Care e adevărul: roșu pe o parte, verde pe cealaltă!

„Uite, ăștia de pe celălalt sens trec pe roșu!”.

Asta văd și spun mulți dintre cei care ajung în dreptul semaforului dinspre Bariera Ploiești (vezi VIDEO mai jos).

Care e realitatea. Cele șase secunde

În realitate, cei care vin dinspre centru au (încă) verde, deși pe partea cealaltă a trecerii de pietoni semaforul e (deja) roșu.

Sunt șase secunde în care semaforul arată culori diferite pentru șoferi (de o parte și de alta a trecerii de pietoni).

Mai exact, semaforul dinspre oraș se face roșu cu șase secunde mai târziu.

De aceea impresia celor care vin dinspre Bariera Ploiești că șoferii de pe contrasens trec pe roșu.

Pentru pietoni nu-i nicio problemă/risc întrucât pentru ei se face verde abia după ce ambele semafoare pentru șoferi devin roșii comută pe roșu.

Care e cauza

La începutul acestui an, unitatea centrală care comanda semaforul s-a ars.

S-a adus o altă unitate centrală, dar cu această problemă de soft (defazajul de șase secunde).

Se poate repara, dar ar trebui să fie dusă la București la UTI, interval în care semaforul n-ar mai funcționa, cu riscurile aferente.

Se rezolvă, alte semafoare din acest an

Problema va fi rezolvată peste câteva luni, când se vor schimba toate semafoarele dintr-un capăt în altul al Bd. Unirii.

Proiectul de 4 mil. € – fonduri europene – câștigat de Primăria Buzău de Management al Traficului cuprinde și montarea de semafoare noi și „inteligente” pe 4 artere mari din oraș (inclusiv Unirii).

Noile semafoare sunt numite „inteligente” întrucât sunt dotate cu camere video și pot fi comandate de la distanță. Operatorul din centrul de comandă poate da mai mult verde unora și mai mult roșu altora, în funcție de valorile de trafic.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Care e adevărul: roșu pe o parte, verde pe cealaltă!

  • Mi-a fost suspendat permisul de conducere in acel loc! Mașina de poliție avea roșu iar eu având verde, am trecut…..
    Agentul de poliție a susținut ca dacă dansul avea roșu, logic si eu tot roșu, și uite așa, pieton 30 zile ca am trecut pe verde……

    Răspunde
    • Vă sugerez să mergeti la poliție/agentul care v-a amendat și să-i arătați articolul. Sunt convins că va anula sancțiunea!

      Răspunde
  • @Loredana
    Daca aveti dash cam (camera de bord), mergeti cu filmarea IN JUSTITIE! Daca nu, lasati-va pagubasa, nu aveti nicio sansa.
    Nici cu filmarea nu e 100% sigur.

    Răspunde
  • Sanctiunea poate fi anulata doar in instanta. Banuiesc ca cei de la UTI pot face un drum pana la Buzau si sa resofteze unitatea aici nu neaparat sa ducem unitatea acolo

    Răspunde
  • „Vă sugerez să mergeti la poliție/agentul care v-a amendat și să-i arătați articolul. Sunt convins că va anula sancțiunea!”
    Domnule Tereacă, vi s-a anulat vreodată o amendă contravențională aplicată de un polițist, tot de către acesta sau vreun șef de-al său, în baza unui articol din ziar, scris de dvs.sau de un alt coleg de breaslă?
    Nu de alta, dar așa, să știm și noi, muritorii de rând!!

    Răspunde
    • Mie așa mi se pare normal. Mai ales că nu e singurul caz. Citeam undeva că un alt șofer și-a dovedit nevinovăția pe baza imaginilor camerei de bord. Iar polițistul nu ar mai fi dat amenda sau a anulat-o.

      Răspunde
  • Era o doamnă polițistă, colegul meu i-a arătat imaginile și a renunțat să mai facă procesul verbal, i-a înmânat actele înapoi și și-a cerut scuze, de altfel și colegul meu a vorbit foarte amabil cu ea. I-a explicat că e om și poate greși dar el a trecut pe verde și ca să se convingă cine are dreptate pot viziona imaginile de pe camera lui de bord.

    Răspunde
  • Dvs.asa vi se pare normal?? Când mai citiți, ar fi bine să vă documentați din lege, bună sau proastă cum este ea, și nu de „undeva „, înainte de a emite puncte de vedere!! Sper că domnul Toma, în deciziile controversate pe care le ia, uneori de unul singur, cum a fost referendumul, nu se inspiră „de undeva”, mai ales când acestea presupun cheltuirea de sume importante din banul public!!!

    Răspunde
  • Ce mi se pare mie normal, nu este și legal domnule jurnalist. Nu induceți lumea în eroare cu anularea p.v. întocmite de polițiști, creați incidente. Un p.v. este anulat de o instanta de judecata printr-o sentința definitiva.

    Răspunde
    • Se poate să aveți dreptate. Și imi cer scuze daca am gresit. Dar, logic, ar trebui să existe și această posibilitate. Ca instituția care a emis o amendă să o poată anula dacă se dovedește că s-a comis o greseala. Înainte de a se ajunge în justiție, care la noi, dă sentințe după un an doi, uneori tardiv.

      Răspunde
  • „…..dacă se dovedește că s-a comis o greseala.” Lăsați-o așa domnule Tereacă!! Dovezile trebuie prezentate sau observate personal de cineva neutru! Judecător, arbitru, observator sau cum vreți dvs. să-l numiți!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.