lui, astfel ca nu va exista niciodata un consens. Insa, nu exista argumente care sa condamne modul in care se dezvolta Buzaul. Incet… cu bani putini si lucrari mediocre, insa cu siguranta spre mai bine. Iar aceste lucrari mediocre, vor fi baza pentru ceva mai bun in viitor, cand vor exista mai multi bani disponibili. Si va rog sa ma contraziceti aici si sa-mi spuneti ca dumneavoastra ati gasit un meserias care sa va puna gresia si faianta la perfectiune, la un pret derizoriu. Traim vremuri in care un meserias doar pentru ca vine sa constate iti ia 100-200 de lei, pentru deplasare. Ca tot spuneati dumneavoastra de cursuri si plimbari. Know-how ul cred ca este extrem de important si experientele nefericite pot fi mult mai usor evitate atunci cand exista o asociere de genul.

            Răspunde
    • Draga Giuli, te invit in Bucuresti sa vezi ce inseamna sistem centralizat. Am fost timp de 2 saptamani cu un proiect la munca si m-am crucit. Am primit drept cazare apartament fara centrala, si timp de o saptamana si jumatate nu a fost apa calda deloc, iar cand afara erau 2 grade caldura nu primeam deloc. Se ajunsese ca in acel apartament sa fie 18 grade, iar caldura a venit abia in data de 27, cand deja afara erau 20 de grade. Gandeste-te cum ar fi la Buzau un astfel de sistem, unde toata reteaua e pusa pe butuci. Ar insemna iar strazi sparte pentru inlocuire tevi, alti bani cheltuiti, alta risipa de timp si bani.

      Răspunde
      • solutia nu este sistemul centralizat cu zeci sau sute de blocuri conectate la o retea, ci o centrala per bloc sau blocuri daca ele sunt foarte apropiate (gen scara A si B) sau cum sunt A-urile si U-urile in micro 3. Sunt de acord cu tine ca ar fi un dezastru sa se revina la ce s-a dorit sa dispara, dar tocmai aici este problema, ca nimeni nu a zis de centrale de acest gen. Avem in Buzau cateva centrale care deservesc 2-3 blocuri si am inteles ca functioneaza foarte bine, fiecare locatar platind in functie de apa calda consumata si de temperatura din calorifere. Ideal ar fi sa existe pompe de caldura atat de eficiente incat sa poata inlocui centralele pe gaze, insa momentan, cred ca centralele trebuie sa ramana. Nu sunt de acord ca Europa trebuie sa se lupte din raspunteri sa reduca emisiile nocive, iar restul lumii, in special pe aia din Asia, sa-i doara la basca. Trebuie gasite modalitati prin care sa-i convingem si pe aia, dar natura va avea grija si de ei cat de curand. Totusi, cred cu tarie ca trebuie sa avem grija la noi in curte pentru ca momentan respiram aerul de aici, nu din asia. reducerea poluarii ar trebui sa fie un subiect important in viata oricarui roman, insa te invit sa fii un pic atent cand mergi cu masina si sa vezi in trafic cate masini de tip diesel scot fum negru gros de mori in urma lui. si il doare fix in c.. ca te omoara pe tine. el vrea sa circule si se p.sa pe indemnul tau de a se duce la service sa-si repare cazanul.

        Răspunde
        • Pai enumar eu reforma a doua institutii ce ar reduce poluarea la noi: reforma Gardei de Mediu si a RAR-ului. Am unul din copii la Bucuresti la facultate si acolo an de an se discuta si se pozeaza cum se ard gunoaie la marginea orasului, si asta am vazut inclusiv langa Buzau. Am fost recent pe drumul intre Buzau si Ciolanu si se ardeau gunoaie inclusiv in santurile de scurgere de pe marginea drumului (!) si valea Niscovului era plina de fum, nici filtrul de carbon al masinii nu facea fata. Sa se faca ITP pe bune si sa fie cei de la Mediu la vizite constante in teren, astea sunt doua masuri ce se cer a fi luate de mult prea mult timp. Din pacate chestiile de care zic se intampla doar inaintea alegerilor, cum a fost cazul cu descinderile recente din Dambovita fix pe fondul arderii deseurilor.

          Răspunde
          • Asa este! De acord ca asta ar putea fi primul pas. Tocmai de aceea lumea va vota exclusiv AUR in cativa ani. Inclusiv eu devin din ce in ce mai extremist in gandire, vazand bataia de joc a unora, care fac orice pentru a face bani din piatra seaca, indiferent de consecinte si fara urma de respect la adresa prostilor din jurul lor. Foarte simpla ar fi solutia sa se renunte la amenda si sa se treaca la fostul sistem de munca silnica. Avem atat de multa nevoie in agricultura… Sau, daca nu le place munca, puscarie dublul perioadei de munca silvica. Nu se mai poate in ritmul actual, pentru ca amenzile au devenit depasite de ingineriile de eschiva. In plus, ceea ce fac astia ar trebui sa se incadreze mai degraba la crima cu premeditare.

            Răspunde
  • Toma stie cat costa curentul electric raportat la venituri in Norvegia? A fost vreodata acolo? Stie ca la ei consumul unei pompe de caldura e aproape zero in bugetul unei familii?

    Proiectele ecologice sunt doar jaf la drumul mare, ocazie de furt de fonduri si bani irositi.
    Are dreptate cineva mai sus, daca accepti sistemul centralizat, esti la mila lor, iar ei asta si vor, sa depinzi de ei si sa te fure si mai mult. Stiti ca au fost complexe rezidentiale in tarile astea „eco” acum 2 ani, cand incepuse razboiul, care au limitat caldura in apartamente la 17 grade, ca sa nu consume din resursele necesare pentru a face fata razboiului?

    Cam asta ne asteapta, un viitor distopic. La un moment dat, se vor da recompense ca sa iti pandesti si parasti vecinii care nu respecta masurile eco. Am un cunoscut in Norvegia si imi povestea ca vecinul lui a venit acasa cu masina si a mai ramas cu motorul pornit 2 minute pe alee, ca se uita in niste documente. Au sunat vecinii la politie, ca sa vina sa vada ce se intampla cu el, de ce nu s-a dat jos si de ce nu a oprit motorul. Ar fi trist sa ajungem asa.

    Răspunde
  • se exagereaza cu unele masuri eco si se va exagera si mai mult daca tine ,sunt deacord cu limitarea poluarii dar pana la un punct nu sa se ingradeasca prea mult confortul oamenilor ca daca stam si analizam noi trebuie sa suportam si rigorile eco ,sa strangem si cureaua si altii se vede cu ochiul liber ce fac ,nu sunt deacord cu 2-3 masini sau mai multe la apartament dar nici sa platesc sume enorme pentru un singur loc de parcare ,masina ma ajuta sa merg la servici, depind de ea, nu este un lux, este o necesitate, nu am autobuz ca m-as duce cu autobuzul.

    Răspunde
  • „Opoziția e mare, în primul rând din partea cetățenilor.” Constantin Toma, sau conform inaintasilor latini, Ipse Dixit.
    E normal ca un om care a facut milioane construind si vanzand carute (!) sa urasca masinile. E vina noastra ca, dorind urbanism modern, am ales un „red neck” la conducerea primariei. Dar toate astea s-au intamplat sub masca democratiei.
    Acum insa, vedem ca marele democrat Toma se plange ca intampina opozitie… din partea cetatenilor urbei pe care o conduce. Asta nu o mai inteleg:
    – Daca este democratie, adica Demos Kratos, deci „puterea poporului”, cum naiba sa te vaicaresti ca poporul iti este impotriva?
    – Daca, totusi, te pretinzi democrat si iti pasa de popor, cum naiba sa faci varza urbea pe care o conduci anihiland orice urma de dialog popular si sfidand orice parere care nu coincide cu propriile interese?

    Răspunde
    • Subscriu. „„Opoziția e mare, în primul rând din partea cetățenilor” e aproape un autodenunt față de un jurământ depus de trei ori! Pentru cine lucrează primăria? Este neclar. Implementează o viziune împotriva voinței cetățenilor? E cu intenție și cu premeditare.

      Răspunde
      • Toma 78% și Toma 67%. Cu aproape 30 de mii de voturi de fiecare dată. Enorm. Marea majoritate a cetățenilor orașului îl apreciază pe Toma.

        Răspunde
        • Barosane, ia vezi cati locuitori are orasul! Toma e departe de o majoritate. Majoritatea nu l-au vrut si nu au votat.

          Răspunde
          • Cati locuitori are orasul ? Că nu știm ? Că dacă rezultatele au iesit prost, sub o suta de mii, nu s-au mai publicat. Să scădem 25% copiii sub 18 ani, vreo 15-20 de mii cei plecati în străinătate și care nu pot vota, cateva mii de studenti si absolventi rămasi prin orasele de studentie, dar cu buletin inca de Buzău și, surpriză. O să vedem că Toma are majoritatea celor rămasi in oras si cu drept de vot. 30 de mii de voturi pro Toma e enorm. Că Toma nu are majoritatea e un alint al opozantilor, dar e o minciună. Edificatoare sunt cuvintele astea (Carmen Ichim): „Nu-mi dau seama cum a reusit Toma să aibă mii de voturi în Unirii Sud. Ne-am făcut de râs, Toma e câștigătorul meritat al alegerilor”

            Răspunde
          • Asta cu „majoritatea nu l-au vrut si nu au votat” mi se pare de o imbecilitate fara seaman. Cat de prost sa fii sa vrei sa schimbi ceva care nu-ti convine, dar cand ai ocazia sa-l schimbi, nu o faci. Hai sa nu o mai dam cotita. Nu au votat cei care nu au nimic de reprosat, carora le este fix indiferent cine este si ce face. Mai degraba se poate interpreta in sens pozitiv, nicidecum in sens negativ. Doamneeeeeee!!!!

            Răspunde
        • Si inca ceva, pe langa faptul ca nu a fost votat de majoritatea (care nu au votat), cred ca vreo treime din voturi le-a obtinut de la minoritati si asistati, adica fix aia care consuma si nu produc nimic

          Răspunde
          • Majoritatea văzută de dvs nu există. E o bulă. Dacă o intepi cu acul dispare. Majoritatea adevărată, palpabilă, sunt cele 30 de mii de voturi băgate în urnă cu ștampila pe Toma. Iar referitor la minorități, surpriză. Singurul loc unde Toma a luat bătaie a fost în Simileasca, la cele doua secții de acolo. Știu că doare, dar nu mai veniți cu minciuni.

            Răspunde
  • 78%-67% din prezenta la vot nu din populatia municipiului e o mare diferenta. daca se considera 5 „ametiti” din 20 care au fost la vot reprezinta majoritatea rau am mai ajuns.

    Răspunde
    • Care altă populatie a municipiului ? Că alții nu mai există. Doar buletinul de Buzău mai exista. Dar ei sunt plecați de mult din oraș. Sunt ținuți în scripte de statul român doar ca să-i păcălim pe cei din UE că suntem mai mulți. Fondurile UE se alocă în funcție de populația unei țări. Dacă România ar comunica la Bruxelles adevărul, ne-ar tăia pe loc 25% din bani.

      Răspunde
      • justificare slaba. exista situatii statistice si daca imi aduc bine aminte exista chiar si o cifra oficiala referitoare la populatia buzaului.

        Răspunde
      • Pai parca se bucura primarul ca pana la urma s-au gasit 100 de mii de buzoieni la recensamant si vom primi bani. Acum e o conspiratie pornita de UE? UE a realizat recensamantul de la Buzau?

        Răspunde
  • Tereaca, publica comentariile asa cum au fost facute de cetateni! Stergand pasajele care nu iti convin, nu dovedesti decat ca esti inca un troll.
    Tereaca: „Fondurile UE se alocă în funcție de populație. Dacă am comunica la Bruxelles adevărul, ne-ar tăia pe loc 25% din bani.”
    Deci furam prin omisiune, sau minciuna.

    Răspunde
    • Pasajele din comentarii care conțin insulte, calomnii ori alegatii care nu pot fi dovedite vor fi cenzurate. E un lucru de bun simț.
      Iar referirea la comunicarea la Bruxelles e la nivel de țară, populația rezidentă în România, nu de Buzău.

      Răspunde
  • Eu știu așa:acum puțini ani,domnul Toma ne îndemna folosind toate mijloacele să ne debranșăm de la sistemul centralizat și să ne montam centrale de apartament( fără nici o altă piedică/aprobări/șicane, din partea RAM,ca pe vremea lui Boșcodeală)! Ideea domnului Toma,promovată și susținută cu ardoare de reporter! Acum ni se spune, tot de către domnul Toma,susținut de același reporter,că sistemul centralizat este bun și acesta este viitorul!
    ASTA DA VIZIUNE!

    Răspunde
      • O să zică când va primi desfășurătorul. Nu am uitat cum a implementat ad-literam proiectul UE cu Unirii, pentru că ”e literă de lege”. Bine, UE nu a impus doar a condiționat, proiectul i-a aparținut, recepția de la constructor i-a aparținut. 6.5 buzoieni din 10 nu l-au votat.
        P.S. Are idee reporterul ce se întâmplă cu străzile din oraș de TOATE cele care nu au început să se scufunde arată execrabil? Totodată poate ne zici când se apucă de cheltuit cele 50 de mil euro luate prin PNRR pentru reabilitarea blocurilor, că vine iarna și dispare subvenția. 66 de mil euro cu transportul s-a văzut unde au luat drumul, în zeci de autobuze reșapate, care circulă pe gol și sufocă mizeria de oraș. Știai că fără cele două componente ”transport și reabilitare”, Buzăul e codaș la atras fonduri din PNRR? Afli acum.

        Răspunde
        • Cei mai mulți din ăia 6,5 de care vorbiți fie sunt copii și nu au drept de vot, fie sunt plecați din țară și nu au cum să voteze la locale, fie nu sunt interesați de vot. V-am mai spus, la 67% și 30 de mii de voturi (enorm pentru un orășel precum Buzăul) discuția nu are rost. Toma va castiga cu peste 70% și peste patru ani, dacă va fi sănătos și va mai dori să candideze.

          Răspunde
          • 102.965 alegatori drept de vot, prietene, nu l-au votat, daca stim aceeasi matematica elementara. Nu ma intereseaza politica intr-un orasel precum Buzaul, problema mea e ca primarul e intr-o lume paralela, in care nu intelege de ce lumea nu-l agreeaza. Ai zis bine, multi nu-l baga in seama, li se rupe, sunt scatofagi sociali, care ar emigra si in Rusia daca i-ar primi aia printre ei.

            Răspunde
            • Păi daca noi la Buzau nu mai suntem 100 de mii cu totul, cum să fim 102 mii de votanți ? Se știe, 25% sunt tineri sub 18 ani care nu au drept de vot. Din start rămân mai puțin de 75 de mii de votanți. V-am explicat mai jos de ce statul român continuă cu această minciună.

              Răspunde
              • Confirmi că Toma ”a luat” orașul cu teoretic 120k și l-a adus la teoretic 100k? Aoleu! Eu te cred, că și ăia din Bv au zis că în ultimii 10 ani cei mai mulți ”emigranți”, 15.000, provin din Buzău, dar tot sunt uimit de curajul de care dai dovadă, bengalezule/Apostu.

                Răspunde
  • daca vrei o discutie transparenta democratica exclus denigrarea unei persoane sau injuraturile, publica te rog toate comentariile ca nu trebuie sa fim toti de parere cu tine ,nu vrem sa ne intoarcem in timp ci sa evoluam ,atunci cand ai argumente in cea ce zici poti contrazice pe cineva ,inseamna ca mai si gandim , nu toti oamenii gandesc la fel doar daca au anumite interese

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.