Cartier din Buzău, scos din mizerie

Veste bună pentru cele câteva sute de buzoieni din cartierul Integral (cinci blocuri muncitorești – vizavi de Drăgaică).

După zeci de ani de așteptare (adică de la înființarea cartierului), interval în care aici nu s-a mai făcut nimic, de câteva zile una din cele patru echipe de la Urbis a deschis șantier aici.

„Vom face strada principală, aleile și parcările. A durat ceva până am putut interveni aici întrucât a trebuit parcursă procedura birocratică anevoioasă de trecere a terenului la domeniul public din proprietatea firmei Integral”, a anunțat primarul C-tin Toma.

În plus, două din cele cinci blocuri muncitorești de aici (pentru început) vor fi reabilitate și înfrumusețate cu fonduri europene (după modelul blocului de la Gerom).

De anul trecut, cartierul Integral beneficiază și de centrală modernă pe peleți care produce apă caldă și căldură (tot o investiție a Primăriei Buzău).

Imagine din timpul lucrărilor la centrala de la Integral

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Cartier din Buzău, scos din mizerie

  • E bine că facem atâtea investiții, de care se bucură unii care nu prea plătesc taxe și impozite pentru orașul nostru și nu pentru că nu ar vrea, dar nu prea au cum, pentru că majoritatea locuiesc în chirie în „cartierul” respectiv. Ceilalți plătitori de taxe și impozite din oraș sunt dați la o parte și lăsați la „Sfântu-așteaptă”, nefiind prioritari pentru administrația actuală. Nici în vechea administrație, de tristă amintire nu erau…
    Hai Buzău!

    Răspunde
  • Micro 3 distrusa parcarea necesara . Nu se mai lucreaza la iazul Care nu cred ca Era necesar

    Răspunde
  • de cand 5 blocuri sunt un cartier ????? ca sa ziceti mai apoi ::::: am asfaltat 10 cartiere ????? Incredibil

    Răspunde
  • gofu E o tactica de marketing.
    Cum a facut anii trecuti in cartiere, a facut strada din fiecare ultita dintre blocuri ca sa se laude apoi ca a asfaltat zeci de strazi.
    Ba in unele zone o strada dreapta ce strabatea cartierul ajungea sa aiba 3 denumiri, la fiecare ulita (ce ducea intre blocuri) cu care se intersecta era redenumita.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.