Ce ne vom face peste o lună și un pic ? Atunci când vom constata…

Titlul mai corect de pe poză e „Când vom avea – autoritățile și noi toți – probleme mari ?”.

Iar răspunsul e peste o lună și un pic. În jur de 16 mai – când se va termina și a doua lună de „stare de urgență”.

Ce vom constata cu înfrigurare atunci ? Două lucruri grave.

Că banii statului și ai multor cetățeni sunt pe terminate. Și că atunci, pe 16 mai, vom număra probabil de câteva ori mai mulți infectați cu coronavirus pe zi decât la impunerea prin ordonanțe militare a tuturor restricțiilor. Adăugați și numărul în creștere, înspăimântător, de la o zi la alta, a deceselor.

Ce vor face autoritățile ?

Acum încă e bine. Tineri, adulți și bătrâni au acceptat să stea în casă. Dar, peste o lună și un pic probabil nu va mai fi așa. Unii vor face scandal că nu mai au bani, alții că s-au săturat de stat în casă, iar tot mai mulți vor declama public că economia se duce în cap și vor muri de foame mai mulți oameni decât de coronavirus.

Atunci să vezi presiune pe autorități. Când Câțu, de la finanțe, va informa că e nasol cu bugetul (venituri subțiri, dar cheltuieli mari) și când primarii (și alții) vor începe să se plângă că nu mai au bani de funcționare.

Două variante, polarizare a societății

Logic, sunt două variante. Ca restricțiile să se mai prelungească o lună (cu proteste și consecințe economice în creștere) sau, dimpotrivă, să se relaxeze (și chiar elimine) iar oamenii să ia virusul în piept.

Să vezi atunci polarizare a societății, cu opinii și poate acțiuni radicale din ambele tabere. „Lăsați-ne în pace cu virusul vostru” versus „Sunteți nebuni ? Vor muri mii/zeci de mii/sute de mii de români!”.

Ce facem cu școala ?

Ce va face atunci dna Anisie de la Educație care a zis ieri că „anul școlar nu e terminat”? Va redeschide școlile ? Și dacă, ipoteză foarte probabilă, după doar câteva zile televiziunile vor bubui cu titluri de genul „zeci de elevi de la școala/liceul x au coronavirus ?”. Își va înghiți dna cuvintele de ieri ?

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Ce ne vom face peste o lună și un pic ? Atunci când vom constata…

  • Societatea romaneasca este, oricum, divizata si polarizata. Orice decizii s-ar lua, tot nu va fi bine pentru „ceilalti”. Cred ca fiecare ar trebui sa cada pe ganduri cateva minute si sa incerce sa judece (treaba grea pentru marea masa!): ce ar face el / ea daca ar avea o functie de decizie? Dar asa, incercand sa se gandeasca (!) inclusiv la raspunsurile pe care le-ar da „celorlalti”, astfel incat sa se simta si ei respectati.
    Parerea mea este ca in Romania un astfel de demers este imposibil, acesta fiind motivul pentru care foarte multi oameni inca mai regreta lipsa unor actiuni de mana forte, adica lipsa „tatucului” din politica noastra. Urmarea? Avem nevoie de actiuni ferme, cat mai bine explicate si, mai ales, coerente. Cat timp fiecare factor de decizie, sau influenta, iese in media cu propria viziune, care de multe ori se bate cap in cap cu viziunea altora, populatia nu poate fi decat debusolata, dezorientata si contrara oricarui punct de vedere al factorului decizional… iar in ape tulburi, se stie dintotdeauna, se pescuieste cel mai bine.
    …Spre nefericirea noastra…

    Răspunde
  • Dacă decesele zilnice pe care le vedem la noi sunt un număr ,,înspăimântător”, americanii ce să mai spună de cele circa 2000 de decese ale lor la fiecare 24 de ore (la care se adaugă mereu alte 30-35.000 de infectări pe zi) ??!
    Şi ăsta-i doar începutul, însuşi Trump le-a spus că vor muri mult mai mulţi în zilele următoare. În condiţiile în care numai în SUA, până la această oră, deja sunt peste 400.000 de infectaţi !

    Aşa că dragi buzoieni şi dragi românaşi, haideţi să ascultăm cu sfinţenie de ordonanţele lui Vela dacă vrem să se termine totul cu bine cât mai repede !

    Răspunde
  • In linii mari rezonez cu comentariul semnat ” klaxxy „- obiectiv și pertinent . Judecând după mentalitatea românului de pe zebră ar trebui instituită o mână forte din partea statului , cu explicații clare pe care lumea apoi să-și însușească măsurile luate. Oricum, va fi greu!…

    Răspunde
  • D-na Ministru este o „prifesoara” care apara drepturile financiare ale „prifesorilor” nu drepturile elevilor.Inainte sa declari ceva, mai gandeste. Ordonanta/ legea pt. parinti trebuie sa se suspende ? Intai sa ne gandim la sanatatea copiilor si pe urma la doleantele profesorilor. Este de ajuns ca stau acasa si iau bani degeaba (nu chiar toti doar marea majoritate)

    Răspunde
  • ONU a avertizat inca de la inceputul prostiei propagandistice covid cand statele UE au inceput pe rand anularea depturilor omului si anularea libertatilor oamenilor ca zona UE va urma o singura directie, aceea spre totalitarism.
    Era logic sa se forteze nota spre totalitaism acum cand au prins ocazia si au bagat frica in oameni cu propaganda astfel incat poporul sa accepte sa fie calcat in picioare de politicieni dornici de putere absoluta.
    Sefii de state s-au luat rand pe rand unul dupa altul dupa ce au vazut ca in statele vecine poporul nu s-a revoltat cum trebuia sa se revolte atunci cand le sunt luate drepturile si libertatile. Si ca orice lideri insetati de putere absoluta au instaurat fiecare rand pe rand totalitarism daca au vazut ca poporul nu se revolta… acum nu vor mai da inapoi, vor continua sa prelungeasca pana cand va deveni permanent, ca lumea nu se revolta ca sunt tinuti intemnitati ca in lagare, nu mai au dreptul nici sa iasa sa isi cumpere de mancare ca vin imediat trupele si il lasa fara bani.
    Problema lor e ca n-au luat in calcul ca tinand poporul in foame vor da nastere unei revolutii adevarate a poporului care se va trezi cand foamea va incepe sa doara.

    Răspunde
  • @ Ionita Marian
    Stiti care e adevarul? Ca nu profesorii isi doresc sa inceapa scolile, ci unii elevi si, mai ales, unii parinti.
    Profesorii, cel putin cei pe care ii cunosc eu, sunt terifiati de ideea de a se intoarce la catedre cat inca mai avem virus in tara. Stiu ce copii au, din ce medii provin si se asteapta la contaminari in masa. Evident, profesorii, unii in varsta, se gandesc inclusiv la sanatatea lor… si le e teama…
    Elevii… unii vor scoala din plictiseala – colegi, activitate in afara camerei proprii etc. Altii, mai ales de liceu, o duc greu acasa – parinti, rigoare etc, deci nu mai pot chiuli, fuma, bar, plimbari cu colega etc. Altii, cei din clasele terminale, sunt marcati de presiunea pusa pe ei pentru absolvire si admitere. Si vor sa se termine o data!…
    Iar parintii, unii se tem ca incep serviciul si nu au cu cine lasa copiii; altii sunt, la randul lor, bulversati de situatia copiilor aflati in ani terminali.
    Concluzia finala: indiferent de opinie, pro, sau contra inceperii scolii, putini se gandesc la sanatate. Cei mai multi se gandesc, egoist, la propria persoana.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.